Автор: J0R0
Дата: 24-08-03 15:44
...за месеца?
Сега - първият месец, беше лесно - най-добрите снимки за месеца са и първите шест в класацията.
А шестте за септември как да ги изберем?
ИДЕЯТА Е ДА НЕ СА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ. Щото може някои снимки да се закотвят в началото на класацията и няма да е хубаво спрямо останалите, които пускат също качествена фотография, все те да взимат наградите, след като са били наградени вече.
Има няколко варианта, но аз не мога да се ориентирам кой е най-добрият.
1. Снимка на месеца става снимката, събрала най-висок рейтинг САМО през съответния месец (независимо кога е публикувана). Но тогава възниква следната възможна ситуация - снимка с куп двойки и тройки и среден успех 2.33 получава през тоя месец една шестица и става най-добрата за месеца, щото през тоя месец, в който се засича тя има успех 6...
2. Снимка на месеца става снимка, която има най-висок рейтинг за съответния месец, но и задължително е публикувата в същия месец. Обаче - ако дадена снимка е супер, но е пусната през юни, пък рейтинга си го е натрупала през август - не може да стане... пак несправедливо...
3. Гледа се пак общият рейтинг, но снимките които са били вече избирани не участват - състезават се само останалите. Това май най-става (според мен)
4. Събираме се аз, Бони и Сас, пием по две бири и избираме 6 снимки. И след това всички ни псуват и казват, че даваме наградите на свои хора.
............
Ако някой има някакви свежи идеи - да ги казва, щото трябва да го уточним това СЕГА, преди да сме навлезли в септември, че да не стане така, че да променяме правилата в последния момент.
|
|