Автор: navy
Дата: 27-03-06 20:58
gofus
Аз съм си както казват 'ресторантско коте'. Доста от клиентите ми са ресторанти, а и открай време ми е тръпка да сготвя това-онова...
Най-любимата ми риба са чернокопчетата
Ставам рано в 6-7 събота или неделя и паля колата, за да мога навреме да съм при рибарите в Балчик и да им изкупя чернокопа още от мрежите
Бум в хладилната чанта и бързам да го изчистя, че много, ама много бързо се вмирисва. Поне аз го усещам де, за да е кефа пълен искам рибата да е максимялно прясна
Следва леко осоляване и хайдееее, на село да подгрявам барбекюто.
А тайната на барбекюто не е сложна.
Просто то задължително трябва да е чугунено, или поне от дебел метал. Да има инертност в топлината. И поне половин час да гори! Да гориииии, да гориии..., просто трябва цялото да се затопли. Да печеш не с няколкото червени въгленчета
Навремето се бях сдушил с един македонец, зяпах го доста време как правеше гурманска скара. Тя не е точно като македонската, ама пак е яка
Та тарикатлъка е, да печеш с цялото барбекю, не с въгленчетата. Като се подгрее самия огън, после се затварят наполовина въздуховодите отдолу, посипва се с пепел отгоре и печеш индеректно!
Хем като капе не фламбира, хем си пуска миризмичка добре.
А във Велинград какви барбекюта имат с лешникови черупки не е истина, аромата е уникален!
Хм... май са отплеснах
Vinsent, я кажи какви номера може още 20D?
|
|