Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сапунерки със сменяеми обективи
Автор: Grandpa   
Дата:   17-01-06 18:57

Много мразим да мислим (па и не ми се отдава много)...та затова хората, дето по-знаят да кажат....

Що непременно Огледално-Рефлексни ?
Аз не съм си взел ДСЛР-а, щото има огледало.
Взел съм го щото е бърз, със сменяема оптика и голяма матрица.
Е хубаво - какъв е проблема да се правят (големи?) "сапунерки", дето да отговарят на тия условия, без да имат огледало (само проблеми с него и без това) ?

Отговори на това съобщение
 Re: Сапунерки със сменяеми обективи
Автор: siluet   
Дата:   17-01-06 19:33

И аз този въпрос съм си го задавал много пъти, за какво им е огледалото и визьора като има такива хубави дисплеи и какво им пречи да им слагат сменяеми обективи на сапунерките. Сони Р 1 е близко до този модел мечта!

Автор: holden   
Дата:   17-01-06 19:36

Ами и аз се чудя същото. Защо трябва да мъкна една чанта обективи като мога да си купя сапунерка със 10х зоом дето върши същата работа. Ама нали съм си глупав...

Автор: koceto   
Дата:   17-01-06 19:37

ми щото трябва да почнат да се правят телецентрични сменяеми обективи предполагам. а това ще е доста скъпо мисля, няма да е рентабилно.

Автор: pmartinov   
Дата:   17-01-06 19:39

holden

С 12Х зуум[smilie19]

Дата:   17-01-06 19:40

holden написа:

> Ами и аз се чудя същото. Защо трябва да мъкна една чанта
> обективи като мога да си купя сапунерка със 10х зоом дето върши
> същата работа. Ама нали съм си глупав...

Холдън,

Изобщо не става въпрос за същото. Чантата собективи ще си я мъкнеш и в единия и в другия случай. Въпроса е "защо не може без огледалото"...

Дата:   17-01-06 19:43

А, сега разбирам. Ами защото ще трябва да къдрираш през сензора и ще имаш отвратителен лаг. Освен това не можеш да фокусираш като хората ако решиш да го правиш ръчно. Вобще, много причини.

Дата:   17-01-06 19:52

Това за фокусирането не е много ясно - ако ти показват изображението добре през окуляра - какъв е проблема. А и са много малко случаите (но ги има), когато (поне аз) прибягвам до ръчен фокус.

Виж за лага...не знам. Що смяташ, че кадриране през сензора ще води до лаг?

Автор: explorer   
Дата:   17-01-06 19:55

Сега Лайка ще го направят - телеметричен апарат със сменяеми обективи. Ама пак няма да е пенкилер, хората ще си предпочитат огледално-рефлексен за телеобективи.

Дата:   17-01-06 20:08

По принцип за да може да се изкарва информацията бързо, от сензора се четат само част от пихелите. Затова фокусирането ще е трудно. Да не говорим че самият ЛЦД няма достатъчно пихели да видиш достатъчно детайли за прецизен фокус.

От друга страна, от CCD-то не може да се дърпа достатъчно информация за real-time display. Сигурно се дърпат 10 кадъра в секунда и излиза малко насечено на екранчето. Значи средно това добавя 50 милисекунди към лага.

Автор: nrk   
Дата:   17-01-06 20:12

Че то вече си има телеметрична дигиталка... и от доста време май май има 2 години вече... :)
Епсън РД1 май му беше заглавието...

Автор: pepi   
Дата:   17-01-06 20:25

Преди дни гледах по телевизията за някакво технологично изложение,мисля в Детройт,та там имаше баш сапунерки със сменяеми обективи.
Всякакви видове,монтират се на апарата чрез магнит,като закопчалките на някои чанти,най вероятно има и стандарт,такаче да можеш да ползваш обективи и от други марки.

Дата:   17-01-06 20:25

nrk несъм запознат. може да има.
но не е ли скъпо да се правят обективи за точната матрица и определен апарат?

Дата:   17-01-06 20:27

Не съм надничал през видеокамери от висок клас (Джъмбо я се изходи), ама и там няма огледало (или поне аз не знам), пък им се налага да фокусират ръчно...

Дата:   17-01-06 20:32

имах удоволствието да погледна през визора на много скъпа камера /известа реклама на сателитен оператор/ е снимана с нея...ми вярно че бе за секунда, но неможах да направя голяма разлика м/у нея и пана 9000

Дата:   17-01-06 20:33

това последното дето казах може да прозвучи много глупаво на разбиращите, но аз съм много 'бос' от към тези неща.

Автор: h_bio   
Дата:   17-01-06 21:02

a be vie za kvo govorite. ne ne vi razbiram naistina.

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   17-01-06 22:29

holden написа:

> Ами и аз се чудя същото. Защо трябва да мъкна една чанта
> обективи като мога да си купя сапунерка със 10х зоом дето върши
> същата работа. Ама нали съм си глупав...

Ами пробвай твърди обективи и СЛР/ДСЛР и ще ти стане ясно

някъде се пееше: 12х еб...и зума

Автор: nrk   
Дата:   18-01-06 11:19

koceto, ми специално този модел, ползва различни обективи от филмови рейнджфайдъри, включително и Лайка. А и самият апарат в никой случай не е сапунерка - цената му е по-висока от тази на среден клас DSLR

Т.е. да, обективите са скъпи, но са и много качествени. Сигурно може да се закачат и по-евтини руски обективи, примерно правени за Зорки, ФЕД и др, не знам, не съм гледал.

Ако DRF моделът на Lajka излезе успешен кой знае... може и други фирми да направят нещо по въпроса и цените станат малко по-човешки

Автор: simbon4o   
Дата:   18-01-06 11:33

и аз искам да кадрирам през визьора - по-точно, ръчния фокус е по-яко с визьор щото ако е направена както трябва и ти увеличава образа е по-добре особено за по-кьоравите. Обаче наистина за сега само R1 е с realtime. Да се надяваме че ще има и други ;). Тея огледала и свещи за мен са стара работа. Всичко диджитал искам :)

Автор: volokin   
Дата:   18-01-06 11:53

И никой не се сети как ще си контролира ДОФ-а [smilie18] [smilie18]

После никой не се сеща, че един визьор а ла Лайка е по-труден за направа от един на огледалнорефлексна камера. Говоря за качествен визьор, не за отбиване на номера.
Трето, този вид камери са ОК до около 90мм дължина, а оттам нататък огледалнорефлексните са само предимство.
Четвърто, колкото и да е коригиран паралакса, той не е 100 процента. Екранчето хубава работа, ама един качествен визьор си е незаменим.
Пето, на повечето апарати обективите им са фикс, щото са сметнати именно за дадената матрица, която всъщност е модул залепен директно за обектива. Малкото разстояние, води до лесни сметки и евтини обективи.
Самата конструкция на камерата със сменяеми обективи, ще усложни достатъчно, а оттам и оскъпи апарата, довеждайки го до цени близки до тези на професионалните му братя с огледала.
Основното предимство на камери със телеметрия е най-вече възможността за фокусиране на почти тъмни места, при това независимо каква оптика има сложена. Естествено говорим за фокус на око и механична оптика.
Остналото са повече недостатъци, ако говорим за дигитална камера от сорта, то нещата още повече са в полза на огледалнорефлексните

Автор: nanapak   
Дата:   18-01-06 12:22

Волокин [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-01-06 15:50

По този въпрос писах преди години тука специална тема (ако някои може да я намери, да я търси)[smilie5]

Докато има в нечии глави представа за DSLR, другото е "сапунерки" - ще е така.

Всичко е въпрос на пазарна логика - как може да се свалят по 10 кожи на клиента, преди да му представят найстина доброто решение. [smilie18]

Сещам се за Хаселблад, които снима с най-читавият широкоъгълен "биогон", без да е СЛР.Комплекта е много скъп!
Вероятно отдавна Хаси си се увличат по сапунерките [smilie5] [smilie25]

За тях незнам, но аз лично винаги се увличам приоритетно по това, което ще ми представи максимално качествено изображение на изхода [smilie18]
Разбирам и други, дето искат да им се предостави максимарна възможност за улесняване при снимането, както и максимално количестно копчета и цифрички вътре [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна