Автор: milenstiv
Дата: 05-02-06 17:22
От около месец имам Olympus E-500 и съм изключително доволен. Смятам че е добро съотношение между цена, качество и предлагани функции. Взех го в комплект с двата обектива както е в сегашната промоция. Обективите са с метален байонет за разлика от тези в комплекта на KM и китовите на другите марки от същия клас. Вариото се движи плавно, мазно което е присъщо на обективи от по висок ценови клас и оптиката е съобразена с изискванията на матрицата. А 40-150 е със светлосила 3.5 - 4.5. Имах възможност да разцъкам и 350D, KM5D, Nikon D50, IstDs установих че D50 най добре лепва на ръката ми, но Е-500 ме впечатли с приветливото меню и лесния достъп до настройките. Като до желаната функция или настройка може да се стигне чрез менюто, чрез селекция от контрол панела а за най-важните ISO, WB, AF, мерене, компенсация и
избор на фокусна точка са изведени самостоятелни бутони. Апарата снима тихо и без откат, качеството на изображението надминава критериите ми но все още не съм използвал RAW поради причини свързани с PC-то ми. За шума много е казано но ми се струва че се преекспонира този "недостатък" аз не снимам често в ситуации изискващи висока чувствителност. Липсата на стабилизация е минус но забелязах че като използвам триножник кадрирам по точно и осмислям повече кадъра - естествено не във всяка ситуация. Смятам, че при избор на фотоапарат човек трябва да си изясни предимно какво ще снима. След това измежду предлаганите марки да избере тази, която дава нужните функции и опции за типа фотография.Аз лично не исках D-SLR без система за премахване на прах по сензора, една от причините да се спра на Е-500. Не на последно място и цената!
Публикацията е редактирана (06-02-06 20:41)
|
|