Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon Ixus 50 (SD400) vs. Pentax S6
Автор: sorcerer   
Дата:   26-01-06 12:28

Преди малко се спрях на тези два модела в Multirama и младежът ми каза, че Pentax-ът бил еквивалент на Канона (сапунерка с много добри показатели) и бил най-продавания за декември и е със 100лв по-евтин ;) Та дали са си обикновени бръщолевени, за да ме накара да го купя или наистина Pentax-а си струва?:)

Canon PowerShot IXUS 50 (SD400)
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_sd400.asp

Pentax Optio S6
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pentax/pentax_optios6.asp

Харесаха ми и Sony DSC-W7, Sony DSC-W5 и Olympus Stylus 600 Digital, ама Olympus-a нещо не ми вдъхва доверие, а Sony-тата са по-скъпички и малко по-големи като размер. Ако имате и други предложения и забележки, ще се радвам да ги чуя :) Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Canon Ixus 50 (SD400) vs. Pentax S6
Автор: Vinsent   
Дата:   26-01-06 13:00

sorcerer, тук май няма кой да ти отговори на този въпрос освен аз![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Имам десетина действащи фотоапарата, вкл. 2 огледално-рефлексни, но преди 2 седмици си купих CANON IXUS 55. За да ми е винаги под ръка. Има добра оптика, безброй възможности в менюто, голям дисплей отзад, с новия процесор е доста бърз. Вече изпуках към 1000 кадъра. С голям фотоапарат нямаше да ги направя, най-малко заради това че няма да е винаги с мен. Много съм доволен от него.[smilie24]
Все пак това си е една МИКРОСАПУНЕРКА, но може би най-малката.[smilie25]

Не бих могъл да направя сравнение с Пентакса, защото не го познавам.

Автор: samara   
Дата:   26-01-06 13:02

...хе-хе ..и аз го пипнах ийсусчето, кукла е ...[smilie24] [smilie5]

Автор: sorcerer   
Дата:   26-01-06 13:30

Само имайте предвид, че между Ixus 50 и Ixus 55 има разлика. Вие за кой от двата говорите :) И все пак някой няма ли да се изкаже и за Пентакс-а?:) Щом е номер едно по продажби все някой трябва да го има. Благодаря предварително!

Автор: skandalen   
Дата:   26-01-06 14:18

Я кажи какви бяха цените и на Канона и на Пентакса?Канона е готино апаратче,ама с тия размери трябва и да не дишаш като снимаш,че пада мазане...SD200 ,SD300,SD400 са идентични като разликата е само в Мегапикселите съответно 3.4.5

Автор: AMAZER   
Дата:   26-01-06 14:22

аз ползвам в момена Оптио S4 и съм много, много доволен от сапунките на Пентакс и горещо ги препоръчвам[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (26-01-06 14:35)

Автор: asahi   
Дата:   26-01-06 17:57

Канон имат истински сервиз в България. Това за мен е достатъчен довод.

Автор: boni   
Дата:   26-01-06 18:08

Pentax-a при нас ще е 599лв с ДДС + 256 карта, 2 год БГ гаранция

Автор: Sidewinder   
Дата:   26-01-06 18:59

skandalen, не си прав за дишането и размерите, "вервай ми". ПОне в случая с Ixus-четата. Все пак това е Canon. Говоря от личен опит, защото и с такова съм снимал, макар и във варианта му "Digital Elf"

Автор: boni   
Дата:   27-01-06 09:54

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=SHOP_PRODUCT&PRODUCT_ID=7&CATEGORY_ID=1

Сервиза на Пентакс
Автор: pentax   
Дата:   30-01-06 00:35

Бих искал да уточня:

1. Цифровите апарати Пентакс весени в България от ВИП Трейдинг са с 2 години гаранция и имат осигурен сервиз в България.

2. Някои от моделите Пентакс продавани от Мултирама, например Опитио 6, не са внесени от ВИП Трейдинг, нямат БГ книжка и разполагат с международна 12 м. гаранция, която се уважава и у нас, но със сигурност не е приоритетна - т.е. апаратът стои в сервиза по дълго време

С уважение
П. Бочков
Управител
ВИП Трейдинг ООД

Автор: snooper   
Дата:   30-01-06 05:04

Уважаеми, г-н Бочков, тъй като част от вашето изказване ми направи известно впечатление, а именно - "Някои от моделите Пентакс продавани от Мултирама, например Опитио 6, не са внесени от ВИП Трейдинг, нямат БГ книжка и разполагат с международна 12 м. гаранция, която се уважава и у нас, но със сигурност не е приоритетна - т.е. апаратът стои в сервиза по дълго време".

Никъде в няколкото сайта на Пентакс, които разгледах не срещнах и помен от информация, която да подскаже, че една гарнация на Пентакс може да има приоритет пред друга в оторизиран от Пентакс сервиз. И за да не решите, че съм се усъмнил във вас ще допълня, че сервизът ви наистина е упоменат.

Е, вярно, че в сайта на Pentax UK (Великобритания) - http://www.pentax.co.uk/photographic/service_ir_europe.html - са изредени сервизите в Европа, сред които присъстват имената на Андора и Гибралтар, но не и на България. За радост в същият сайт България присъства поне в списъка на страните, в които Pentax има дистрибутри.

Вярно е, че с невярващ поглед реших да проверя тази нелепа грешка в сайта на Pentax USA (Съединени Американски Щати)- http://www.pentaximaging.com/customer_care/list_international_service, където в секцията "Find International Customer Service" в списъка на държавите, в които клиентите на Pentax могат да разчитат на сервиз са включени Зимбабве, Джибути, Никарагуа, но за почуда името на България отново отцъства.

Но продължавайки да се боря за справедливост аз най-после намерих сайт на Пентакс, в който нашата страна е включена в сипъска на държавите, в които клиентите на Pentax могат да разчитат на сервиз - а именно един от най-важните сайтове, този на Pentax Japan (Япония) - http://www.pentax.co.jp/english/support/repair_entry-europe.html. Не знам как се обяснява на японски, че дадена повреда не е с приоритет, но се надявам, ако по нелепа случайност се наложи някои да може да го обясни на японските туристи, които са известни с любовта си към фотографията и страстта си към фотографската техника.

Да се надяваме, че другарите от популярните региолнални сайтове на Pentax по света, ще поправя своите сериозни пропуски!

С уважение
В. Донков
бивш потребител на фотоапарат и оптика Pentax

Автор: asahi   
Дата:   30-01-06 18:59

Клиентът винаги има право. Кустомер фърст, че не ми се превключва.
Всъщност Пентакс има ли представителство в България или разни предприемчиви вносители се кичат с тази титла? И ако това не е вярно как чичковците с дръпнатите очички ще приемат едно такова отношение към потребителите на стоката им?

Автор: milamberian   
Дата:   01-02-06 11:14

ОТ 1 месец имам sd400 и ми върши страхотна работа. точно както отбелязахте, преносим навсякъде и мултифункционален, само че мен ми се иска повече. не от него, просто искам някои с голям обектив, които ръчно да си нагласявам нещата, цифров...

първа  назад  1     всички  напред  последна