Автор: JMDP
Дата: 06-07-04 18:50
И пред мен стои точно тази дилема - D70 or 300D. Доста порових из НЕТ-а и разбира се доста противоречива инф. открих. Като цяло стигнах до следните изводи: в повечето случаи оценките са леко в полза на D70. Имал малко по-добри цветови харатеристики, малко по-добър динамичен диапазон (е разбира се според някои мнения), малк по-остри изображения давал (но по-голяма вероятност за Moire), по-добра изработка, разбира се по-добар kit обектив, по-бързичък бил и разни подобни нещица. Лично на мен, като човек нямащ оптика нито за Canon, нито за Nikon по скоро съм се насочил към D70. Имах възможност да пипна и двата апарата и сякаш изработката и формата на Nikon-а ми се сториха по-добри (изцяло лично мнение). Като разгледах file-та и от двата апарата, смятам, че са доста сходни по качество (и напълно ме устройват). На много места дори сравняват D70 и Canon 10D, а не трябва да се забравя че D70 излезе като отговор на 300D.
Освен всичко това в BG цената нa D70 може да се сведе до 1300USD, която е почти еднаква с тази в USA. Политиката на Canon в Европа е направо ужасна - 1 година след излизането на Canon 10D - цената в BG е доста по-висока от цената в момента на представянето му в USA. За съжаление светкавици, обективи и пр. и при Canon и Nikon са по скъпи в Европа спрямо USA. И за двата апарата за мах. качество на изображението (острота) трябва скъпа оптика (напр. L серията на Canon дори и за 300D). Така или иначе и двете фирми са доста сериозни, макар че според мен Canon са с мъничко са по-напред в DigitalPhoto от Nikon. Но конкретно - D70 съвсем не отстъпва на 300D .
|
|