Автор: volokin
Дата: 12-01-06 12:42
аааа, значи имало още! Аз имам игла на Нумарк за 65 евро и грамофон Тенсай за 2 евро Оказа се, че усилвателят ми няма фоно-вход.
Да прав си, има и още някоя друга фирма.
И още нещо за което отдавна се каня да спомена:
това лято си купих тонколони-сателити на Ямаха, някога безбожно скъпи, сега от и-бей ги взех за 35 евро За познавачите ще спомена и модела: NS-E105 Yamaha. Пак това лято си правих сам център, два говорителя на ДжиБиЕл ги напъхах в една дървена кутия за ЦД-та, от онези продълговатите. Отстрани оставих две цепнатини по дължина като отвори. Убеден съм, че Ямахата отнася по всички характеристики моето самоделие, НО, какво забелязах, там където има Щтрайх, без моята колонка нещата звучат, пласмасово, изкуствено, да, с плътен звук и сигурно изправена крива по участъците, НО много изкуствено. Ми, в това няма нищо неестествено, нали всеки или почти всеки музикален инструмент има дървен резонатор, цигулки, виоли, контрабаси, и т.н. Напълно естествено е, една колона с дървен резонатор да звучи по истински от такава с пластмасов, па била тя и Ямаха. Мисля така стоят нещата и с дигиталната фотография. Подредбата на сензорите по матрицата не е естествена. Оттам и пластмасовото изображени, което може и скоро да бие онова аналоговото, ама за възприятията ни онова е по-естествено...Така поне мисля и чувствам нещата.
|
|