Автор: ivo80
Дата: 05-01-06 16:16
Реших да споделя малко лични впечатления, за да не правя реклама, ще кажа само къде да НЕ ходите.
Първо минах през централното фото "Одесос" или както там му е името, че ми е най-близо, пък и tan4o ме нахока, че съм с предразсъдъци относно това фото, та си викам, що да не видя какво ще сътворят. Отивам там, нося си на USB-drive 1 тиф без компресия. Посрещат ме добре, казвам какво желая, посочват ми автомата да си прехвърля снимките през него на машината, да ама той нещо не ми прочете USB-то и един пич от персонала ми каза, няма да стане така, ама как ще стане не ми каза, стори ми се че е зает с приятелят си който също искаше някакви снимки, но от CD.. както и да е... загубих интерес. В това време един човек вдигна скандал на копистката, че му е направила снимките на нищо, отивам да погледна - черни ивици на няколко снимки, разни оттенъци цветни.. плюх си на петите и дим да ме няма.
Минах рез едно друго фото напът за ФотоГРАФ, оставих там файлът с поръчка за 1 час. Отивам в ГРАФ-а, там каките дето стоят зад щанда, ме посрещат със стандартната си мазна усмиФка. Същите тия дето предния път се опитаха да ме убедят, че снимките ми синеят, защото са ги копирали според цвета на лицето, нищо че на едната синя снимка имаше празен стол и стена, а на индекса който си бях извадил на предния ден цветовете си бяха перфектни. Сългасих се, че вината е в мен, щото не съм бил казал, че ги искам без корекция - не ми се разправяше.
Та какво ви говорех, а да, оставих си същия тиф и в това фото, но за 10 мин (понеже не ми се разхождаше пак до там) изчаках 5-10 мин и ми дадоха чернобялата снимка (ще ви я покажа довечера) - почти е чернобяла, ама ПОЧТИ, всъщност тонирането не е зле, но аз все пак им казах, че я искам Ч/Б.
Мисля да не се разхождам повече до ГРАФ-а.
Минах на връщане през онова фото дето си бях поръчал за час, за да им кажа ако не са я извадили още да я пуснат на матова хартийка, но се оказа, че вече е готова, хареса ми как е излязла и на гланц и си я взех. Единствената ми забележка към въпросното фото от което останах най-доволен е че не ме попитаха на каква хартия я искам.
Това е за сега, ако някои има впечатления нека ги сподели.. ще му бъдем благодарни.
Публикацията е редактирана (05-01-06 16:47)
|
|