Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Playboy и фотографията
Автор: Jin   
Дата:   08-12-03 11:02

Васил Къркеланов е щатният фотограф на Playboy България. Предполагам, че много от хората в този форум биха искали да са на негово място.
Интересно ми е вашето мнение за качествата на работата му от фотографска гледна точка.
Всеки ли може да снима хубави модели?

Отговори на това съобщение
 Re: Playboy и фотографията
Автор: GuruMMX   
Дата:   08-12-03 12:03

ne :)

choveka ne go poznavam ama mojesh da si siguren che ne e sluchaen he he

Автор: J0R0   
Дата:   08-12-03 12:15

Ами не всеки може да снима хубави модели, според мен.
Трябва да не ти се разтреперват много ръцете.
Желателно е да се съсредоточаваш не в прелестите на девойките, ами в разни прозаични неща като бленди, скорости, осветление и т.н., което в тая работна обстановка е много трудно.
[smilie25]

Автор: GuruMMX   
Дата:   08-12-03 12:28

ami taka si e :) he he [smilie18]

Playboy е промишленост, верига ..
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-12-03 13:40

Има си стил и изисквания при снимките, маркетинг, продуценти, реклама която вкарват.Фотографа трябва да съобрази снимките с всичко това, да вкара уместно рекламните финтифлюшки, да предразполага тия глезени каки да застават подходящо, или да се събличат повечко ;) освен всички други технически моменти. Иначе, ако всичко прави с лекота, и само му притреперват ръцете или нещо друго - има стативи и бандажи ;) Че Къркеланов се справя с всичко това е повече от ясно - иначе няма да е там. Гледал съм списанията до 5-6 брой. 90% снимките са добри, (те и другите са добри, но от друга гледна точка, то не е от фотографа). Фотографа там надали има пълна творческа свобода. Предполагам, че се снима на мотор, на Хаселблад..и се щтрака яко, без пестене на материали:) Интересно е, Жоро да го покани да сподели малко опита си и техническо инфо. Може пък и някоя снимка от сайта да сложат там - мисля, че ако е добра, търсят дори.
На мен би ми харесвало повече, ако снимаха почти винаги всред природа и екзотични места, е те тогава вече ще е за завиждане отвсякъде ;) но явно, маркетинговите проучвания на предпочитанията са други :(
Освен, че снимките са добри, списанието се списва също доста интересно..но нещо го поускъпиха, та затова не го поглеждам...не, че е много, но ме дразни, когато зарибяват пазар, пък после вдигат цени...въпреки, че това би трябвало да е нормално. Предполагам какви хонорари за моделките хвърчат, и какви фотоматериали се въртят през мотора :)

Re: Playboy е промишленост, верига ..
Автор: machine_head   
Дата:   08-12-03 13:53

ей моби представяш ли си да щракаш макро за плейбой хехе
[smilie7]

machine_head
Дата:   08-12-03 14:13

Макро снимам, когато нещата са малки..а тези в плеибои обикновено изискват по-широока оптика, а не пръстени;). Това е плейбои, не е някое чук-чук все пак, ако ти следя правилно мисълта?

Re: Playboy е промишленост, верига ..
Автор: pinko   
Дата:   08-12-03 14:32

Васко Къркеланов снима с Пентакс 6х4,5 обикновено, ама напоследък все по-често и на лайка-формат, някои от последните броеве са снимани предимно така. Лятото сподели с мен, че сериозно се замисля дали да не мине на цифрово, преговарял за някакъв цифров гръб за средноформатния Пентакс.
Жоро няма какво да го кани да споделя с нас, който дойде на Нова Година в Созопол може направо до говори с него, миналата година пак беше в Созопол, ето го тук, с червената риза като главен пироман навръх Нова Година http://photo.cult.bg/history/sozopol/sz14.html

Автор: Jin   
Дата:   08-12-03 15:13

Чух, че форумът имал към хиляда и нещо си потребители вече. Едва ли всички ще са в Созопол за Новата, така че не е зле да му спретнем един въпросник.
Pinko, като негово другарче, може да му го връчи за попълване.

Автор: milen   
Дата:   08-12-03 16:22

ako nqkoi smqta che se plashta dobre na fotografite i na modelite- jestoko se laje...

Автор: Alice   
Дата:   08-12-03 16:37

A kakvi sa honorarite, che da znam dali si zaslujava da se vpuskam v tazi oblast [smilie3]

Дата:   08-12-03 17:27

shte e tapo da go saobshta. Po- skoro horata mai se navivat zaradi slavata...

Дата:   08-12-03 17:28

milen - аз си мисля, че броят доста пари на моделите, все пак там привличат все звезди? Ако го правят с малко пари, значи го правят много успешно [smile]

Дата:   08-12-03 17:46

ami za model na koricata i tezi deto karkelanov snima, nemogo da tvardq sas sigurnost, no za modni sesii ili ako ima drugi goli snimki, napravo sa smeshni honorarite. No ne mi se shte da pisha publichno po tazi tema.

Автор: dobber   
Дата:   08-12-03 19:26

доколкото знам, изобщо в UnionMedia зле се плаща.

Автор: Brummaker   
Дата:   10-12-03 09:23

Абе списанието е перфектно отпечатано,но повечето неща вътре са зле.....Мое мнение.Затова и имам само първия брой-от любопитство ;)
А що се отнася до звездите вътре-имам особено мнение ;)То не бяха снимани баби,любовници на мутри и кво ли не.А е просто-ако се поразходи човек по улиците ще види прекрасни момичета.Разбира се те не са "звезди" ;)

Публикацията е редактирана (10-12-03 09:30)

Дата:   10-12-03 10:05

И аз се имам за обективен естет и ценител, и ме радва хубавото и добре снимано, а не името на модела но..пропускаш фактите, че много хора се радват и казват : "Гледаи я тая, хем такава..хем се и съблекла за пари" (което може би в някои случаи не е далеч от истината[smile] ), а също и говоренето, клюкарстването и приятното прекарване на времето по офиси, купони и паланки...за мъже, и жени особено. Все пак възможно е одумването на популярни лица, а не на някоя Пепеляшка, та била тя и по-красива от тях [smilie3] Бе хората от списанието добре си знаят работата, а и са оставили мегдан всеки между нас да може да си направи по-голямо от тях откритие [smilie3]

Дата:   10-12-03 10:19

Абсолютно съм съгласен и точно затова и имам само първия брой,а и съм много далече от мисълта да дам пари за други...
А колкото до хората от списанието и работата им-миииии чува се,че на зле вървят нещата....Е,това са слухове-дано не е така!

Дата:   10-12-03 10:30

Как зле бе?! Там нещата не могат да вървят зле[smilie3] Ако затръгват зле - направо се сменя екипа, идва един хеликоптер..нови редактор..до фотограф, барабар с апаратчетата. Ако трябва, и Сами Фокс ще докарат,..с пари се прави това, и е международно име. Ако в Бг. фалирва, в Холандия просперирва - балансират се печалбите, но се продава навсякъде...за да е име [smilie3] В началото определено се харчеше - щом и аз го купувах [smilie3] Като се заиграха с цената, им вдигнах бойкот [smilie25]
Така се вижда откъде мене, не съм в тия области, за да мога да съм сигурен де.

Дата:   10-12-03 10:34

Не бе Mobby,това което казваш е повече от ясно,че е така.Аз говорех за БГ варианта.Там се чу,че нещата нещо...

Дата:   10-12-03 10:41

То Бг варианта е част от големия Плейбои.
Сигурно мераклийките за събличане всред хаи-лайфа са намалели или..нали не го следя вече.

Дата:   10-12-03 10:43

То и един хай-лайф.... ;(

Автор: leny   
Дата:   11-12-03 20:39

Нека не забравяме , че това е крайно комерсиализирана фотография все пак...и може би затова в повечето от снимките има нещо противно. Това , което все повече настъпва , завладява света и убива истинското изкуство..

Дата:   12-12-03 09:15

v bg kakto i v drugite strani samo se polzva imeto playboy-samo tova e obshtoto. A i che vse pak trqbva da se podarja nqkakvo nivo na fotografiite, kakto i stala da e kato tehniq, no dotuka s prilikite. Nikoi ne dava nito pari nito fotografi na tova izdanie! Nie polzvame imeto i imidja- da se opravqme! Izobshto ne mislete che nqkoi naliva pari ot chujbinsko!

Автор: Gecata   
Дата:   14-12-03 13:24

Mnogo ot neshtata mu sa kadurni.Na lice e obache i golqma rutinnost.vuv fotografiite mu.Gubi individualnostta na modelite.Izklu4itelno slaba sesiq na Masha Ilieva.Otvrat kato Studiino osvetlenie.Neka si razgleda snimkite ot 97-98 godina.V tqx ima mnogo zarqd,za razlika ot tova koeto vijdame v playboy/bg/.Preporuchvam ozdravitelno da posnima ppeezaj.S nai dobri chuvstva-Gecata[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна