Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 HELP! Как да определяме наградите...
Автор: J0R0   
Дата:   24-08-03 15:44

...за месеца?
Сега - първият месец, беше лесно - най-добрите снимки за месеца са и първите шест в класацията.
А шестте за септември как да ги изберем?

ИДЕЯТА Е ДА НЕ СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ. Щото може някои снимки да се закотвят в началото на класацията и няма да е хубаво спрямо останалите, които пускат също качествена фотография, все те да взимат наградите, след като са били наградени вече.

Има няколко варианта, но аз не мога да се ориентирам кой е най-добрият.

1. Снимка на месеца става снимката, събрала най-висок рейтинг САМО през съответния месец (независимо кога е публикувана). Но тогава възниква следната възможна ситуация - снимка с куп двойки и тройки и среден успех 2.33 получава през тоя месец една шестица и става най-добрата за месеца, щото през тоя месец, в който се засича тя има успех 6...

2. Снимка на месеца става снимка, която има най-висок рейтинг за съответния месец, но и задължително е публикувата в същия месец. Обаче - ако дадена снимка е супер, но е пусната през юни, пък рейтинга си го е натрупала през август - не може да стане... пак несправедливо...

3. Гледа се пак общият рейтинг, но снимките които са били вече избирани не участват - състезават се само останалите. Това май най-става (според мен)

4. Събираме се аз, Бони и Сас, пием по две бири и избираме 6 снимки. И след това всички ни псуват и казват, че даваме наградите на свои хора.

............
Ако някой има някакви свежи идеи - да ги казва, щото трябва да го уточним това СЕГА, преди да сме навлезли в септември, че да не стане така, че да променяме правилата в последния момент.

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: HELP! Как да определяме наградите...
Автор: Ronson   
Дата:   24-08-03 15:53

Ignorirate vsichki publikuvano do sega snimki i vzemata pod vnimanie samo uploadnatite v perioda za ocenqwaene - 1 mesec. Primerno ot 1.08 do 31.08 vzemate samo uploadnatite v tozi period. Po-stari snimki ne uchastvat. No tova ne e maj naj-udachniq variant [smilie7]

Дата:   24-08-03 16:54

E, да, ама аз питам за най-удачния...
Това е вариант 2 от описаните горе, но при тоя вариант може да стане така, че снимки, които са супер, но са публикувани предишен месец, а са били оценени високо през тоя да останат незабелязани и неоценени...

Автор: Ivan_A   
Дата:   24-08-03 17:30

Вариант 3 за мен е най-удачен - при него се отчитат достоинствата на снимката, независимо кога е публикувана. Няма логика добри снимки, продължаващи участието си в конкурса, да бъдат "санкционирани"-нека единственият критерий бъде качеството.

Автор: GuruMMX   
Дата:   24-08-03 17:48

i az mislja kato Ivan :)

Автор: sagittarius   
Дата:   24-08-03 18:04

Може да си го написал на шега, но вариант 4 не е никак лош. Поне снимките ще са избрани от някой, който разбира от фотография. Иначе често се среща случайна (посредствена) снимка да попадне в челото с оценка 6 или 5, дошла (не)знайно от къде. Вярно, че после бързо потъва, но ако номера стане в последния ден ...

Автор: irra   
Дата:   24-08-03 22:28

И да има поне 10-15 гласа, а не 2 шестици в последния момент- и хайде на първо място.Май ще е по-добре тези които са взели награди да се игнорират за да имат стимул и нови хора да пускат хубави снимки.[smilie24]

Дата:   24-08-03 22:57

az mislja che nagradeni trjabva da sa horata s visoka ocenka. Tova e. Tolkova e prosto. Ostanaloto e vupros na organizacija i predpazvane ot zloupotrebi.... ot strana na adminite.

ot kude na kude sled kato njakoj e nagraden vednuj da ne trjabva da vzima drugi nagradi??? Tova ot kude go izmislihte....

Ako e hubava snimkata i e s dobri ocenki kuv e problema ne moga da razbera...???

Pak se zapochna sus stranni predlojenija bez nikakva logika v tjah....

Дата:   24-08-03 23:01

po dobre da se izmisli nachin kak da se predostavjat nagradite na horata izvun stolicata!

ne che sum pechelil koj znae kakvo, no oshte ne sum imal vuzmojnost da si vzema nehstata...

sega Joro moje da kaje che ne sum se obajdal na dolu posochenite telefoni kakto be izpisano v objasnenijata, no ne vsichki imat vreme za hodene nasam natam iz stranata...

tova e po logichno da se obsujda ot kolkoto koj da bude nagraden spered men.

Автор: machine_head   
Дата:   25-08-03 00:17

e ti ne beshe li petak w sofia?

Дата:   25-08-03 00:25

ne

bachkam pochti 24h :(

Дата:   25-08-03 10:16

Гуру - точно за това е "снимка на месеца", за да е всеки месец различна.
Това е като музикалната класация "Мелодия на годината" - не може една песен колкото и да е хубава да бъде песен на всеки месец. Тя си става песен на януари, пък на февруари е друга и т.н.... и така хората имат възможност за сравнение.
А за наградите извън столицата - написали сме го в регламента. Ти не можеш да дойдеш да си я вземеш щото си зает, а защо аз да съм по-малко зает, че да мога да ти я донеса.
Между другото Бони пое ангажимента да ви изпрати на куп всичко което е за Пловдив, пък вие там ще си го разпределяте. Но това е по изключение.

Автор: boni   
Дата:   25-08-03 10:50

Az mislia che za snimka na meseca triabva da se systezavat vsichki snimki
kacheni prez predishnia mesec.
Primerno za snimki na mesec Septemvri triabva da uchastvat snimkite kacheni
samo prez avgust.Glasuvaneto za tiah shte prodaljava do 20 Septemvri,kato
snimkite kacheni ot 1 do 20 septemvri ne uchastvat za septemvri,a za
octomvri.Taka shte ima edin 20 dneven period prez koito de fakto samo shte
se glasuva za snimki kacheni prez Avgust,taka che ,dori i snimkite kacheni
na kraia na maesec Avgust shte imat shans za tezi 20 dni da naberat glasove
i da si formirat realen reiting.
Taka e i s melodia na godinata.Pesen na godina 2003 stava niakoia ot pesnite
izlucheni prez 2002g.

Автор: Lyubie   
Дата:   25-08-03 10:59

Аз мисля, че 3-та точка е най-удачна, но в класирането да участват само снимки събрали поне 10 гласа.[smilie6]

Дата:   25-08-03 11:14

На мен пък ми харесва предложението на Бони - не се бях сетил за това, ДА ИМА ЕДИН МЕСЕЦ ЗАКЪСНЕНИЕ - снимките за август да се определят през септември. Това решава проблема - периодът е достатъчен за снимка която има качества да изпъкне напред в класацията и от друга страна няма как снимки пуснати в последния момент и с една-две оценки да се промъкнат незаслужено.
Така става.
Тия снимки сега ще ги наречем най-добрите за м. ЮЛИ, то и без това повечето от тях са качвани през юли.
А снимките за август ще се определят въз основа на гласовете от 20 август до 20 септември, като няма да участват снимки качени през септември, те ще участват в класацията за снимка на септември.

Автор: sagittarius   
Дата:   25-08-03 11:35

Е това е!

Дата:   25-08-03 11:39

[smilie24]
mhm
И за да му е по-лесно на Сашо да напише sql-запитването, ще го направим от първо до първо число на месеца.

Дата:   25-08-03 12:03

taka stava, da :) [smilie24]

Автор: Ronson   
Дата:   25-08-03 14:01

[smilie24]

Дата:   25-08-03 15:39

OK, прието е.
[smile]

Автор: asahi   
Дата:   25-08-03 18:29

Вариант 4 с отчитане на гласовете в изтеклия месец е добре. Има обаче 2 проблема:
1. Жоро е по-добре на ракия.
2. Блазни ме мисълта за някоя снимка да се говори: "Вися 14 седмици на първо място в класацията на ...".

Автор: lukcheto   
Дата:   26-08-03 14:33

Последно какво се реши?[smilie10]

Дата:   26-08-03 14:38

Последно: ще се отчита с един месец закъснение.
Снимките за август се оценяват до края на септември и тогава ще се засича.
Така снимка, която е качена в последния момент няма да се състезава в август, щото ще е качена през септември. И ще има достатъчно време снимките да бъдат видяни и оценени.
Снимка на месеца ще става само снимка, качена в съответния месец.

Автор: plam   
Дата:   27-08-03 14:57

аз съм за №4
гласъването на "зрителите" опорочава конкурса - всички знаем как могат да се трупат плюсове а и минуси за конкуренцията

Автор: sas   
Дата:   04-09-03 21:44

test

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна