Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 400 поста и ..
Автор: navy   
Дата:   02-01-06 00:36

.. темата беше затворена, заради междуличности обиди!

Защо? Заради някаква комплексарска история, пречейки на страните да си изразят позициите?

Без да обижам цифроваците или лентоваците, си мисля, че е редно да продължим спортсменския спор! Без лични обиди! Само с примери и аргументи!

Важно е! Времето е такова, време на преход от аналогова към цифрова фотография! Време е всеки да изтъкне своите аргументи!

Аз съм за цифра!

А ти?

Отговори на това съобщение
 Re: 400 поста и ..
Автор: Mimic   
Дата:   02-01-06 00:46

И аз [beer]

Автор: martin-dm   
Дата:   02-01-06 00:51

аз съм и за двете [ezik] [beer]

Автор: rolla   
Дата:   02-01-06 00:55

Кой,аз ли?
Ми аз... и тъй и иначе:))Кат' фурнаджийска лопата:))
а,martin-dm и той кат мен:)

Публикацията е редактирана (02-01-06 00:55)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   02-01-06 00:55

Сам се очудих как след 25 г. снимане с лента ми се видя толкова лесно и приятно ползването на цифров. Мисля, че сега сме в преходните години ,но след 10-15г. едва ли ще има даже и профи лентов. Все едно да си задавате въпроса VHS или DVD...[smile]

Автор: carl_cox   
Дата:   02-01-06 00:56

digital [smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   02-01-06 00:57

и двете

Дата:   02-01-06 01:01

'и двете' не се признава
освен ако няма ЗАЩО, което да дава конкретни аргументи за свяко [smilie7]

Дата:   02-01-06 01:07

филм - защото ми е кеф, защото визьорът е голяяяммм и светъл, защото имам хубави ленти, защото забравям кой ми е първия кадър и ми е интересно после, защото ми харесва звука на превъртяната лента, защото имам фулфрейм, защото има прекрасни филмови тела за без пари, защото внимавам и мисля за всеки кадър, защото харесвам да събирам филмови тела и да си щракам по един филм с тях........ има и още сигурно.....

цифра - защото е практично, лесно и удобно

Автор: martin-dm   
Дата:   02-01-06 01:12

значи дигиталното още не е стигнало до качеството на средния формат а дигиталното е по добре от лайка формата в момента но не говоря за диг. сапунерки [smile]
затова един канон 5Д и нещо среден формат си е супер ако можеш да си позволиш [shtrak] [beer]

Автор: nikolayradev   
Дата:   02-01-06 01:14

всеки знае колко велик е звука от винилова плоча.

много хора знаят за магията на ламповите усилватели

ама колко от тях ги ползват сигурно 0.0001 %

аз също не ги ползвам

Дата:   02-01-06 01:20

nikolayradev: това пък какво общо има.....

Дата:   02-01-06 01:22

според мин нищо не знаете, ама абсолютно нищо...

но.. Ви се иска да знаете

[smilie18]

Дата:   02-01-06 01:24

според мен navy са ти се събрали много безсънни и купонджийски нощи..... ;) Ако толква не ти се спи - хвърли ми някой друг филм на ХДТВ....... :)

Автор: Otvorenia   
Дата:   02-01-06 01:53

И аз като gorbi
филм: " защото внимавам и мисля за всеки кадър, защото харесвам да събирам филмови тела и да си щракам по един филм с тях " ей така просто за кеф и да слушам звука който издават.

Дигитално : защото всичко сам си правиш и независиш от никой и нищо стига само да имаш един компютър до себе си

Автор: Тани   
Дата:   02-01-06 01:57

[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (02-01-06 04:12)

Автор: lumix   
Дата:   02-01-06 07:24

дигитална! ...Защо?:
...хайде една проста сметка!!! Имам цифрова сапунерка от преди 2г. Тогава тя струваше 1000лв. Изщракал съм 40 000 кадъра/толкова показва брояча/....Та:

40000:36= 1111 ...филма от по 36 кадъра
1111 х 4лв(за филм)= 4444 лв.....

Иначе имам и филмов СЛР...но за 2г съм щракнал 2-3 филма...от които единия още седи в апарата....!

Автор: zoomaniak   
Дата:   02-01-06 08:46

Ще повърна!

Дата:   02-01-06 08:47

Не на масата моля ... [smilie5]

Автор: nemchev   
Дата:   02-01-06 09:03

lummix ако беше поснимал на филм едва ли щеше да си направил 1111 филма за две години....с филм не се снима толкова безрасъдно....нали се сещаш....може да си позволиш клин или някоя серийка ама 1111 филма[smilie5] [smilie5] [smilie5] ей за тва обичам филма....първо мислиш после стреляш....а за комерсиална работа диталка...сватба например....снимай си на воля и да не ти дреме....айде ся за много години[beer] [shtrak]

Автор: zoomaniak   
Дата:   02-01-06 09:07

абе нали клиентите си плащат кво от тва че снимате на филм - бате сметкаджиите стееее !!!!!!!!!

Немчев [smilie24] [ezik]

Автор: nemchev   
Дата:   02-01-06 09:09

ми да....сметки му е майката[smilie24] зоо[beer]

Дата:   02-01-06 09:13

Много ви разбират на вас главите от прогрес, удобство и всичко онова дето символизират дигиталките ... ама айде, че е рано да ви почвам и вас ... [smilie5]

Автор: fotovas   

цифрова .... Эвучи ми като обяд в ресторант. Първо оглеждаш какво ти е донесал сервитьора после го раэбъркваш добре с лажицата преценяш дали сава эа ядене и ако става ядеш.Бон апети[shtrak]

Автор: adonchev   

Ееей, тия дигиталните не спят бе!

Лентов разбира се! Снима се с око и с главата, с анализиране на всекикадър и всяка зона в него. Не може просто да си щракаш (това с пръсчето ми прилича на нещо друго...). Второ - Никой не може да извади нито цифрак нито принтер с динамичен обхват като на филма и фотохартията. Важното е да знаеш как да ги исползуваш, а това с пласмасов боклук няма да научиш! Стига сте смятали парите! Дигиталното е по-скъпо, ама не можете да го разберете. Аз със един хаси снимам вече 12 години и нито лев не съм дал за техника (и няма и да дам). А вие и камерата ще сменявате няколко пъти за този период, и компютъра. Повечето от вас си мислят че евтината им камера е виновна за лошите им снимки. До някъде са прави. Това на дигиталните оптика ли го наричате....хе, хе! Но не е само там въпроса. Колко пъти се замисляте над даден кадър, колко пъти настройвате бленда и скорост по различен начин от това което ви диктува, по принцип, боклучавия светломер вътре в нея .... А ТЯ, СВЕТЛИНАТА СИ ОТЛИТА, ДОКАТО ВИЕ СИ ЩРАКАТЕ. Всеки истински фотограф ще ви каже, че нямя ли светлина - няма снимка! Не заблуждавайте хлапетата! Първо трябва да станат фотографи (с лента) - после глупостите!

ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА! ЛЕНТА! [smilie21]

Отделен форум за аналогова фотография![smilie19]

Публикацията е редактирана (02-01-06 09:15)

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна