Автор: bobihot
Дата: 05-02-06 06:38
4i4o-Joro
Хубава е- много време изкарах с такава, само дето май не е ДДР (СДР), че тогава нямаше такава, най-добри цветове / картина съм имал от Matrox Мил 2. Но са аналогови- както се оопитваха да ме убедят познати в една комп фирма, че няма разлика с цифровия, при аналоговия има 2 проблема:
1. По-лошо цветопредаване- поради споменатото по-горе двойно преобразуване през аналогов /цифров сигнал. Единствено, може би при новите Matrox, които са с 30 битов цвят (3х10б.) може да даде някакво предимство, но не съм наясно дали и DVI не може да го изкара?
2. Същото се влошава и поради една по-малко, да не кажа неизвестна причина, която се вижда с много вглеждане: игрането / трептенето на пикселите. Явява се поради това, че пикселната честота на видеокартата и монитора не могат напълно да се синхронизират. И да не личи на размито изображение, се вижда ясно на границата на вертикалните линии- с еднопикселна широчина понякога изчезват - "плават", или трептят неприятно.
Един познат, на който му купих такъв монитор за издателска дейност, ме псува преди да си купи цифровия кабел и ми благодари след това. И от компютърните фирми толкова разбират, щото бяха сложили монитор с DVI и видеокарта без? -При тая вече малка разлика в цената, поне на по-ниския клас, мисля че не си заслужава, когато се гони качество- виж за игри става и може да е по-добре, че се получава хардуерен антиалаясинг (замазване). То май цената на DVI кабела е най-смущаваща, ама като чета тук всеки почва с китовия...
|
|