Автор: Grandpa
Дата: 10-02-06 20:48
Значи от няколко дена във фирмата в която работя (не като фотограф) се правят разни конференции и вчера гледам, че спретнали един "Димитровски кът" и праскат групови снимки и т.н. Фотографката използваше:
1. Канон 10Д
2. 550 на фотоапарата
3. 430 на статив
4. 2х Хенсел Интегра 500 студийни моноблока.
Не видях никакъв радио спусък да е включен в 10Д-то, както и никакви допълнителни (умни оптични) спусъци да са включени в студийните светкавици.
С други думи, доколкото аз можах да видя ги палеше само оптично със 550 на фотоапарата.
Всички светкавици светкаха.
Това, дето не ми се връзва е:
1. Ако 550 е в ЕТТЛ режим, то ще си бачка супер със 430, но префлаша ще пали студийните светкавици по-рано и те на практика няма да участват в снимката
2. Ако 550 е в ръчен режим, то тогава Интегрите ще си светкат когато трябва (няма префлаш), но как тогава пали 430 ?
Снимките няма да видя (поне не в суров вид) и няма как да преценя със сигурност, но ми се струва, че както и да го извъртам, ако не се ползват радио или оптични "умни" (дето да пренебрегват префлаш) спусъци (не мисля, че Интегрите са си с такива), все някоя от светкавиците няма да участва в експозицията...
Бъркам ли някъде?
|
|