Автор: adonchev
Дата: 02-01-06 09:13
Ееей, тия дигиталните не спят бе!
Лентов разбира се! Снима се с око и с главата, с анализиране на всекикадър и всяка зона в него. Не може просто да си щракаш (това с пръсчето ми прилича на нещо друго...). Второ - Никой не може да извади нито цифрак нито принтер с динамичен обхват като на филма и фотохартията. Важното е да знаеш как да ги исползуваш, а това с пласмасов боклук няма да научиш! Стига сте смятали парите! Дигиталното е по-скъпо, ама не можете да го разберете. Аз със един хаси снимам вече 12 години и нито лев не съм дал за техника (и няма и да дам). А вие и камерата ще сменявате няколко пъти за този период, и компютъра. Повечето от вас си мислят че евтината им камера е виновна за лошите им снимки. До някъде са прави. Това на дигиталните оптика ли го наричате....хе, хе! Но не е само там въпроса. Колко пъти се замисляте над даден кадър, колко пъти настройвате бленда и скорост по различен начин от това което ви диктува, по принцип, боклучавия светломер вътре в нея .... А ТЯ, СВЕТЛИНАТА СИ ОТЛИТА, ДОКАТО ВИЕ СИ ЩРАКАТЕ. Всеки истински фотограф ще ви каже, че нямя ли светлина - няма снимка! Не заблуждавайте хлапетата! Първо трябва да станат фотографи (с лента) - после глупостите!
ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА!
Отделен форум за аналогова фотография!
Публикацията е редактирана (02-01-06 09:15)
|
|