Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Питане към стоеф и другите паткари
Автор: alienguru   
Дата:   12-01-06 14:22

как да снимам патки, когато НЯМАМ стабилизиран обектив, НИТО автофокус?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане към стоеф и другите паткари
Автор: Phoki   
Дата:   12-01-06 14:26

Отиваш в Ю. Парк/ако си от София/и започваш да им хвърляш-семки, хляб, вафли, бисквити и каквото друго се сетиш за ядене, те идват на 1-2метра от теб и не ти е нужна стабилизация[smilie24] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: pmartinov   
Дата:   12-01-06 14:26

За препарираните патки няма нужда нито от автофокус нито от стабилизатор,а за печените и сапунерка стига.

Дата:   12-01-06 14:42

мерси за оригиналните идеи, ама аз ш ги снимам отдалече, живи при това

Автор: pmartinov   
Дата:   12-01-06 14:48

Ако ги снимаш отдалече и живи освем стабилизатор и автофокус ще имаш нужда и от шерпа който да ти мъкне техниката докъто подбираш моделите[smilie3]

Дата:   12-01-06 15:32

Пробвай с търсачката, Стоев май беше дала схема на съоръжение за снимане от водата. Но дори и да искаш да ги снимаш в естествено състояние/диво/, ако пробваш една седмица да ги подхранваш на определено място пак ще свикнат с теб и ще дойдат близко.Успех[beer] [shtrak]

Дата:   12-01-06 15:43

от водата? аз си мислех, че 600 (евентуално 1200)мм ще са ми прекалено достатъчни

Автор: PolarBear   
Дата:   12-01-06 15:55

Със статив.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   12-01-06 15:59

Фоки, това да не са ти на Зафиров синигерите бе? То ако ставаше с всички птици така знаеш ли кви фотки на киликандзер щях да избацам[smilie5]

извънземнии ми водачо, диви патки се снимат трудно без техника под 500 мм, статив и укритие. Това е най-успешния вариант. Другия по неуспешния е с нещо по слабо (300мм) в постоянна готовност за стрелба тихичкосе придвижваш към патките, които обаче те усещат от толкоз далече че дори и не повдигаш апарата когато излитат. Има иедин трети, но тий е свързан с няколкочасово газене във вода почти до гърди (до там докъдето непромокаемия гащиризон позволява) тихичко промъквайки се из тръстиките. Обаче всичко е чиста случайност и трябва да си много бърз а без автофокус просто забрави. Това са общо взето триковете. Избери един дето се вмества в мотивацията ти и екипировката ти за снимане на патки и успех. А иначе както каза фоки - южния парк е изцяло твой, ма патките там трудно минават за диви.

Автор: NI   
Дата:   12-01-06 16:04

КОНКУРС:"
Първия заразен с птичи грип от ф-ф.нет"

1-ва награда Абаносов Ковчег
2-ра награда 10 дена пълен пансион в най-добрата болница в София
3-та награда 5 дена на антибиотик!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (12-01-06 16:04)

Дата:   12-01-06 16:04

е аз съм въоръжен със сигмата, за която питах по-рано днес... и евентуално със телеконвертор х2
а, и да не забравя, южния парк ми е на около 400 км, аз заради среднозимното преброяване на водоплаващите питам, че вдругиден съм на такова

Дата:   12-01-06 16:10

я глей ти тц тц ... колега а [smilie5]

значи Бургаските езера ще бъде или язовирите из региона? Аз съм по Марица, че само в събота мога.Ма ше хода повече да снимам (ако имам късмет) отколкото да броя.
А ти човеко имаш страхотни местенца под носа си (ако си някъде край Бургас де) така че използвай ги. Там птици да щеш.

Дата:   12-01-06 16:13

Аз съм на Вая
повече ми се искаше някъде надолу към Царево, ама така ме разпределиха
и като споменах за снимане имаше реплики от рода на "Не, броите и се изнасяте, снимки само много рядко, на момента"
пък аз смятам да взема 2 тела[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   12-01-06 16:20

Успех[beer] [beer]

Дата:   12-01-06 16:36

Брей и кой раздава така заповеди из Бургаско? Т.е. ясно че е някой от БДЗП, за име питам. Така за Вая, значи ако сте с кола след долно езерово карайте бавно и внимавайте защото между пътя и езеротопокрай пътя по това време излизат интересни неща

Дата:   12-01-06 16:43

като например?

Дата:   12-01-06 16:48

мустакати синигери, водни кокошки,лиски, голям воден бик, някоя граблива. абе озъртайте се и бавничко. колата се оказа че е много добро средство за снимане, птиците не се плашат толкова и допускат по-близо до себе си. В езерото м/у другото трябва да има и тръноопашати потапници по туй време наред с другия патешки контингент, а за пойни лебеди подходящото местенце е устието на факийска - хранят се в нивите които са край най близкото село, а нощуват край факийска в езерото. Като започнат да се изнасят минават над пътя.

Дата:   12-01-06 16:54

аз наскоро на "Пода" щраках един черногуш гмуркач и един блатар... ама ми прецкаха филма и не успях да видя какви съм ги сътворил [smilie2]

Дата:   12-01-06 16:58

а ти айсик(тир)ю ползваш ли?

Дата:   12-01-06 17:30

тц, само скайп

Автор: Zedrules   
Дата:   12-01-06 18:49

Автор: IvoZafirov
Дата: 12-01-06 15:59

> ...диви патки се снимат трудно без техника
> под 500 мм, статив и укритие. Това е
> най-успешния вариант. Другия по неуспешния е
> с нещо по слабо (300мм) в постоянна готовност
> за стрелба тихичкосе придвижваш към патките,
> които обаче те усещат от толкоз далече че
> дори и не повдигаш апарата когато излитат.
> Има иедин трети, но тий е свързан с
> няколкочасово газене във вода почти до гърди
> (до там докъдето непромокаемия гащиризон
> позволява) тихичко промъквайки се из
> тръстиките. Обаче всичко е чиста случайност и
> трябва да си много бърз а без автофокус
> просто забрави.

Ааа, има и четвърти вариант, но се препоръчва само на хора с моя късмет. Значи, в приятен, макар и прохладен ранно-пролетен ден си се разхождаш в приятна дамска компания покрай брега на Балтийско море (примерно, де). И гледаш как нейде на 60-ина метра от брега на вълните се поклаща лъскав голям нирец (примерно, де, щото в България Mergus merganser май не е много чест). Дигаш вече включения апарат, слагаш на пълен зум (в моя случай мижави 200 мм еквив.), кадрираш и тогава загряваш, че от снимката нищо няма да стане - обектът е далеч и за капак е скучен: не прави нищо интересно, само се кандилка на вълните... Наблюдаваш го през визьора няколко минути, дамата до теб почва да изпуска дискретно малки кълбенца пара през ушите, и накрая решаваш все пак да го щракнеш, ей така, за бройка... И в същата десета част от секундата, в която затвора сработва, виждаш в потъмняващия електронен визьор как обекта се протяга и замахва грациозно с крила. Едно-единствено мълниеносно движение, след което пак се превръща в плаващ сфинкс...

И от тази случайна случка, след яко кропване, се получава ето това.

Този метод обаче едва ли ще ти подходи, защото апарата ми има и АФ, и стабилизация... [smilie18]

[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (12-01-06 19:00)

Дата:   12-01-06 18:55

!!!!! Много добро попадение!!!
Прав си има и 4-ти вариант той се нарича късмет [smilie5] ма той си върви с тренировката и познанията и това че мъкнеш апарата навсякъде така че подледнато от друга страна сие къртовска работа[smilie5]
Но си прав за едно ако си се съсредоточил върху нещо друго и просто ей така апарата е с теб винаги се появяват страхотни моменти които изпускаш обикновенно[smilie22]
Тук обаче си се справил похвално със сложната ситуация да избереш на кого да обърнеш повече внимание[smilie5]

Автор: Sidewinder   
Дата:   12-01-06 18:58

Значи вместо статив - мацка, пускаща пара ?

off: Zedrules , имаш мейл

Автор: Стоев   
Дата:   12-01-06 19:00

Хубава голема Тема, а аз се оплаквах от лош късмет у Зоната при снимане на пилита днес следобеда [smilie18] [smilie18] [smilie18]

2 часа шмурене из борчета и шляпане в калта за ей туй

[URL=http://img63.imageshack.us/my.php?image=img74109bc.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/hplo1473.JPG
http://img63.imageshack.us/img63/4798/img74109bc.th.jpg
[/URL]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]

Автор: Zedrules   
Дата:   12-01-06 19:03

> Автор: Sidewinder
> Дата: 12-01-06 18:58
>
> Значи вместо статив - мацка, пускаща пара ?
>
> off: Zedrules , имаш мейл

Sidewinder: мерси, тъкмо го видях!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна