Автор: volokin
Дата: 16-01-06 18:03
Ха, Бони, аз това от кога го говоря. Дисковете трябва да се преархивират, да се дублират и т.н.
Аз нямам нито един загубен кадър досега, с изключение на тези които нарочно съм изхвърлил, което се случва пак изключително рядко.
Повредени дискове имам няколко, сриване на системата имам също няколко с което загубих доста обработвани кадри, добре, че някой от тях ги бях изпечатал преди, та после си ги сканирах, макар качеството вече да е на 30% от това което е било. Оказва се, че хартията спасява.
А като знам колко малко народ тук си печата снимките, направо ми е жал за тези хора.
Та, за мен това е най-големият минус на дигиталната фотография, архивирането.
И накрая да се похваля, днес си купих едно Канонче Canonet 28 New 40/2,8, времена 1/30-1/620
http://www.canon.com/camera-museum/camera/f_camera.html
Цена 3 евро!
Отворих за да видя за какво става дума и бях изумен от качеството с което е направен този апарат, нищо общо с коя да е консум-дигиталка от "същия клас". Всичко е Метал, дори визьора е просветлен, има дори възможност за външно калибриране на меренето на визьора. При това, този Канон е по-малкото братче на КуЕл 19, който е по-изпипан и с по-светъл обектив.
Абе, по принцип не вземам на сериозно книги за предстоящи апокалипсиси и сривания на съвременната цивилизация, ама нещо все по често си задавам въпроса: "До кога така?"
|
|