Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За изискванията към техниката и съответните нужди...
Автор: navy   
Дата:   27-03-06 00:03

Почнах да пиша едни общи глупости... ама се отказах, щото щях да създам поредната локумска тема [smilie7]
Ама така и така съм почнал, ще покажа един тест, който съм го правил и преди, ама сега го повторих от нямане какво да правя, докато ми улягаше ципурата на барбекю...
Е да, ама тоя път го направих СЛЕД залез слънце, при ниска осветеност.
Ами... Canon не си остави магарето в калта [smilie18]

Класически следящ фокус [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-03/miyh1070.JPG
http://vista-at.com/rurun.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: За изискванията към техниката и съответните нужди...
Автор: ROS   
Дата:   27-03-06 00:08

Би ли споделил, какъв модел е фотоапарата, обектив, бленда, скорост, ИСО[smilie24]

Дата:   27-03-06 00:11

20D 100/2.8 2.8 400 1/200-400

Автор: gofus   
Дата:   27-03-06 00:12

Ципурата от развъдник ли беше [smilie7]

Дата:   27-03-06 00:23

От МЕТРО, охладена, очите и бяха бистри, хрилете розови, една вечер на 2-5 градуса леко осолена, после в зехтин, лимон малко, абе скромна марината [smilie7]
Тънкостта е в печенето [smilie7]
Жената малко се поизложила, щото изчистила люспите, а аз предпочитам да я пека на силна, но не директна жар, но ... се справих [smilie7]

Дата:   27-03-06 00:38

Има разлика от дивата,но и на "Метровската" ако и се добави италианския сос(зехтин,лимон,чесън и копър)след бабрбекюто и преседи 1 час обилно полята с него в фолио пак става приятна за консумациа [smilie7]

Автор: geezer   
Дата:   27-03-06 00:43

)

Дата:   27-03-06 00:48

Като каза копър... Знаеш ли как стават тия риби най-яко?
Това е рецепта за лефер, но и с ципура става[smilie7]
Кипваш за 10 секунди малко орехи, да им падне кожичката, да не горчи, после на ренде или робот ги нарязваш, омесваш ги 1:1 с копър и пълниш търбуха на рибока.
Самия рибок го държиш малко, 30 мин. в зехтин и лимон, може и само да го намажеш, завиваш го в готварско фолио и прас, на горещата скара [smilie5]
По 7-8 минути на страна и после си ти [beer]

Дата:   27-03-06 01:01

Черноморския лаврак задължително така го консумирам ...интересно от къде я знаеш тази рецепта?Само че се добавят и домати към орехите и копъра.А когато се кисне рибата в зехтина и лимона,или е на трахули или и се правят напречни резки.
Ако можеш по 7-8 минути на стрна значи му разбираш на бабрбекюто.Това е оптималния вариянт.
[beer]

Публикацията е редактирана (27-03-06 01:18)

Автор: nemchev   
Дата:   27-03-06 14:53

само след консумация ли бачка следящия фокус или и преди това[ezik] [smilie18] [beer]

Автор: stoyan_5   
Дата:   27-03-06 15:00

Блазя Ви!
Аз не обичам риба - един кеф по-малко![smilie11]

Автор: fundamental   
Дата:   27-03-06 17:09

ми щом не обичаш за теб е пак един кеф в повече [smilie5] [smilie8]

Автор: Vinsent   
Дата:   27-03-06 19:37

navy, това с 20Д го знаем, готин си е хапарата![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дори и по-ефектни номера прави![shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Ама това с рибешките рецепти ме разби от всякъде. Ще ги пробвам! Wow колко обичам риба![beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: seaman58   
Дата:   27-03-06 20:02

та за какво беще този постинг .... кулинарен или фотографски? не че не ми хареса [smilie25] и пояснете за лаиците какво е това 20Д[smilie9]

Публикацията е редактирана (27-03-06 20:07)

Дата:   27-03-06 20:58

gofus[smilie24] [beer]
Аз съм си както казват 'ресторантско коте'. Доста от клиентите ми са ресторанти, а и открай време ми е тръпка да сготвя това-онова...
Най-любимата ми риба са чернокопчетата [smilie18]
Ставам рано в 6-7 събота или неделя и паля колата, за да мога навреме да съм при рибарите в Балчик и да им изкупя чернокопа още от мрежите [smilie7]
Бум в хладилната чанта и бързам да го изчистя, че много, ама много бързо се вмирисва. Поне аз го усещам де, за да е кефа пълен искам рибата да е максимялно прясна [smilie5]
Следва леко осоляване и хайдееее, на село да подгрявам барбекюто.
А тайната на барбекюто не е сложна.
Просто то задължително трябва да е чугунено, или поне от дебел метал. Да има инертност в топлината. И поне половин час да гори! Да гориииии, да гориии..., просто трябва цялото да се затопли. Да печеш не с няколкото червени въгленчета [smilie18]
Навремето се бях сдушил с един македонец, зяпах го доста време как правеше гурманска скара. Тя не е точно като македонската, ама пак е яка [smilie6]
Та тарикатлъка е, да печеш с цялото барбекю, не с въгленчетата. Като се подгрее самия огън, после се затварят наполовина въздуховодите отдолу, посипва се с пепел отгоре и печеш индеректно!
Хем като капе не фламбира, хем си пуска миризмичка добре.
А във Велинград какви барбекюта имат с лешникови черупки не е истина, аромата е уникален!

Хм... май са отплеснах [smilie2]
Vinsent, я кажи какви номера може още 20D?
[smilie7]

Автор: masteral   
Дата:   27-03-06 21:22

Морски, а аз си мислех че е кулинарна тайна /лешниковите черупки/,а то...., остана ми едно чувалче от миналата година, по малко се слага - само за аромат! Балканката как става по тази рецепта - нямам думи!!!

Автор: Vinsent   
Дата:   27-03-06 21:29

Неам нерви, ще ви изключа!!! [smilie5] [smilie9] [smilie10]

Сега съм в пости!!! [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Стоев   
Дата:   27-03-06 21:30

Нейви, окапах се и отивам да се пребличам, баси ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Като каза за лешниковите черупки, тук при мен е лешникопроизводителният район на Турция и лешниковите черупки ги използват за отопление.
Даже има специални печки за твърдо гориво с дозатор, дето само това използват.

Взема да направя една доставка едно чувалче до БГ...., размечтах се за скаричка...

Мерси за идеята - не съм се сещал да използвам за скарата точно това [smilie24]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Блясък   
Дата:   27-03-06 21:34

Navy, старата "Правец" школа си личи и след десетилетие, мамка му .... "максимялно" [beer]

Дата:   27-03-06 23:19

navy [beer]

Като каза чернокоп,наистина сптември-октомври е голяма вкусотия,особено тез по 150гр.Но задължително отиди някой ден до Дарданелите (Гелиболу или Чанаккале) края на Ноември.От месните рибари ще си купиш най-вкусния чернокоп и сафрид...Просто като излезне от Черно море за около месец има ненадминати вкусови качества и след почва да става тричав.Аз повече уважавам големите люферчета над 3кг и зарганата за скара от черноморските риби;)
А за барбекюто правилно си го казал момента с пепелта,хубаво е да си отделиш едра жар отстрани и когато почне да му пада силата добавяш ...[smilie7]
Ето накртко приготвянето на 2 паламуда и един зъбар.Но в жарта има и смокинови клони и листа ,а и скарата се маже с зехтин преди да се сложат рибите.[smilie21]
[URL=http://img141.imageshack.us/my.php?image=barbeque1zp.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-07/wxlp6135.JPG
http://img141.imageshack.us/img141/4066/barbeque1zp.th.jpg
[/URL]

Автор: Стоев   
Дата:   27-03-06 23:50

Туй с паламуда на скара си е сакатлък за мен, в тавичка е приказка.
Черноморското паламуд налива мазничко покрай турското крайбрежие преди зимата, цените падат до 5лири за 4 броя по кило и кусур, нейде под левче за килограм, ама пак не иде за скарата, не е достатъчно мазничък, не че не може де.
Паламудчето си реве за керемидка и няколко чорбаджийски чушки, резанче домат и да се опече без зехтинче после, в собствена мазнинка, ама е е враг на скарата.....[beer]

Дата:   28-03-06 00:30

Цена 5лири за 4броя по кило и кусур на пресен черноморски паламуд посмъртно не бих повярвал ... В Истанбул есента падна на 6-7лири за килограмова риба,но не бяха съвсем пресни.
А след скарата се полива с уни соса и докато минат 30 мин в дегустиране на новия Телиш,пак става отличен.Иначе за стегналия вече паламуд класика в жанра си е по "Мичурински" ... [beer]

Дата:   28-03-06 12:22

gofus [smilie7]
Гледам имаш добри и интересни подводни снимки:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=17689
[shtrak] [smilie24]
Тряя някой ден да отснимаме и Михаела [smilie3]

Автор: vladomatev   
Дата:   28-03-06 12:43

Navy, старата "Правец" школа си личи и след десетилетие, мамка му .... "максимялно"

А стига бе ...сега пък съо4еници ще се окажем¨....я драсни кой си аз съм 92106

Автор: vladomatev   
Дата:   28-03-06 12:47

Гофус ти си сериозен рибар ...ква е тая съсирена кръв по рибетата ...това както знаеш се 4исти ..щот гор4и ..

първа  назад  1  2     всички  напред  последна