Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За тези, които се интересуват от фотопринтери - едно ревю в нашия сайт на HP8250
Автор: boni   
Дата:   25-01-06 16:31

http://belfo.photo-forum.net/hp8250/page8-1.htm

Отговори на това съобщение
 Re: За тези, които се интересуват от фотопринтери - едно ревю в нашия сайт на HP8250
Автор: jordan82   
Дата:   25-01-06 16:50

изглежда не лош принтер, само малко ме притесняват тези хартии с баркодове - предвиждам проблеми, макар от HP да твърдят, че били надлежно тествани. Представете си да си направите настойки за печат и изведнъж някакъв тъп баркод да ви определи как точно да се отпечата снимката. А колкото до draft mode-а, аз лично не го използвам дори за печатане на официални документи, защото излизат много кофти правите линии. Не знам какво имат впредвид от HP за draft mode на фото принтер при това положение, но ви съветвам да не се залъгвате с тези максимални скорости.[beer]

Re: За тези, които се интересуват от фотопринтери - едно ревю в нашия сайт на HP8250
Дата:   25-01-06 17:03

Draft Mode oznachava chernova i si pechata kato chernova. Ofizialni documenti se pechata v rejim Normal, a barkoda opredelja kakuv vid hartija e slojena. Kogato "vidi", che e fotohartija, avtomatichno si naglasjava pechata na rejim Best i povishava kachestvoto na pechat. [beer]

Автор: flashman   
Дата:   25-01-06 17:12

boni,
не даваш добър пример, пишейки на латиница [smile]

Дата:   25-01-06 17:29

И не само заради кирилицата. напълно си прав за Fast mode,но какво според теб означава да печаташ снимка на Fast mode? При положение, че не става и за документи. Просто исках да кажа хората да не се бъркат много от броя на страници в Fast mode, а да гледат на best или нещо от сорта.
Впрочем баркода дава дори повече инфо - какъв е типа хартия, каква плътност и т.н. И точно това ме притеснява

Автор: asahi   
Дата:   25-01-06 18:29

Какво всъщност ми казва това ревю в резюме:

1. НР заявяват, че имат най-бързия мастиленоструен принтер. В момента може би е така. Ако ще го използваш за производство това е важен параметър. Месечното натоварване е още по-важен.

2. Измислили са Scalable Printing Technology. Не ми е ясно това дали директно води до ползи за потребителя. Ако системата за обезвъздушаване е част от STP това по-скоро е мероприятие срещу запушването на дюзите, което пък е болест по всички мастиленоструйни принтери.

3. 6 мастила и нито дума за цветното пространство - това се казва невникване в потребностите на клиента. 5пиколитра капка - доста едра в сравнение с резултатите на Канон и Епсън - 2 и надолу.

4. Максимална дължина 61см. Това е добре. Интересно как ще се справи системата за предсказване на разхода на мастило при тази дължина. Дали ще ни предупреди всеки път че мастилото няма да стигне или ще го забележим в последствие? Тук можеше да се наблегне.

5. Бих бил удивен (или по-скоро приятно изненадан) ако в най-добрия режим печата фотография 20/30см за под 6 минути. Много често срещано приложение. Иначе и не толкова най-бързите се справят за същото време.

6. Водоустойчива фотохартия - това вече сме го виждали. Каква е всъщност трайността на отпечатъка?

7. "качеството на отпечатаните фотографии е на доста високо ниво" - една субективна оценка. "Аз обичам зеле" - друго субективно изказване със същата тежест.

8. Превес на маджентата? Това не е за хвалене. Няма ли цветен профил, който да неутрализира този ефект?

9. Печата страхотни скали от 5 до 95%. А от 0 до 5% как се представя? Финните сиви сенки в какъв отенък са и на кой процент свършват? Познавам принтери, които правят 2% без да се замислят.

Ваня Абаджиева от сп.Computer, това ревю не отговаря на основни за потребителя въпроси. Понеже едва ли си тесен специалист за следващото ревю гледай да "разнищиш" материала до край. И не се оправдавай с подадената информация. Сигурно си журналист, а не преводач или писач под наем.
Горните забележки могат да се отправят към повечето пишещи в жанра. Нищо лично.

Сигурно принтерът е още едно от завоеванията на съвременните технологии. Надявам се много хора да си го купят и да преживеят хубави моменти гледайки отпечатъците му. Също така си мечтая за по-коректни представяния.

Дата:   25-01-06 18:39

asahi,
Зададох наскоро на един семинар на НР същите въпроси. Ще ти предам какво ми казаха спрямо твоите точки:
1. Така и пропуснаха да ми кажат за какви натоварвания става на въпрос, въпреки, че им ги питах директно така
2. Двете неща нямат общо. Ползата от STP е по-ниска цена за потребителя, защото същата система се влага в всички принтери от всички класове, просто се мащабира. Колкото до системата за обезвъздушаване - звучи много добре, но само практиката ще покаже.
3. Тук не съм запознат, може би си прав
4. От НР твърдят, че по маркучите на тази затворена система има винаги достатъчно мастило, да се отпечата една снимка на максимално качество и никога няма да ти свърши мастилото насред страницата.
5. напълно съм съгласен с теб
6. незнам, но съм пробвал с мастила и хартии Fullmark. Една снимка издържа 4 месеца в чаша с вода и тогава почна леко да се размазва мастилото. Не е лошо, а?
7. 8. 9. именно

Та така[beer]

Re: За тези, които се интересуват от фотопринтери - едно ревю в нашия сайт на HP
Автор: e-mil   
Дата:   25-01-06 19:47

Аз имам Photosmart 7660 и на черно бели документи няма "лек превес на маджентата" ами сивото откровено си розовее. На черно-бели снимки изглежда като полу-сепия.
Цветни профили за оправяне не открих и според мен е направено нарочно, защото когато махна цветната глава и печатам само с черна си излизат черно-бели снимки, с нормално сиво, НО с определено по-зърнест вид. Личи си особено на преходите към светло сиво. На същата снимка със сепията преходът е равен.

Автор: pinko   
Дата:   25-01-06 21:19

Асахи

Този вид писане на тестове и ревюта си има много готино име в бранша, ама айде ще го спестя, да не се изпокараме с началството.

Re: За тези, които се интересуват от фотопринтери - едно ревю в нашия сайт на HP
Автор: Стоев   
Дата:   25-01-06 21:31

[smilie5]

Дата:   25-01-06 21:33

Write for pay? Ако не е това по-добре не го казвай.

Дата:   26-01-06 10:47

Аз ще отговоря, понеже авторката не участва във форума.
1. За качествен печат на фотографии не мисля, че скоростта е от водещо значение, тази характеристика е по-скоро важна при печат на документи.
2. От някои коментари като гледам, някои хора се опитват да убедят всички, че тези статии не са обективни, пишат се за пари и се спестяват недостатъците.
Това , че печата с превес на магентата, не е направено с цел да се похвали принтера нали?Нито пък 5pl мастилена капка. Показват се и недостатъците и мисля, че така е коректно.Също така в ревютата на апаратите не се спестават и недостатъците им.

3. Тази статия няма за цел да сравнява принтери на различни производители. Тя има по-скоро информативен характер. Съобщават се данни.
4. Как да кажем колко е трайността на отпечатъка ако това не се споменава в техническите характеристики на хартията. Не можем да топнем снимката в чаша вода и да чакаме 1 година.

Естествено оценката е субективна.Има и слабости. Авторът на статията е автор и статията е авторска , а не преводач с преводни материали ,както се практикува по други издания:)

Дата:   26-01-06 11:09

Бони, [smilie24]
прав си. Според мен обаче, акцента в критиките по тази е тема е доколко някои характериситики са наистина предимства и доколко не. HP си рекламират продуктите по някаква тяхна стратегия, различна от маркетинговата концепция. По скоро бих казал търговска политика. От това нещо страдат потребителите, тоест аз и ти. Интересно как примерно от HP доскоро си рекламираха главите за принтерите като казваха, че това е най-добрия вариант за потребителя. В същото време от Canon твърдяха, че с патрони било по-добре за потребителя. Сега пък става обратното и за потребителя все било по-добре.
Просто докато в този бранш продават по толкова просташки начин, винаги ще има коментари като в тази тема и няма никакво значение кой е автора на статията, в кой сайт е публикувана и дали става въпрос за HP, Canon, Epson или който и да било друг. Нищо лично според мен.

Дата:   26-01-06 17:59

Кашонджии.

първа  назад  1     всички  напред  последна