Автор: deyo
Дата: 15-03-06 18:36
А относно първия линк имам идея как е направено, или поне аз как бих го направил.
Първо можеш да направиш нов лейър, и да десатурираш и изсветлиш снимката, така като гледам не е десатурирано на 100%, и си личи как по средата е по-светла снимката, а по-краищата е по-тъмна, както е било на оригиналната снимка (можеш да го направиш с маска този ефект). По описания от линка на mystic начин можеш да направиш шарпнати очите и устните, и да докараш 'пластичния' ефект на лицето. Устните, а и всичко останало, което искаш 'да гримираш' можеш да го направиш по следния начин:
правиш нов празен лейър, и с четка рисуваш по устните с червено, все едно ги гримираш. След това си играеш с блендите, примерно overlay, или color, или друга (както ти хареса най-много), можеш да пипнеш и малко opacity, и по този начин можеш да 'гримираш' устните, очите, или скулите на модела. Този начин е много по-лесен, отколкото да си играеш да 'режеш', а и можеш да я гримираш в какъвто цвят си искаш.
Надявам се съм помогнал.
Edit, относно линка на mystic - аз лично предпочитам всичко да ми е на отделен лейър, става въпрос за очите, носа и лицето, дори и косата.
Публикацията е редактирана (15-03-06 18:40)
|
|