Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Pentax istDS vs Olympus E – 500
Автор: anonto   
Дата:   05-02-06 11:26

След много чудене и твърдото решение да си взема FZ30, в крайна сметка се отказах и реших да си взема най накрая Pentax istDS. Щях да го направя утре, но днес след като видях офертата за Olympus E – 500 с двата обектива за 1600 лв. пред мен отново стои дилема. Предвид това че нищо не разбирам от ДСЛР и обективи ми писна да чета и само да си сменявам мнението, но моля помогнете и в този случаи.

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax istDS vs Olympus E – 500
Автор: joro35   
Дата:   05-02-06 11:33

Къде е тази оферта за Olympus E – 500?

Дата:   05-02-06 11:36

Виж рекламния банер, който тече отгоре. Ако го няма в момента, дай Refresh.

Автор: joro35   
Дата:   05-02-06 11:44

Виж цената на Фотопавилион за Пентакси.

Дата:   05-02-06 11:50

Цената няма значение, тук получаваш още един обектив + 1 GB kaрта. Така че цените май се изравняват. Интересува ме кой апарат е по-добрия избор без да се гледа цената [smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   05-02-06 11:52

оли Е1[smilie7]

Дата:   05-02-06 11:54

А каква му е цената и какво включва.

Дата:   05-02-06 11:59

ами цената е хубава :-)
в базара има тема по този въпрос

Автор: Amigo   
Дата:   05-02-06 12:06

Ето ти едно "механично" сравнение[smilie8] [smile]
http://www.letsgodigital.org/en/camera/specification/compare/220-1071-758-950.html
Джъмбо, pls, дай линк към тази тема за Олимпус Е-1 и Оли Е-500 [smile] [cool] [beer] Знам, че могат да се купят на една и съща цена и двата апарата - единият с два обектива, а другият с един (Е-1) Все пак Е-1 има 3 млн. пиксела по-малко и лсд-то му е само 134000 пиксела. Знам, че тези 3 млн. пиксела не са кой знае какво, но все пак.[smilie11] [smilie8]

Дата:   05-02-06 12:10

Е1 про камера

мисля че аргумента си е достатъчен [smilie5]

колкото за дисплея?!?!!?? това е ДСЛР дисплея е само за превю

Автор: pmartinov   

Имах възможност да поснимам с Е1 наскоро-прекрасен апарат !

А цената е [smilie24]

Автор: hotsnail   

ne me kefi tui oly e-500.....

poweche ot iso 400 ne stawa (t.e. kato slojish staiblizaciata na panata naj-weroianto shte prawi po dornbi snimki, naj malkoto panata fashta poweche detaili i ne prawi moire wij DPREVIEW)

obektivi za oly .... ne znam no ne wijdam da ima na priemliwi ceni i w bulgaria. W towa otnoshenie maj naj-dobre e canon sleed tui nikon, minolta i pentax (za tia 4 marki ima i Sigma w BG, za oly ima sigmi ama ne sum wijdal w BG).

az sega sushto se kolebaja, no mejdu

1. KM 5D (maj naj dobria aparat ama malko ne sum sigurne w serviza sled 1 godina, inache IDS sa gotini pichowe),

2. Pana FZ30 ima filmcheta ima stashna optika ne smeniash obktivi ama se chupi iawno dosta chesto (e iawno i burzo go podmeniat w TM) i

3. Nikon D50 toia e super udoben i e Nikon ma maj niama serviz w BG.

350D e adski skup a i najstina e super ne ergonomichen - prekaleno e maluk.

Дата:   05-02-06 12:23

джъмбо дай оферта за Е1 – anonto@abv.bg

Автор: simbon4o   
Дата:   05-02-06 12:37

hotsnail има го паналайчото в голям тираж сред обществото нормално е да има и случаи на дефектации :)[shtrak]

Автор: apollo   
Дата:   05-02-06 15:20

Явно нещата опират и до това как софтуера на апарата обработва изображението! На Оли-тата ми харесва цветопредаването. Как е Пентакса в това отношение!!!

Автор: milenstiv   
Дата:   05-02-06 17:22

От около месец имам Olympus E-500 и съм изключително доволен. Смятам че е добро съотношение между цена, качество и предлагани функции. Взех го в комплект с двата обектива както е в сегашната промоция. Обективите са с метален байонет за разлика от тези в комплекта на KM и китовите на другите марки от същия клас. Вариото се движи плавно, мазно което е присъщо на обективи от по висок ценови клас и оптиката е съобразена с изискванията на матрицата. А 40-150 е със светлосила 3.5 - 4.5. Имах възможност да разцъкам и 350D, KM5D, Nikon D50, IstDs установих че D50 най добре лепва на ръката ми, но Е-500 ме впечатли с приветливото меню и лесния достъп до настройките. Като до желаната функция или настройка може да се стигне чрез менюто, чрез селекция от контрол панела а за най-важните ISO, WB, AF, мерене, компенсация и
избор на фокусна точка са изведени самостоятелни бутони. Апарата снима тихо и без откат, качеството на изображението надминава критериите ми но все още не съм използвал RAW поради причини свързани с PC-то ми. За шума много е казано но ми се струва че се преекспонира този "недостатък" аз не снимам често в ситуации изискващи висока чувствителност. Липсата на стабилизация е минус но забелязах че като използвам триножник кадрирам по точно и осмислям повече кадъра - естествено не във всяка ситуация. Смятам, че при избор на фотоапарат човек трябва да си изясни предимно какво ще снима. След това измежду предлаганите марки да избере тази, която дава нужните функции и опции за типа фотография.Аз лично не исках D-SLR без система за премахване на прах по сензора, една от причините да се спра на Е-500. Не на последно място и цената!

Публикацията е редактирана (06-02-06 20:41)

Автор: mggeorgiev   
Дата:   06-02-06 10:12

milenstiv написа:

Опитай UFRAW. Версия 0.6 поддържа Е-500. Не изисква бърз компютър. Иначе всичко, което си казал е вярно, само си пропуснал да споменеш, че Е-500 използва smart обективи и че има редовен ъпдейт на софтуера.

Автор: bobbyfuego   
Дата:   07-02-06 11:28

Според мен Олимпус са с много малък сензор и освен това с 4 към 3 отношение на кадъра, като на сапунерките, а не 2 към 3 като на всички СЛР!

Автор: ibk   
Дата:   07-02-06 11:35

А защо не изчакаш още малко (края на месеца) и да видиш новия Самсунг, който си е Пентакс istDS2, само че със сменен надпис. четох, че щял да бъде на по-ниска цена от Пентакс.
А istDS си е един чудесен апарат!

Автор: tofo   
Дата:   07-02-06 11:42

В по-малкия сензор са набутани 1.7 мп повече от пентакса. Дали не шуми повече? Ако пък има някъде тест между двата! А пък за пентакса ми е чудно що няма исо 100[smilie11]

Публикацията е редактирана (07-02-06 11:44)

Дата:   07-02-06 11:54

Ami ako si otworish dwa prozoreca na browsera, moje da widish w edinia

Pentax istDS (sreshtu E-300, EOS 300D)

OLY e-500 (pak sreshtu E-300, EOS 350D)

na ISO 800 izglejda ne e tolkoz zle OLY-to.

za 1600 ... mi e OLY bie (na siwite inache na cherno kaji rechi suhstata rabota)

no wijte kak se sprawia i Minolta 5D (na DPREVIEW ima samo za 7D) ili Nikon D50 deto dori sa leko po dobri ot Canon otnosno shum (Minolta-ta specialno udria w zemiata dori 20D), tam OLY prosto ....

Публикацията е редактирана (07-02-06 11:59)

Автор: ibk   
Дата:   07-02-06 11:55

няма, защото и на исо 200 шум няма. затова може би няма смисъл от 100.
дори на 1600 шума е на много поносимо ниво...

Автор: GM   
Дата:   07-02-06 11:58

bobbyfuego написа:

> Според мен Олимпус са с много малък сензор и освен това с 4 към
> 3 отношение на кадъра, като на сапунерките, а не 2 към 3 като
> на всички СЛР!
>
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] Еl Fuego ,знаш ли че на цифровите гърбове също имат съотношение 4:3.Ами тогава да не си купуват профитата....[smilie18] [beer]

Автор: tofo   
Дата:   07-02-06 12:03

Не ми е толква зор за щума, ама с по-ниското исо имаш повече избор и може да ти спести някой НД филтър. Примерно.[beer]

Дата:   07-02-06 12:06

a dobre niakoi Olympiec moje li da razkaje za obektiwite. Towa mnogo me pritesniawa za OLY E-500, drugoto e serviza

znachi

1. ima li serviz za OLY

2. ima li oketivi pod 600 lewa (neshto kato SIGMA 70-300 za 400 lewa, 50/1.8 za 250 lewa)

i kato wsichki stanem olympiici

[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна