Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 как се прави това
Автор: pacy4   
Дата:   15-03-06 15:41

Някой ще ми каже ли как се постига този снежно бял ефект в портретни снимки? https://photo-forum.net/imgs/117/u_1142334202_cveti.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: как се прави това
Дата:   15-03-06 15:42

или товаhttps://photo-forum.net/imgs/155/j_1133168883_1_filtered.jpg

Публикацията е редактирана (15-03-06 15:46)

Автор: kaff   
Дата:   15-03-06 15:50

сопата е виновна и за двете/фотошопа де/[beer]

Дата:   15-03-06 15:52

towa e qsno , pitam kak stava s ps

Дата:   15-03-06 15:55

питаи автора ако и ма майл по лесно ще ти е иначе тук ще се почне една успех ти желая[smilie24]

Дата:   15-03-06 16:00

работи се със слоеве единия цветен другия ч/б триеш излишните цветни неща и одоло лъсват ч/б те частите както е устната по лесное да се селектира, копира и пейстне в нов слой това е другия начин вариянти много!!![beer]

Автор: tonevjr   
Дата:   15-03-06 16:08

можеш да пробваш и с Diffuse Glow [smile]

[beer] [shtrak]

Автор: PLAGIATO   
Дата:   15-03-06 16:12

слушай внимателно! Нема а повтарям!!!

за фотошоп!!!
дублираш лейъра (на снимката)и му даваш overlay то светва много силно и от опаситито го натъманяваш.

Това обаче става ако в снимката има достатъчно светли места, иначе тъмното потъмнява още повече

за да постигнеш ефекта от втория линк може да пробваш и с блър на овърлей лейъра

[beer]

Автор: roscko   
Дата:   15-03-06 17:40

Автор: PLAGIATO
Дата: 15-03-06 16:12

слушай внимателно! Нема а повтарям!!!

за фотошоп!!!
дублираш лейъра (на снимката)и му даваш overlay то светва много силно и от опаситито го натъманяваш.

Това обаче става ако в снимката има достатъчно светли места, иначе тъмното потъмнява още повече

за да постигнеш ефекта от втория линк може да пробваш и с блър на овърлей лейъра

Иии става нищо не става, преди кавато и да било обработка , тряба да се подбере подходящ модел(блондинка) и подходящо осветление(неконтрастно), казва се висок ключ...

Дата:   15-03-06 18:08

blagodadq na plagiato- zvu4i logi4no , 6te probvam

Автор: mystic   
Дата:   15-03-06 18:11

ЕТО това уроче ти трябва
Айде със здраве [smilie24]

Автор: deyo   
Дата:   15-03-06 18:22

Аз имам един портрет в профила с подобен ефект като на урока, но съм го правил с доста layers - отделно за очите, устата, носа и косата, и различни бленди. При мен е доста по-светло и контрастно обаче, защото така ми хареса повече..

Дата:   15-03-06 18:23

ей това:
https://photo-forum.net/imgs/121/y_1137883718_m4.jpg

Автор: svetalcho   
Дата:   15-03-06 18:31

аз пък не съм го правил с толкова фотошоп[smilie5] малко преекспониране на филма и после само засилване левълс във Шопа...по-точно хайлайтс.....ама филма просто много носи[smilie5]
https://photo-forum.net/i/292689&USER_ID=323

Публикацията е редактирана (15-03-06 18:33)

Дата:   15-03-06 18:36

А относно първия линк имам идея как е направено, или поне аз как бих го направил.
Първо можеш да направиш нов лейър, и да десатурираш и изсветлиш снимката, така като гледам не е десатурирано на 100%, и си личи как по средата е по-светла снимката, а по-краищата е по-тъмна, както е било на оригиналната снимка (можеш да го направиш с маска този ефект). По описания от линка на mystic начин можеш да направиш шарпнати очите и устните, и да докараш 'пластичния' ефект на лицето. Устните, а и всичко останало, което искаш 'да гримираш' можеш да го направиш по следния начин:
правиш нов празен лейър, и с четка рисуваш по устните с червено, все едно ги гримираш. След това си играеш с блендите, примерно overlay, или color, или друга (както ти хареса най-много), можеш да пипнеш и малко opacity, и по този начин можеш да 'гримираш' устните, очите, или скулите на модела. Този начин е много по-лесен, отколкото да си играеш да 'режеш', а и можеш да я гримираш в какъвто цвят си искаш.
Надявам се съм помогнал.

Edit, относно линка на mystic - аз лично предпочитам всичко да ми е на отделен лейър, става въпрос за очите, носа и лицето, дори и косата.

Публикацията е редактирана (15-03-06 18:40)

първа  назад  1     всички  напред  последна