Автор: karlson
Дата: 30-01-06 21:54
Кой прави днес фотография в България?
Дали това са няколкото човека от близкото минало или никому неизвестни млади хора?
Като чета новините на сайта, като гледам конкурси, фотоваканции, списания, ми прави впечатление, че в журитата, в пленерите, в конкурсите все са едни и същи хора, натрупали авторитета си през едно по-друго време.
Нарочно не цитирам имена, от една страна за да няма обидени, от друга защото не са имената най-важното.
Прави ми впечатление също, че тези хора, които се смятат (или ги смятат) за елита на бългаската фотография, от години не показват нищо впечатляващо, не показват нещата си онлайн, вероятно доста от тях не умеят да работят с компютър.
Въпреки това обаче, определят в голяма степен облика на фотографския живот в страната.
От друга страна виждам как неизвестни имена, млади хора, за които никой нищо не е чувал, които никъде не са се показвали, правят фантастични неща, търсят и не се страхуват да експериментират.
Тия хора нямат друга изява освен тук в нета.
И в мен настава едно объркване, кой определя днес облика на българската фотография?
Ако трябва да говорим за съвременна фотография, с кои имена я свързвате? С какъв тип фотографии? С какви изяви?
За съвременни постижения става дума, а не за такива от преди 20-30 години.
Интересно ми е да чуя вашите мнения по въпроса.
|
|