Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Къде да НЕ си вадим снимките (Русе)
Автор: ivo80   
Дата:   05-01-06 16:16

Реших да споделя малко лични впечатления, за да не правя реклама, ще кажа само къде да НЕ ходите.
Първо минах през централното фото "Одесос" или както там му е името, че ми е най-близо, пък и tan4o ме нахока, че съм с предразсъдъци относно това фото, та си викам, що да не видя какво ще сътворят. Отивам там, нося си на USB-drive 1 тиф без компресия. Посрещат ме добре, казвам какво желая, посочват ми автомата да си прехвърля снимките през него на машината, да ама той нещо не ми прочете USB-то и един пич от персонала ми каза, няма да стане така, ама как ще стане не ми каза, стори ми се че е зает с приятелят си който също искаше някакви снимки, но от CD.. както и да е... загубих интерес. В това време един човек вдигна скандал на копистката, че му е направила снимките на нищо, отивам да погледна - черни ивици на няколко снимки, разни оттенъци цветни.. плюх си на петите и дим да ме няма.
Минах рез едно друго фото напът за ФотоГРАФ, оставих там файлът с поръчка за 1 час. Отивам в ГРАФ-а, там каките дето стоят зад щанда, ме посрещат със стандартната си мазна усмиФка. Същите тия дето предния път се опитаха да ме убедят, че снимките ми синеят, защото са ги копирали според цвета на лицето, нищо че на едната синя снимка имаше празен стол и стена, а на индекса който си бях извадил на предния ден цветовете си бяха перфектни. Сългасих се, че вината е в мен, щото не съм бил казал, че ги искам без корекция - не ми се разправяше.
Та какво ви говорех, а да, оставих си същия тиф и в това фото, но за 10 мин (понеже не ми се разхождаше пак до там) изчаках 5-10 мин и ми дадоха чернобялата снимка (ще ви я покажа довечера) - почти е чернобяла, ама ПОЧТИ, всъщност тонирането не е зле, но аз все пак им казах, че я искам Ч/Б.
Мисля да не се разхождам повече до ГРАФ-а.
Минах на връщане през онова фото дето си бях поръчал за час, за да им кажа ако не са я извадили още да я пуснат на матова хартийка, но се оказа, че вече е готова, хареса ми как е излязла и на гланц и си я взех. Единствената ми забележка към въпросното фото от което останах най-доволен е че не ме попитаха на каква хартия я искам.

Това е за сега, ако някои има впечатления нека ги сподели.. ще му бъдем благодарни.

Публикацията е редактирана (05-01-06 16:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да НЕ си вадим снимките (Русе)
Автор: designwerk   
Дата:   05-01-06 16:28

Аз съм копирал във "ФотоГРАФ" на формат 13/18 от KODAK T-MAX. Снимките зеленееха...

Скоро не съм копирал... но май се сещам от къде си останал сравнително доволен.

Автор: yan   
Дата:   05-01-06 16:48

"Сългасих се, че вината е в мен, щото не съм бил казал, че ги искам без корекция "
"не ме попитаха на каква хартия я искам."

Не защитавам колегите, защото не познавам нито тях , нито работата им, но няма да е лошо да казваш на какво искаш да се обърне внимание.[smile]
Тогава ще е по-лесно и за двете страни[smilie24] [smile]

Автор: stoyan_5   
Дата:   05-01-06 16:53

Преди да поръчам снимки, винаги искам да виня някакви готови!
Ако не ми харесат, искам още едни и накрая отивам другаде!
[smilie19]

Дата:   05-01-06 16:57

стояне, а като видиш само крайния резултат, как преценяваш какъв е бил входния материал?

Дата:   05-01-06 17:03

yan, аз когато трябва да форматирам на някого харда първо го питам дали има информация която иска да запази, а не да го форматирам, и после "Ти що не каза, че имаш важни документи там?"

Автор: djidji   
Дата:   05-01-06 17:52

Брат, нещо не си успял да омаеш каките в графа ми се чини, иначе и снимките щяха да ти харесат. Читаво е фотото, пък и разбират от фотография, ама да напраите моабет първо кой какво и как иска[beer]

Дата:   05-01-06 18:01

Адаш... има 98% вероятност, снимката ти да се е получила дървена, заради тъпият фотоапарат.
Nikon и така не се научиха да правят нито оптика, нито тела...

Публикацията е редактирана (05-01-06 18:03)

Дата:   05-01-06 18:08

еее... не чак толкова. Ама едно калибриране на монитора върши чудеса. никога няма да забравя едно лапе, донесе в едно фото файл с име "chovek_21", а като го отвориш беше мазен-гаден черен тиф със зелен отенък. Разбира се, като видя какво излезе на хартия се разпени момъка, едвам се кротна, като видя файла и на нашия монитор...

Дата:   05-01-06 18:10

djidjiти от къде си бе човек !

Автор: besso   
Дата:   05-01-06 18:12

аз ще ти ги извадя срещу 6 [smilie7] лева за формат А4
на мастиленоструен - вечни цветове , и не обиждай каките от графа щото са много любезни и без това . [ezik]

Автор: mun4o   
Дата:   05-01-06 18:16

А, туй нищо не е! Аз пък ще ти ги извадя на А4 за 10 лева. И после шси платя здравната осигуровка за януари[smilie18]

Дата:   05-01-06 18:18

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/iiso8635.JPG

Публикацията е редактирана (05-01-06 18:18)

Дата:   05-01-06 18:20

Градски...
ади сериозно...!

Публикацията е редактирана (05-01-06 18:21)

Дата:   05-01-06 18:29

дизайнер, не съм от Русе, но познавам добре фотото :-D

Дата:   05-01-06 18:35

не бе... ако си от Русе... да дойдеш на тестовете довечера... не ми е за фотото...

Автор: equinox   
Дата:   05-01-06 19:38

Къде се намира това фото на път за ФотоГраф?

Автор: nyx40   
Дата:   05-01-06 20:56

Мене да питатер верно пич-а не е омая като хората каките в Графар иначе от снимките там съм без забележкир виждал съм от там доста снимки, лично аз нямам забележки,а и нашите клиенти не са се оплаквали, че им копираме снимките кофти(ползваме услугите само на ФотоГраф)!

Дата:   05-01-06 23:03

Пухчо, какъв е този правопис, да не си ученик на учителя Йода?[smilie5]

Дата:   06-01-06 00:04

И нека СВЕТЛОСИЛАТА бъде с вас!

Автор: fotocolor   
Дата:   06-01-06 09:13

Какво не ви харесва на"фотоГРАФ"?Работя с тях повече от 7 години,и до сега не съм имал проблем.Когато кажете на каките какво и как го искате-няма да имате никакъв проблем.Лично аз съм страшно доволен и към мен са много точни и коректни.[smilie24] [thankyou]

Дата:   06-01-06 10:34

fotocolor, ясно им казах, че снимката е черно-бяла, но ми я дадоха почти цветна...
а за цветните .. трябва ли да им казвам, че не искам снимката ми да изглежда като снимана през син найлон?

Автор: look   
Дата:   06-01-06 11:24

според мен най важно е когато отидеш на фото да казваш да не ти барят нищо смисъл без корекции.така нямам никога проблеми.и когато има нещо знам че си е от мен то си личи по лентата.нали затова на апарата има корекции.лично аз вадя на фото кодак това на алекссандровска до бингото.не знам вие как му викате .и съм доволен .като знам на какви фотота съм попадал направо можеш да откачиш

Дата:   06-01-06 11:39

Някои хора си мислят, че като оставят снимки за копиране и операторите започват да си чукат главите: "как да му ги направим по-кофти на тоя?"
Споделяйте бе хора! Кажете какво очаквате! В повечето случаи може да ви се помогне. Само си кажете!

Дата:   06-01-06 11:49

... на някои не може да им се помогне...
на други не трябва да им се помага...
според човека !

първа  назад  1  2     всички  напред  последна