Автор: geo
Дата: 02-12-03 13:53
Радвам се, че това което съм написал има един безспорен положителен ефект - замислихте се за начина на оценяване на снимките. Абсолютно безумно е да се раздават награди и да се прави класация на снимки въз основа на анонимно гласуване по интернет. Всеки, който си постави за цел да се класира, може да си направи 50 фалшиви регистрации и да бъде пръв с най-тъпата снимка.
Другото, което ми се струва безсмислено е фалшивото прехласване по нечия снимка, само защото ти е приятел. Един посредствен фотограф няма да стане по-добър, ако всичките му приятели се надпреварват да му обясняват колко е добър. Например снимките на boreto са пълна боза. nikonf явно доста се е засегнал от нещо, което съм написал за негова снимка, но това само показва, че в написаното е имало и голяма доза истина. АКО ПРОСТО СИ ОБЯСНЯВАТЕ КОЛКО СТЕ ВЕЛИКИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕТО ТОЧНО ТОЛКОВА ПОСРЕДСТВЕНИ, КОЛКОТО СА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС И СЕГА.
Не мога да не кажа, че има и няколко човека, които са качили и хубави снимки - Momo, zafteto, AVEL, на DENO снимката е хубава, Bob_Marley има хубави снимки, peter, Mobby_Dick, някои портрети на emmmo /и нощен кей ІІ/ и др. Но има и много плява, която не трябва да бъде оценена адекватно, а не по приятелски.
Въз основа на всичко, което казах досега, имам предложения:
1. Да може да се гласува единствено и само мотивирано. Безумното писане на 2 и 6 без никаква обосновка опорочава абсолютно всеки резултат във форума.
2. Да могат да гласуват само хора, които по някакъв начин са удостоверили самоличността си. Това не знам как да стане, но може да се изпраща копие от някакъв удостоверителен документ. Все пак тези, които поддържат форума, биха могли да измислят и други варианти.
3. Да не се сърдите един на друг и да си казвате това, което мислите за снимките си.
УСПЕХ
|
|