Автор: Mobby_Dick
Дата: 08-12-03 13:40
Има си стил и изисквания при снимките, маркетинг, продуценти, реклама която вкарват.Фотографа трябва да съобрази снимките с всичко това, да вкара уместно рекламните финтифлюшки, да предразполага тия глезени каки да застават подходящо, или да се събличат повечко ;) освен всички други технически моменти. Иначе, ако всичко прави с лекота, и само му притреперват ръцете или нещо друго - има стативи и бандажи ;) Че Къркеланов се справя с всичко това е повече от ясно - иначе няма да е там. Гледал съм списанията до 5-6 брой. 90% снимките са добри, (те и другите са добри, но от друга гледна точка, то не е от фотографа). Фотографа там надали има пълна творческа свобода. Предполагам, че се снима на мотор, на Хаселблад..и се щтрака яко, без пестене на материали:) Интересно е, Жоро да го покани да сподели малко опита си и техническо инфо. Може пък и някоя снимка от сайта да сложат там - мисля, че ако е добра, търсят дори.
На мен би ми харесвало повече, ако снимаха почти винаги всред природа и екзотични места, е те тогава вече ще е за завиждане отвсякъде ;) но явно, маркетинговите проучвания на предпочитанията са други :(
Освен, че снимките са добри, списанието се списва също доста интересно..но нещо го поускъпиха, та затова не го поглеждам...не, че е много, но ме дразни, когато зарибяват пазар, пък после вдигат цени...въпреки, че това би трябвало да е нормално. Предполагам какви хонорари за моделките хвърчат, и какви фотоматериали се въртят през мотора :)
|
|