Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пак и отново въпрос за LCD
Автор: safrid   
Дата:   04-02-06 15:56

Моля предлагайте модели на цена до 500 - 600 лв. В момента съм със 17" СТХ CRT и ми се ще нещо с подобни качества тоест не е нужно да е чак про монитор.

Отговори на това съобщение
 Re: Пак и отново въпрос за LCD
Автор: dau   
Дата:   04-02-06 16:13

Какво значи подобни качества?
То тука е важно цветопредаването ...

Дата:   04-02-06 16:19

Точно за това споменах с какъв монитор съм в момента, защото по мои наблюдения той не е перфектен в цветопредаването особено пък и като е на 5 години. Но въпреки това не съм имал неприятни изненади когато вадя на хартия снимка и това е от значение за мен.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   04-02-06 16:51

Samsung 913N. За тези пари - това е най-доброто. Аз ползвам такъв. Калибриран е и каквото виждам на него, това ми вадят във фотото. Т.е RGB-то е супер. Разлика ми се получава съвсем лека в това, което отпечатвам на принтера в къщи, но там ми липсва профил за принтера и вината не е в монитора.

Дата:   04-02-06 17:30

Първо този Самсунг не е в 600 левовата граница
2-ро е 19" за какво му е?

Да няма да прави плакати ...

и 3-то няма DVI вход ...

Автор: ksuhorukov   
Дата:   04-02-06 17:34

Първо този монитор струва 620 лева.
Второ - защо не. Плакати не се правят на 19" монитори. Могат да се правят и на 17" и на 22"

Трето точно защото няма DVI... Нагоре в темата от опит е посочено че липсата на такъв вид свързаност не е никакъв недостатък и е излишно оскъпяване.

Автор: gbdesign   
Дата:   04-02-06 17:40

SAMSUNGSM-760BF Аз съм с такъв и съм доволен на
4 ms. е и 1280Х1024 75 Hz. + DVI [beer]

Автор: IvoYoo   
Дата:   04-02-06 19:07

Philips 170S6
преди около два месеца си купих за 505лв такъв и съм много доволен

Автор: navy   
Дата:   04-02-06 19:14

Нагоре в темата от опит е посочено че липсата на такъв вид свързаност не е никакъв недостатък и е излишно оскъпяване.
Сори, ама не мога да се стърпя да ти кажа, че говориш ГЛУ-ПО-СТИ!
Ама пълни ГЛУ-ПО-СТИ!

КАК да няма смисъл от DVI?
Я помисли, а после ще ти кажа защо...

Дата:   04-02-06 19:15

Всъщност няма си хабя нервите [smilie7]

Ако ти е калпава картата - все тая [smilie18]

Дата:   04-02-06 20:54

Нейви не се хаби няма да разберат ...

Дата:   04-02-06 22:27

Важното е аз да разбера :)
На теория при аналаговия интерфейс сигнала се преобразува два пъти от цифров в аналогов, което влошава качеството на картината. Ясно е, че има разлика, но ме интересува, защото не съм ползвал такива монитори, дали тази разлика на практика се забелязва, защото от това зависи дали ще си взема 17" или 19". Предварително благодаря.

Дата:   05-02-06 00:52

Разликата се забелязва....но не от всеки[smilie5]

Автор: cade   
Дата:   05-02-06 01:44

повтарям се ама... :) да пестиш от DVI има смисъл само ако няма много да работиш на този монитор, ще гледаш само филми или игрички на него или нямаш никакви изисквания към качеството на картината стига да се вижда поне малко и не те мързи да коригираш геометрия и т.н.

изобщо ако си спестиш DVI в един момент ще те е яд :) виж обратното едва ли ще се случи...

за съжаление navy, dau i gbdesign са много прави [smilie19]

Дата:   05-02-06 02:11

Задължителното условие е, да имаш хубава видео карта!
Тези от 30-40 долара - не вървят. Дават си мазна картинка отвсякъде. Смисъла на цифровия интерфейс е да може КАЧЕСТВЕНОТО изображение да бъде прехвърлено на Качествения монитор. Ако имаш калпава видеокарта, то за какъв чеп ти е хубава магистрала?
[beer]

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   05-02-06 03:16

Matrox G450 AGP 32MB DDR
класира ли се в групата на
хубавите видео карти ?

Автор: bobihot   
Дата:   05-02-06 06:38

4i4o-Joro
Хубава е- много време изкарах с такава, само дето май не е ДДР (СДР), че тогава нямаше такава, най-добри цветове / картина съм имал от Matrox Мил 2. Но са аналогови- както се оопитваха да ме убедят познати в една комп фирма, че няма разлика с цифровия, при аналоговия има 2 проблема:
1. По-лошо цветопредаване- поради споменатото по-горе двойно преобразуване през аналогов /цифров сигнал. Единствено, може би при новите Matrox, които са с 30 битов цвят (3х10б.) може да даде някакво предимство, но не съм наясно дали и DVI не може да го изкара?
2. Същото се влошава и поради една по-малко, да не кажа неизвестна причина, която се вижда с много вглеждане: игрането / трептенето на пикселите. Явява се поради това, че пикселната честота на видеокартата и монитора не могат напълно да се синхронизират. И да не личи на размито изображение, се вижда ясно на границата на вертикалните линии- с еднопикселна широчина понякога изчезват - "плават", или трептят неприятно.
Един познат, на който му купих такъв монитор за издателска дейност, ме псува преди да си купи цифровия кабел и ми благодари след това. И от компютърните фирми толкова разбират, щото бяха сложили монитор с DVI и видеокарта без? -При тая вече малка разлика в цената, поне на по-ниския клас, мисля че не си заслужава, когато се гони качество- виж за игри става и може да е по-добре, че се получава хардуерен антиалаясинг (замазване). То май цената на DVI кабела е най-смущаваща, ама като чета тук всеки почва с китовия...

Автор: bobihot   
Дата:   05-02-06 06:40

И конкретно предложение- гледах Сони 19 за 699лв крайна- най-дорият за снимки! - Проблемът му е че е бавен за игри

Автор: de5   
Дата:   05-02-06 07:30

navy вместо "свързаност" бих написал интерфейс или начин на свързване, а не се ядосвай защото мазохисти многооооооооо после ще разберат какво е DVI след като си го набуат сами пък може и тема да пуснат като тази "Май, че се набутах... Помогнете!"

Публикацията е редактирана (05-02-06 07:33)

Дата:   05-02-06 10:43

ъхъ...
аз по тва време на вечерта съм обвит в алкохолни пари и някои думички ми са губят [smilie10]

Автор: miton   
Дата:   06-02-06 01:13

MITSUBISHI DIAMOND PLUS 200[smilie24]

Автор: skandalen   
Дата:   06-02-06 10:39

Navy, картата е SAPHIRE 9550 VIVO .Купих монитор с DVI след много коментари колко е важен,а и съм сравнявал цифрова телевизия с аналогова и там разликата наистина е огромна в полза на цифровия сигнал.Тук обаче е недоловима[smile] .Не се оплаквам ,че съм се набутал-монитора си е прекрасен,просто няма разликз...

Дата:   06-02-06 11:03

Skandalen [smilie24]
Просто видеокартата ти има прецизен аналогов изход, затова разликата е ужасно малка. Но има карти и карти.
Аз говорех принципно [beer]
DVI-а не е само рекламен трик все пак [smilie5]

Дата:   06-02-06 11:13

skandalen
Разлика има....и не е малка... Ако сравняваш цифрова и аналогова телевизия в БГ условия, разликата е в полза на аналоговата (щото ония тарикати от Булсат и АйТиВи са ги напраскали на по 2 МБита и накрая се получава пълна МАЗНЯ!!!)
Ако монитора и видеокартата са високо-качествени и пробваш на нещо различно от филми и игри, ще видиш не-малка разлика![ezik]

Автор: speedking   
Дата:   06-02-06 11:19

Да ама ЛСД мониторите работят на максимална резолюция.
И като си вземеш един 19" и ще има да се кьориш по екрана да четеш менютата и язък че няма вредни емисии а пък очите ти се напрягат през целият ден.
За това най-оптималното решение е 17". Освен това като го купуваш гледай да не е от някоя случайна фирма ами направо иди в технополис или техномаркет европа където каките ще ти дадат който си поискаш - гледай да няма изгорели пиксели , да не е стоял на витрината ( особено на слънце) дълго време , да няма течове по екрана който изкривяват цветовете.
Ако не играеш много 3Д игри ти препоръчвам Сони които са много добри.
Аз съм с SDM-HS75.

не че не могат да работят на максимална резолюция , просто качеството е много ниско в сравнение с това при минимална и максимална резолюция.

Все пак човека е с ограничен бюджет и освен това не иска професионални неща.
Менютата верно можеш да си ги оправиш но при програмите и в интернет особено, такива разминавания ще имаш с тези уголемяващи настройки..

Публикацията е редактирана (06-02-06 11:31)

първа  назад  1     всички  напред  последна