Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотография от бъдещето!?
Автор: pepi   
Дата:   16-01-06 16:46

Чета днес вестника и се чудя,дали дигиталниите фотоапарати имат бъдеще,след като в бъдеще няма да има ток,или ако има,никой няма да се сети да го ползва за да зареди корозиралото нещо което е било батерия.
А има ли фотоапарати,които през деня да снимат при 50-60градуса,а вечерта при минус 70?
А също се чудя,дали най-добрия апарат не е АК47,разбира се с добра оптика,защото филмиите за него също ще са кът в бъдещето?
А в какви носители на информация да инвестирам не знам съвсем,хартиените снимки,ще отидат за подпалки,то се знае,пък и целта ми е да си направя архив,който да издържи 100-тина хиляди години,значи след толкова време сички формати няма да са актуални.
Но може би ЦД направено от неръждавейка,да знам и злато става,ама не става,ше го напипат иманяри и ще си го поделят като чинелите в музея.

Ако на някого му е итересно защо се чудя за такива неща,ето-http://comment.independent.co.uk/commentators/article338830.ece

Какво е вашето бъдеще,интересно ми е,споделете?

Отговори на това съобщение
 Re: Фотография от бъдещето!?
Автор: luboar   
Дата:   16-01-06 16:48

AK 47 , tam e byde6teto,
S po svqstna optika ![smilie24]

Автор: aquarius   
Дата:   16-01-06 16:49

Я [beer] и несе коси!!! [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Ще мислим като му дойде времето....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: TpEcHaT   
Дата:   16-01-06 16:51

300D s kitaka + jyltata mi mashina da si gledam na fullsize [smilie18]

Дата:   16-01-06 16:54

tresnat...noo se e nakudril nika ti be[smilie21]

Дата:   16-01-06 16:56

ot treskata e [smilie21]

Автор: boni   
Дата:   16-01-06 16:56

Пепи, колкото повече сме зависими от електрониката и високите технологии, толкова по-лесно всичко може да отиде на кино....
С всичко е така,дигиталната фотография е малка брънка:) електрониката ни улеснява живота, но и го разрушава. Прави ни зависими както наркотика.
Имаше статия тези дни как ако бъде взривена атомна бомба във високия слой на атмосферата, цялото общество ще рухне заради срива на всички комуникации, компютри и т.н.,причинен от електромагнитното излъчване.
И проблемът е, че обществото ще се самоунищожи в настъпилия хаос без поредната си доза наркотик. Нещо, което преди 100 години не би се случило:)
Днес установих, че един от първите ми дискове със снимки от преди 4 години, не иска да се отвори и дава грешка:)[beer]

Дата:   16-01-06 17:00

bratqta suzdali "AK 47 Digital Rebel" !!![smilie10]
...hahahahaha[smilie21]

Автор: ShaiHulud   
Дата:   16-01-06 17:03

We are doooooomed o.O

Дата:   16-01-06 17:04

Да,имаше един разказ, за нашествие от пришълци,тяхната тактика беше да спрат тока и машините,останалото го довършвахме ние,в случая пришълците сме ние.
Трябваше да измислят и грамофонна плоча за не дигитални снимки,сори за диска?

Дата:   16-01-06 17:08

Между другото имам една торба стари негативи, които съм метнал на терасата на студа, влагата и прахоляка и сега ги разглеждам, определено с малко труд всички снимки могат да се възстановят. Разбира се тези, които са ми в класьори са си съвсем ОК :)Една драскотина по негатива се оправя с малко нерви, една драскотина по диска убива всичко и то безвъзвратно:)

Дата:   16-01-06 17:11

Зависи от коя страна е,колкото и да е странно драскотините по горната страна са по-опасни,от долу можеш да полираш и готово,питай Жоро,той е спец:)

Дата:   16-01-06 17:14

Ако пишеш с обикновен химикал по горната страна и натискаш малко повече,диска отива на кино .

Дата:   16-01-06 17:30

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/ievx5545.JPG
http://muserver.hit.bg/mypc.jpg

by AK 47

Дата:   16-01-06 17:36

bie ribata [smilie21]

Дата:   16-01-06 18:02

Аз бих снимал някои модели докато позират пред черните си мерцедеси.Може и с дрехи:)

Автор: volokin   
Дата:   16-01-06 18:03

Ха, Бони, аз това от кога го говоря. Дисковете трябва да се преархивират, да се дублират и т.н.
Аз нямам нито един загубен кадър досега, с изключение на тези които нарочно съм изхвърлил, което се случва пак изключително рядко.
Повредени дискове имам няколко, сриване на системата имам също няколко с което загубих доста обработвани кадри, добре, че някой от тях ги бях изпечатал преди, та после си ги сканирах, макар качеството вече да е на 30% от това което е било. Оказва се, че хартията спасява.
А като знам колко малко народ тук си печата снимките, направо ми е жал за тези хора.

Та, за мен това е най-големият минус на дигиталната фотография, архивирането.

И накрая да се похваля, днес си купих едно Канонче Canonet 28 New 40/2,8, времена 1/30-1/620
http://www.canon.com/camera-museum/camera/f_camera.html

Цена 3 евро! [smilie24]
Отворих за да видя за какво става дума и бях изумен от качеството с което е направен този апарат, нищо общо с коя да е консум-дигиталка от "същия клас". Всичко е Метал, дори визьора е просветлен, има дори възможност за външно калибриране на меренето на визьора. [smilie24] [smilie24] [smilie24] При това, този Канон е по-малкото братче на КуЕл 19, който е по-изпипан и с по-светъл обектив.

Абе, по принцип не вземам на сериозно книги за предстоящи апокалипсиси и сривания на съвременната цивилизация, ама нещо все по често си задавам въпроса: "До кога така?"

Дата:   16-01-06 18:12

Хе, Волокин, такъв аз имам, децата си играят с него:)
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fgle5137.JPG
https://photo-forum.net/img/111/o_1131142077_ani2.jpg

https://photo-forum.net/images/o_1131142077_ani2.jpg

Дата:   16-01-06 18:13

Ами до утре или никога е се тая вече,аз се чудя дали има смисъл да продължавам да рециклирам консерви,бутилки прочие...
В и-бей дали няма някой АК47,маскиран като самовар?
За 3 евро не можеш да си купиш и изрезката от вестника,що лъжеш?

Автор: volokin   
Дата:   16-01-06 18:28

откога се опитват да го счупят [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Сега ще видим дали е остра машинката [smilie3] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Поздрави ги тогава фотографите от мен, аз отивам за батерийки [smilie3] [smilie24]

Дата:   16-01-06 18:33

Ами остра е, но предпочитам да снимам с Rikoh-to , то има пълен контрол на бленди и скорости и работи и без батерии изцяло,има и ниски скорости, докато канонетчето е бая орязано.

Дата:   16-01-06 18:37

от доста време правя експеримент ....фотография върху жив лист от растение.

Върху листото се фиксира негатив, стои така на слънце цял ден, там където е минала светлина чрез естествена фотосинтеза се отлага скорбяла. Под тъмните части на негатива не се отлага.
В края на деня листа се откъсва и се обработва по определен начин.
Би трябвало да се получи позитивен образ.
Не съм доволен от досегашните опити (2), но другото лято ще се постарая и ако се получи ще издавя рибата[smilie10]

Японците по подобен начин "слагат" снимки върху ябълки

Може би това е бъдещето ?

Автор: ALBIREO   
Дата:   16-01-06 18:44

luboar - я дай подробности :)
Как точно се обработва листа? Това с ябълката ми е по- интересно. Там как стоят нещата? :)

Дата:   16-01-06 18:48

[smilie10]

Публикацията е редактирана (17-01-06 15:01)

Автор: lexi   
Дата:   16-01-06 18:53

Магнитните ленти са по-надежден носител на данни
11 януари 2006

Според Кърт Гереке, физик и експерт по съхраняване на данни в германското подразделение на IBM, магнитните ленти са значително по-надежден носител, отколкото оптичните варианти като записваеми CD и DVD. Проблемът е, че след като дискът бъде записан, започва процес на деградиране на повърхността му, при което данните се "изместват" и стават нечетими. Така по негови думи животът на записаните носители се движи между 2 и 5 години в зависимост от качеството на ползваните дискове. Това обаче не се отнася до фабрично записаните. При магнитните ленти положението е съвсем различно и макар че те също са податливи на деградиране с времето, животът им се движи между 30 и 100 години.
това е от "НОВИНИ" на http://mobilebulgaria.com/news/view.php?id=2937

първа  назад  1  2     всички  напред  последна