Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 от гео
Автор: geo   
Дата:   02-12-03 13:53

Радвам се, че това което съм написал има един безспорен положителен ефект - замислихте се за начина на оценяване на снимките. Абсолютно безумно е да се раздават награди и да се прави класация на снимки въз основа на анонимно гласуване по интернет. Всеки, който си постави за цел да се класира, може да си направи 50 фалшиви регистрации и да бъде пръв с най-тъпата снимка.
Другото, което ми се струва безсмислено е фалшивото прехласване по нечия снимка, само защото ти е приятел. Един посредствен фотограф няма да стане по-добър, ако всичките му приятели се надпреварват да му обясняват колко е добър. Например снимките на boreto са пълна боза. nikonf явно доста се е засегнал от нещо, което съм написал за негова снимка, но това само показва, че в написаното е имало и голяма доза истина. АКО ПРОСТО СИ ОБЯСНЯВАТЕ КОЛКО СТЕ ВЕЛИКИ, ЩЕ СИ ОСТАНЕТО ТОЧНО ТОЛКОВА ПОСРЕДСТВЕНИ, КОЛКОТО СА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС И СЕГА.
Не мога да не кажа, че има и няколко човека, които са качили и хубави снимки - Momo, zafteto, AVEL, на DENO снимката е хубава, Bob_Marley има хубави снимки, peter, Mobby_Dick, някои портрети на emmmo /и нощен кей ІІ/ и др. Но има и много плява, която не трябва да бъде оценена адекватно, а не по приятелски.

Въз основа на всичко, което казах досега, имам предложения:
1. Да може да се гласува единствено и само мотивирано. Безумното писане на 2 и 6 без никаква обосновка опорочава абсолютно всеки резултат във форума.
2. Да могат да гласуват само хора, които по някакъв начин са удостоверили самоличността си. Това не знам как да стане, но може да се изпраща копие от някакъв удостоверителен документ. Все пак тези, които поддържат форума, биха могли да измислят и други варианти.
3. Да не се сърдите един на друг и да си казвате това, което мислите за снимките си.

УСПЕХ

Отговори на това съобщение
 Re: от гео
Дата:   02-12-03 14:01

Забравих - и на Alice снимката с бабите е хубава [smile].

Засега други не са ми направили впечатление.

Автор: J0R0   
Дата:   02-12-03 14:03

Този въпрос е достатъчно обсъждан, няма да го обсъждаме пак. Ние, хората, които правим сайта искаме той да бъде отворен за всички и всички, независимо какви са качествата им като фотографи и като хора, да имат равни права. Включително и такива като теб.
Не искаме да се затваряме и да правим клуб с ограничен достъп и с привилегии за някои членове.

Автор: TheMadMan   
Дата:   02-12-03 14:10

geo, s dosta neshta, koito kazvash sum suglasen po princip

ama plueneto i negativnite ocenki bez serioznia obosnovan analiz prosto si ostavat visiashti vuv vuzduha tvudenia i izchezvashti pod silata na zemnata ni gravitacia.

izglezda, che imash iztunchen estetski pogled vurhu "neshtata" i bi mi se iskalo da pokazesh tvoi tvorbi, inache se chudia zashto izkazvash mnenie, ako nyamash dori i lubitelsko otnoshenie kum edno ot nai-trudnite i komplexni vizualni izkustva - Photographiata

Дата:   02-12-03 14:33

За TheMadMan:
Няма да публикувам свои снимки, защото съм слаб фотограф. За разлика от вас аз си го признавам и не се сърдя на никого. Но не смятам, че трябва да съм добър фотограф, за да имам мнение за снимките на други слаби фотографи. Между другото мисля, че мога да имам мнение и за снимките на добри фотографи [smile], но вас това не ви засяга.

За JORO:
Явно не сте обсъждали достатъчно, след като не сте стигнали до разумно решение. Малко ме мързи, но обмислям експеримент - ще пусна една ужасно тъпа снимка, ще си направя необходимия брой регистрации и ще видим колко ще й е средната оценка. Не претендирам, че ще бъда новатор, тъй като доста хора си пускат новите снимки с по една 6 за отскок, но явно нещата трябва да бъдат доведени до абсурд, за да разберете, че и обсъждането ви е като снимането - загуба на време.

Публикацията е редактирана (02-12-03 14:35)

Автор: J0R0   
Дата:   02-12-03 14:45

Нещата няма да бъдат доведени до абсурд, защото целта на този сайт не е да разпределя някакви играчки между потребителите.
Целите му са доста по-високи и с никакви фалшиви регистрации не можеш да им попречиш.
Хората, които искат да се занимават с фотография намират тук изява. Все повече ще стават изданията, които ще ни цитират, които ще публикуват снимки от наши автори, с които ще правим съвместни проекти.
И това няма общо с факта, че някой като теб ще отнесе кутия с дискове, фланелка или дори някоя сапунерка.

Дата:   02-12-03 14:55

Разбирам.
Защо тогава не премахнете оценките и не оставите само възможност за коментари?

А това за изданията, които ще ви публикуват и цитират - на Мартин Лутър Кинг ли се правиш или е съвпадение, че и двамата си имате мечта.

Дата:   02-12-03 14:57

geo, ami shtom se zadovolyavash sus statusa si tova si e tvoe pravo.

ne razbrah zashto trebva da kritikuvash kogato nyamash bazata za tova ?

ne moze edno detence (moeto golyamo preklonenie kum vsichki tyah naselyavashti planetata ni) da go nakarash da dade mnenie za photographia ili za muzikalna piesa, to prosto nyama nuznata visual KULTURA i baza, za da sravni i motivirano da dade ocenkata si.

a i neshto drugo, ne si ti kriteriat za ocenka na photographiite tuk, publikata gi ocenyava. ne bi mogul da ocenish neshto predi da go vidish, razgledash, govorish dori s avtora mu.

tuk ima baya mnogo snimki, kak uspia vcichkite da analizirash ?

az ne zashtitavam nikogo, nai-malko tova imam v predvid, no ne obicham kritikareneto

trebva da ima baza za sravnenie i kritika

poslednata izlozba be otkrita ot docent Abadjiev, za men mnoogo priaten i blag chovek - toi spored men ima bazata za kritika i ocenka, zashtoto e vidyal , ama naistina vidyal mnoogo.

sushto i drugi koito imat tazi baza mogat da kritikuvat i da davat kraini ocenki, tazi baza ne se poluchava za 1,2 dni ili meseca, baya vreme e nuzno

Автор: murnau   
Дата:   02-12-03 15:00

ne bi mogul da ocenish neshto predi da go vidish, razgledash, govorish dori s avtora mu.

...
MAdman, prav si do izvestna stepen, obache koj tuk oceniava po tezi kriterii???

Дата:   02-12-03 15:07

Ти откъде знаеш, че "нямам базата" да критикувам? Каква е тази "база"?

Напълно си прав, че не съм критерий за оценка на снимките. Може да си отвориш тълковния речник на думата "критерий" и да разбереш, че няма как и да бъда. Но пък съм част от публиката и МОГО да оценя една снимка без да съм говорил с автора. Ако една снимка изисква разговр с автора, за да бъде оценена, значи последният по-добре да се захване с друго изразно средство, а не с фотография.

Публикацията е редактирана (02-12-03 15:07)

Дата:   02-12-03 15:08

mi, murnau, mi az pone gledam, i gledam, i si mislia, "Kakvo e iskal da kaze avtorut?"[cool] [smilie2] [smilie3] [smilie7]

mi toi go e kazal, sega veche iznikva vuprosut kak go e kazal i dali se razbira i dali postiga celta si:)?

fakta, che se publikuvat snimki oznachava, che trebva da ya poglednsh i da ya vidish i v originalen razmer deto avtora e publikuval
i chak togava da glasuvash.

az glasuvam vinagi, kogato se izkefa ili mi haresa snimkata. :)[smilie24]

Дата:   02-12-03 15:11

"fakta, che se publikuvat snimki oznachava, che trebva da ya poglednsh i da ya vidish i v originalen razmer deto avtora e publikuval
i chak togava da glasuvash."

...
Mi to po drug nachin ne stava ;)) (ia ni otkrehni , ako stava)

"az glasuvam vinagi, kogato se izkefa ili mi haresa snimkata. :)"
....
Auuuu, ti izvadi kriterij :DDD

Дата:   02-12-03 15:14

geo, ne sum kazal che nyamash bazata :)
mnogo si stereotipen :) i otbranitelen :)

govoria konceptualno :)

vinagi na publikata i se iska da govori s avtora na nyakoya snimka, az pone sum se sbluskval s tova:)

geo, chovek, koito iska da se usuvurshenstva ne "durzi" povedencheski model na tvoya

vseki, koito e "slab photograph", moze da stane silen, stiga da go iska. drug e vuprosut kakvo zadovolyava tvoite kulturni i vizualni tursenia v svoite i chuzdi snimki.

i van gogh ne e bil ama izooobshto razbiran prizive, umira v mizeria sled tova e priznat za genialen artist, a i do den dneshen durzi svetoven rekord po cena na prodadena kartina: portreta na psihiatura deto go e lekuval - 90 miliona $

taka, che togava mnoogo pak e imalo takiva deto sa kazvali che e slab i ne e bil zabelezvan, ama vremeto si kazva rabotata :)

Дата:   02-12-03 15:19

murnau, ne se hvashtai za dumichkite :)))

stroshete tia stereotypes , molia :)

vseki ima razlichen svetogled i tova e nai-hubavoto, no krainostite biat na ochi i nikoga ne sa bili pechelivshiat model na povedenie.

ama da kazesh, che vsichko e "pulnez" i vsichko e slabo, tova si e krainost.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-12-03 15:55

van gogh, има много такива примери, които не ни показват, че следващите поколения са по-умни и с по изтънчен вкус и разбиране, просто на тях са ИМ ПОКАЗАНИ тези неща, защото вече за тях се плаща в други суми, и парите не отиват в гроба при Ван Гог, авторските права и произведенията са другаде, оборота се върти. Балъците се множат. Освен това творбата е придобила евентуално трайност и непреходност на стоиностите, ретро привкус. Няма конкуренция от "новите автори", които определят кое е добро или зло, и кое да се представи на публиката. Няма живи обидени и засегнати от разобличителното произведение например.Кои жив класик или гении е брал плодовете на своя труд и талант приживе? Малко са, а и не е творчески здравословно (кой са силните произведения на Вазов например).Големите творби и истини са непреходни, но се раждат бавно в общественото съзнание, ако въобще успеят да стигнат някога до своите почитатели. А иначе е приятно да си четкаме мисълта, че виж..ние точно сега сме най-големите естети, и най-експертните ценители, а всъщност се храним точно с това, което ни се набива в главите.

Дата:   02-12-03 16:02

madman, posochi edin "van gogh" tuka da ne prikazvame ej taka, na viatura.
govoria za lichen tvoj izbor.
tukmo shte si dopulnia vpechatleniata za teb :)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-12-03 16:26

murnau - и аз!

Дата:   02-12-03 16:26

murnau, ne e nuzno da se vdiga rating ili EGO na koito i da bilo

govria po princip, ne se hvashtai za dumite, gledai po daleche :)

koito kakto se usheshta :)

interesno e da chuya vpechatleniata ti za men[smilie24]

Дата:   02-12-03 16:30

baya narod se vzima ma mnooogo naseriozno i doosta se hvashta za konkretnite dumi [smilie2]

Дата:   02-12-03 16:31

abe ako sha si govorim na vie v neta, to po-dobre da sprem oshte sega
konkretno ako se govoreshe, shteshe da e na drug hal rabotata.
iskash da chuesh mnenie za sebe si?
ot snimkite po-dobro, otkolkoto ot mneniata ti ;) hubavo, che snimkite sa po-vajni ;)))
(ti me popita za mnenie, zatova s eizkazah kato profesor :)), inache shtiah da si mulcha, dokato se zapoznaem)

Публикацията е редактирана (02-12-03 16:35)

Re:
Дата:   02-12-03 16:32

MadMan, не ми се иска да предизвиквам нов порой от мъчителни усилия да изглеждаш интелигентен като използваш полуразбрани думи, но ще ти задам няколко конкретни въпроса.

1. Въз основа на какво ме определи като "стереотипен" и какъв смисъл влагаш ти в тази дума?
2. Кое точно от изказванията си определяш като "концептуално" и какъв смисъл влагаш ти в тази дума?
3. Какъв е поведенческият модел, който "държа"?
4. Когато казваш, че "vseki, koito e "slab photograph", moze da stane silen" вдигане на тежести ли имаш предвид?
5. Единственото между теб и Ван Гог е, че и двамата можете да направите портрет на психиатъра си и когато времето "си каже работата" неговият ще е по-добърият.

И последно, MadMan, моля те, моля те, моля те, не ми отговаряй, защото съм още на работа, а ме напушва зверски смях, когато ти чета писанията.

Публикацията е редактирана (02-12-03 16:34)

Дата:   02-12-03 16:38

Ako obichate, izbiagvajte lichnite napadki; ot tiah niama smisul , toest ne doprinasiat za snimkite , oshte po-malko za dobroto nastroenie!
Ako se psuvate, se psuvajte na tema snimkii :)))
S KONKRETNI PRIMERI ( i ako moje, obosnovani)

Дата:   02-12-03 16:42

geo, nema nuzda izobshto da ti otgovaraym :) kakto iskash ):)

nyaam izobshto namerenie da ti otvaryam ochite [smilie5]

ot poslednata ti repika lichi, che se zasyagash kogato kakto izrichno kazah govoria po princip, nooo shto se zasegash i mislish, che govoria za teb, znachi si prav.

koito ima za kakvo da se zasyaga toi se zasyaga[smilie24]

as simple as that[beer] [beer]

Re:
Дата:   02-12-03 16:43

murnau, никога не бих си позволил да псувам някого, просто MadMan рязко ми повишава доброто настроение и не мога да се удържа. Той е моят фаворит и лексикален гуру. Начинът му на изразяване е експлозивна смес от патология и неграмотност, поради което постингите му са изключително забавни.

Дата:   02-12-03 16:45

ето, веднага произведе бисер на концептуалното мислене:
"koito ima za kakvo da se zasyaga toi se zasyaga[smilie24]"

Как да не го провокираш?
Според мен фразата "as simple as that" трябва да се промени на "as simple as MadMan".

Публикацията е редактирана (02-12-03 16:47)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна