Автор: Mobby_Dick
Дата: 07-02-06 15:40
Тъи, като "личния морал" е едно разтегливо понятие, неподлежащо на озаконяване..затова са направили така.
Ако те пракнат на Варна на плажа с някоя мацка, и те постнат...а жена ти мисли, че си на заседание?
Ако те праснат гол на плаж...или на обикновен, или някъде закътан - и лесно дорисуват? ..могат да ти объркат живота.
Ако те пракнат, докато си чистиш носа, или правиш някакъв недвусмислен намек на шефа си
Ако те пракнат, и сложат в сладур.ком например, със странно инфо отдолу?
Аре да не изброявам.
Всеки си носи отговорността. Ако сам смята, че модела му няма да има основания, или причина...да му потърси отговорност - да снима без да пита.
Аз често снимам без да питам (често без да ме виждат дори)...но после питам, и уважавам правото на избор на модела.(ако е главен обект, или се вижда достатъчно ясно). Обяснявам му за какво точно го снимам и как точно смятам да използвам снимката. Обикновено това ми коства изпращане на снимките после я по мрежата, я на хартия . Ако е от малцинството - ми коства и по някоя друга монета
Случвало се е, да ми откажат - тогава забравям за тази снимка.
Там, дето не съм могъл да питам по някаква причина....оставям голяма давност от време, преди да я пусна, по моя преценка.
Ако ситуацията е такава, че обекта ми прави явно нарушение на правила, а аз го снимам - тогава имам основателна причина да съм му нарушил правото,и пак зависи - за какво се използва снимката конкретно.
Консултирайте се с юрист по въпроса.![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
В западните сток-сайтове до един има огромни бланки, дето трябва да ти е попълнил модела, и да им изпратиш придружаващи снимката - за да я публикуват. Свалил съм си такива , и колкото и да е отегчително...трябва да ти го попълни модела, за да можеш да ПРАТИШ ТАМ снимката.
|
|