Автор: Kometa
Дата: 20-01-06 11:16
Пенчо-о-о, Пенчо, ти си патологичен случай.
При теб скромноста е непознато чувство, а нахалството пословично.
Знаеш ли колко астрофотографи снимат по-добре от теб и знаят повече от теб, но не държат името им да е навсякъде. Тук във форума също има много красиви астроснимки на хора, които въобще не претендират да се занимават с астрофотография. Вгледай се какво правят другите и спри да се надуваш. Пък и разгледай "S&T" и виж тамошните любители до какъв професионализъм са достигнали. Добре, че ти не си еталона за българската астрофотография (макар, че много ти се иска), защото би било срамно.
И се спри с това преписване, че ни писна да четем "статиите" ти във "Телескоп". Почти винаги познаваме кое от къде е преписано. Пък и не ги разбираш нещата, мойто момче. А отзад след всеки "материал" си длъжен да посочиш нещо, което се нарича библиографска справка, т.е. поне от уважение към автора, посочваш, че си използвал книгата му. Но какво ли ти обяснявам, като ти просто не можеш да надскочиш себе си и селския си манталитет (пардон, Великопреславския).
А сега по темата.
Що ти е такъв филм, бре? Да не си решил да сменяш творческото си амплоа? Че само едно и също да снимаш, то омръзва. То не бяха спектри, живачни лампи, нощни светлини, размазани дървета и Луни, мижави комети и т.н., сега като се замисля колко филми си потрошил..., шкафовете стигат ли ти? За толкова години само една твоя снимка съм харесала и тя - монтаж.
Или може би се готвиш за слънчевото затъмнение?
А-а-а, това е друга работа. Ти за това питай Явор Шопов, че той на миналото затъмнение правеше някакви опити с подобни филми, но нищо научно не излезе от това, макар че много му се искаше. Язък, че чак от Америка си беше докарал филмите. Сега може даже да измислите някаква съвместна научна програма, той ще ти осигури филмите. Хе-хе.
Айде, остани си със здраве и дано се замислиш над това, което ти казах, че отдавна ме сърбеше езика, пък и изразявам по този начин мнението на доста народ.
Пък аз отивам да поразсмея колегите като им кажа, че Пенчо Маркишки си търси инфрачервен филм. За поредната си глупост.
|
|