Автор: diandimov
Дата: 06-01-06 23:55
Изобщо не мога да разбера за какво говорите, момчета!
По темите за цифровата и аналоговата фотография се изписаха вече над 2000 мнения. Повече отколкото група запалянковци могат да изръсят в почивката между полувремената в подкрепа на Левски или ЦСКА. Като всъщност става дума само и единствено за футбол.
Аз не исках да се намесвам, и ето - не го правя. Защото нямам дилеми - имам и цифров, и аналогов апарат. И понеже малко или много знам кой как точно работи и какво мога да очаквам от него, ползвам и двата в различните ситуации. Въпрос на настроение и мании, ако щете.
Да, с цифрака е лесно, но е малко муден и се лъже при някои осветления. Докато лентовия е друго - избора на лента според специфичните нужди на автора и характеристика на лентата. Загрява, както мисълта и очакването когато се очертава да бъдеш с някоя жена. Подготовката, защото не е все едно къде и кога това ще се случи. Както не е все едно с каква компания си пиеш питието, нали?
Колкото за цените на лентите и сканирането - при мен това не е никакъв разход. Сумата е малка. И не се дръжте като бойскаути, мъчейки се да направите от подръчни материали и клечки някакво евтино подобие на каквото ви е нужно. Купуваш си хубав филмов скенер и си готов. Нали ще ставате европейци, нищо не е без пари!
Разбира се, както по- долу ще реагират "Съфорумците", споровете по тая тема вече отдавна са отшумели. И аз - Перке? - да ги подхващам пак.
Я вместо това един виц за закъснението в най- общ смисъл:
Посетил един партиен секретар жители на малко и залутано сибирско градче. Е, как е? - попитал ги. Добре сме, - отговорили онези с ушанките. А с революцията, с Москва какво става? О, тя революцията отдавна приключи - казал партииният, преди 25 години. Победихме! Така ли?! - учудили се сибирците. - И защо не казвате? Че ние все още взривяваме влаковете!
Публикацията е редактирана (07-01-06 00:59)
|
|