Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Анкета - Canon EOS 300D или Nikon D70
Автор: Poshtarov   
Дата:   06-07-04 14:29

Коя машинка предпочитате?

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета - Canon EOS 300D или Nikon D70
Автор: pinko   
Дата:   06-07-04 14:31

Нито едната, нито другата, предпочитам Canon 1D Mark2, чакам го с нетърпение[shtrak]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-04 14:33

Е,между тия, които ти предлагаш изборът е ясен ...мисля....
За мен е D70 /по описанията само, без лични впечатления !/

Автор: Krassy   
Дата:   06-07-04 14:36

Когато се задава такъв въпрос, трябва ли да се съобразяваме САМО с качеството, или с инвестициите, които трябва да се вложат?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-07-04 14:39

нито едната не бих купил.

Дата:   06-07-04 14:39

Кой от двата апарата ще избереш зависи от това за какво ти трябва и най-вече каква оптика имаш(ако имаш изобщо купена вече оптика), макар че аз имах само никонска оптика и въпреки това се спрях на 300Д, по ред причини

1. вече се продаваше( в началото на годината) и беше доста по-евтин, а върши същата работа

2. Има исо 100, обективите са по-евтини
3. РАВ формата му е по-добър, компресиран е без загуба на качество.
4. С новия фърмуер има 3200, MLU, и още много други.

Дата:   06-07-04 14:41

pinko,
на D70 не е ли пак без загуба RAW ?!
Нещо не разбирам...

Дата:   06-07-04 14:48

Is the Nikon D70 NEF (RAW) format truly lossless?

http://www.majid.info/mylos/weblog/2004/05/02-1.html

The D70 only offers compressed NEFs as an option, but mercifully they have improved the performance. Ken Rockwell asserts D70 compressed NEFs are lossless, while Thom Hogan claims:

Leaving off Uncompressed NEF is potentially significant--we've been limited in our ability to post process highlight detail, since some of it is destroyed in compression.

Дата:   06-07-04 14:53

ебасиииииии.....

Едно уточнение:
Дата:   06-07-04 14:53

При отговора на анкетата не би следвало да се взема под внимание цената (още повече, че в САЩ двата апарата са на почти една и съща цена).

Дата:   06-07-04 14:54

Brummaker, все още ли си за D70?

Дата:   06-07-04 15:03

Ами...аз по принцип не съм много-много за и против него...Просто по описание гледам на нещата. А и не бях прочел линка на Пинко...сега...сложно става [smilie3]
Виж, по принцип аз съм много против DSLR-ите ! Това си е чиста измама, ама май требе некоя и друга годинка да мине и да си дойдат цифровите телеметрични...Та така...

Автор: Ceaser   
Дата:   06-07-04 15:27

Brummaker: Защо си против DSLR-ите??? Питам, защото ми предстои купуване. В момента имам Casio QV 3500 и мисля да го заменям в далечно бъдеще...

Дата:   06-07-04 15:35

Ceaser ,
сложна /И ДЪЛГА / тема. Основно произтича от това ЗА КАКВО ТИ Е АПАРАТА !
С DSLR ще направиш непринудени снимки, ама друг път. Или поне 100 пъти по-трудно. В това отношение са трагедия. Аз със 717 вадя перфектни копия до 20х30/а пусна ли шопа мисля че и още по-големи ще извадя, не съм пробвал/и това ми стига.
От друга страна, ако снимаш спорт, на тъмно/не че със 717 не може!/, но е по-добре да си с огледално-рефлексен.Въпрос на избор,но според МЕН изборът е ясен и е само въпрос на мааалко време да се поизчака...

Автор: jimmy   
Дата:   06-07-04 16:10

Is the Nikon D70 NEF (RAW) format truly lossless? - хубава статийка само това как успя да го открие от C-to ne razbrah.

Mislia che za takava tehnika, moje i nobelowa nagrada na Nikon da im dadat:

converts 12 bits into 9.4 bits

Автор: JMDP   
Дата:   06-07-04 18:50

И пред мен стои точно тази дилема - D70 or 300D. Доста порових из НЕТ-а и разбира се доста противоречива инф. открих. Като цяло стигнах до следните изводи: в повечето случаи оценките са леко в полза на D70. Имал малко по-добри цветови харатеристики, малко по-добър динамичен диапазон (е разбира се според някои мнения), малк по-остри изображения давал (но по-голяма вероятност за Moire), по-добра изработка, разбира се по-добар kit обектив, по-бързичък бил и разни подобни нещица. Лично на мен, като човек нямащ оптика нито за Canon, нито за Nikon по скоро съм се насочил към D70. Имах възможност да пипна и двата апарата и сякаш изработката и формата на Nikon-а ми се сториха по-добри (изцяло лично мнение). Като разгледах file-та и от двата апарата, смятам, че са доста сходни по качество (и напълно ме устройват). На много места дори сравняват D70 и Canon 10D, а не трябва да се забравя че D70 излезе като отговор на 300D.
Освен всичко това в BG цената нa D70 може да се сведе до 1300USD, която е почти еднаква с тази в USA. Политиката на Canon в Европа е направо ужасна - 1 година след излизането на Canon 10D - цената в BG е доста по-висока от цената в момента на представянето му в USA. За съжаление светкавици, обективи и пр. и при Canon и Nikon са по скъпи в Европа спрямо USA. И за двата апарата за мах. качество на изображението (острота) трябва скъпа оптика (напр. L серията на Canon дори и за 300D). Така или иначе и двете фирми са доста сериозни, макар че според мен Canon са с мъничко са по-напред в DigitalPhoto от Nikon. Но конкретно - D70 съвсем не отстъпва на 300D .

Дата:   06-07-04 18:51

И още едно ГОЛЯЯЯЯЯМО предимство на Канона - работи перфектно с всякакви ръчни обективи, докато Никона не ще, не му работи изобщо меренето.

Сега експериментирам с един Зенитар 16/2,8 Фишай и съм адски щастлив, от 1 метър е на безкрайност, хич не ти и трябва аутофокус, рязкостта е чудесна.

Ето два кадъра от експеримента

http://img47.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Zenitar%2016/

Автор: mir   
Дата:   06-07-04 18:58

Vqrno e 4e obektivite za nikon sa problem trqbva da sa G ili D no ne znam kak e pri canon
az li4no predpo4etoh nikon d100 v USA e 1500 $ s karta 512 MB

Автор: feon   
Дата:   06-07-04 19:13

Това за обективите не е вярно! На никона филмов или цифров можеш да му сложиш всякакъв никорски обектив, че и от преди 40 години серията... само че меренето не работи и естествено няма аф..
• DX Nikkor : Всички функции работят
• Тип G или D AF Nikkor : Всички функции работят
• Micro Nikkor 85 mm F2.8D : Всички функции работят без АФ
• Други AF Nikkor*2 : Всички функции работят без 3D color matrix metering, i-TTL
• AI-P Nikkor : Всички функции работят без 3D color matrix metering, i-TTL и автофокуса
• Non-CPU : Могат да се ползват само на М режим но измерването не работи

Дата:   06-07-04 19:19

feon, не си ме разбрал, говоря за меренето при ръчни обективи на М42 или каквито и да е, със съответния преходник, като например тоя руски фишай, който е много добър и струва около 150 долара.

Имам много ръчни обективи Никор, и с никой от тях не работеше меренето на Фуджи С1 про, което е Ф60(цифрово)

На Никон с никакъв ръчен обектив, пък бил той и Никор, да не говорим за Флектогон или Зенитар, нямаш мерене, това е положението.

На Канона какъвто и обектив да сложиш, си работи пълноценно с изключение на аутофокуса естествено[smilie11]

Ето това го щракнах току-що:

http://img47.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Zenitar%2016/?action=view¤t=IMG_8704.jpg

Публикацията е редактирана (06-07-04 19:30)

Автор: TheMadMan   
Дата:   06-07-04 19:23

аз съм от отбора на Canon 1Ds, ще го имам някой ден [smilie24] [smilie5]

Автор: TPECHAT   
Дата:   06-07-04 19:37

луд ли си? цифров Никон?!?!?!?!? хахахах

Автор: feon   
Дата:   06-07-04 19:41

Пинко,[smilie24]

Аз все пак мисля, че едно голямо предимство на никона е, че можеш да си вземеш и някой стар твърд мануал обектив за 200, 300 лв. - пък ще си мериш с ръчен светломер.
Естествено зависи и от личното предпочитание и условията в които ще снимаш...

Дата:   06-07-04 19:45

Аз такива твърди стари мануали само да знаеш колко имах - микроникор 55 и 105, 50/1,4, 28/2,8 и повярвай ми, бяха тотално неизползваеми на друго освен на Ф2-то, даже и ф601 им се цупеше[shtrak]

Всичките ги продадох, остана само един никор 50/1,4 Мф и един Вивитар 28/2,5 Мф

Публикацията е редактирана (06-07-04 19:50)

Автор: le_corbeau   
Дата:   06-07-04 20:12

...и аз съм от този отбор. играя за него и в ЕвроФутбол......[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна