Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кyocera M410R
Автор: valjo   
Дата:   01-07-04 07:58

Харесъл съм този цифров апарат заради приличните 4 Мегапиксели, 10 кратния оптичен зум(обектив 37.0 - 370.0 mm) ,(ISO )- 100, 200, 400, 800, ранообразните функции и не накрая цената 400-450 евро (в западна Европа) . Но по-напред във форума прочетох, че този апарат няма ръчна настройка на скоростта и блендата. Ако е вярно, това голям недостатък ли е? Харесва ми, че работи с 4 батерии АА, а не например с 3, така ще снимам по-дълго, пък и всяко зарядно е за 4 батерии. Понеже не знам да се предлага в България, смятам да си направя екскурзия до Западна Европа и да си го купя. Може би някой ще даде инфо къде тази техника е по-евтина. Благодаря![smilie6] [smilie11]

Публикацията е редактирана (01-07-04 09:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Кyocera M410R
Автор: machine_head   
Дата:   01-07-04 08:06

хм за първи път чувам и ми е интересно кой апарат е с 3 батерии? [smilie11]

Автор: valjo   
Дата:   01-07-04 09:11

забрави за батериите, те не са най-важното,а иначе такъв апарат с 4 мегапиксела с три батерии АА се продава в магазините на TCM-Германия

Публикацията е редактирана (01-07-04 09:12)

Автор: irena1   
Дата:   01-07-04 09:21

Не си вземай kyocera. За същите пари долу горе си вземи powershot 1 is на канон, също има 10-кратна оптика, при това по-добра, или panasonic fz10, също по-добър

Автор: momchilcha   
Дата:   01-07-04 12:12

Е, не е сигурно, че на Canon-a оптиката е по-добра. На тази Kyocera в някой сайтове пише, че оптиката е на Carl Zeiss. Те там на сайта са на едно с Yashica и Contax, така че нищо чудно.
Не изглежда лош апарата, но ти сигурно знаеш предимствата му щом си се спрял на него.
Това за изцяло ръчните настройки е вярно. Не зная колко е лошо - зависи от фотографа, от начина на снимане. За един "обикновен" юзер не е проблем. Апаратът има приоритет на бленда и скорост, така че...

Дата:   01-07-04 12:22

На самия апарат не пише да е карл цайс, което е доста странно - слагаш такава оптика, а го пазиш в тайна. на канона е по-добра, за него по-лесно ще се намерят и допълнителни аксесоари, и поддръжка в България.
Киосерата в България се предлага от фирма Контракс, ако не ти се разхожда до Европа, обади се там.

Дата:   01-07-04 12:49

Дори и да е на Carl Zeiss не значи автоматично че е по-добра, но важи и обратното - дори и да не е - пак може да е по-добра от на точно този Canon [smile] .
A понеже търсих преди 10 дена инфо за тази Кyocera, прочетох доста мнения, че оптиката е супер остра по цялата дължина на зума. Вярно е, че не са такиива на които да се довериш и сигурно има доста субективизъм... Има ревю на апарата на Steve-digicam, а тук във форума съм дал и линк със снимки от този апарат и някакво тяхно сравнение с такива от Canon A80.
Супер бърз е - 3,3 кадъра в секунда до запълване на паметта (2 кадъра с проследяващ автофокус), което лично за мен е чудесно. Има по-бърз автофокус от гореспоменатия Canon...
А и снимките от този Canon не ми харесват - прекалено контрастни и се губят много детайли особено в силно осветените образи - много лоша динамика (това и в професионалите ревюта го изтъкват като основен недостатък).
На моето Sanyo също не пише, че е с оптика на Canon, но на доста места съм срещал такава информация включително и от техническия отдел на Sanyo. Дори мисля, че и в софтуеъра има доста общо с някои модели на Canon - явно са си правили някакви комбинации. Но със сигурност ВЪОБЩЕ не отстъпва на аналогичните модели на Canon по качество на оптиката (а и не само).
Нека, ако някой е наясно каква е връзката между Kyocera, Yashica и Contax да ни обясни, че не ми се търси сега.

Публикацията е редактирана (01-07-04 12:51)

Дата:   01-07-04 13:34

С киосерата не съм снимала, но очевидно при серийните снимки изпреварва канона, същото важи и за резолюцията - на канона е малко по-ниска, но това оказва влияние само при отпечатване. Контрастът зависи от настройките,но по принцип фотоапаратите от този клас си имат подобни проблеми. Стигнеш ли до там да виждаш кусурите на апарат като този канон, най-вероятно и киосерата няма да ти допадне, ще трябва да търсиш малко по-висок клас вече. Тогава се виждат и преимуществата на канона - аксесоарите ти се запазват, ако искаш да го продадеш - по-лесно е. С киосерата не е така.

Автор: plam   
Дата:   01-07-04 13:42

Ако държиш на 10х зума и "4 батерии АА" си вземи Olympus 750UZ
http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/c750uz.html
доста от снимките ми са правени с него
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=109

Публикацията е редактирана (01-07-04 13:43)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   01-07-04 13:52

momchilcha , можеш ли да ми обясниш това: "Дори и да е на Carl Zeiss не значи автоматично че е по-добра, но важи и обратното - дори и да не е - пак може да е по-добра от на точно този Canon ",(нищо не отричам, искам просто да знам какво те кара да правиш това твърдение) както и факта, как се отсява чия е оптиката на обектив, на който не си пише това, и как се определят качествата на обектив, които е неразглобяемо свързан с някаква матрица...т.е. как разделяш качествата на обектива от тези на матрицата? Ревютата ги четем, но там точно по този въпрос или не пишат, или пишат глупости.

Дата:   01-07-04 15:45

Мога да (поне донякъде [smile] ), но довечера, че бързам много сега. Съжалявам [smile] .

Дата:   01-07-04 15:48

ок, ще изчакам :)

Автор: pinko   
Дата:   01-07-04 15:59

Ето тук една стара дискусия относно това, кой всъщност произвежда "така наречените" Цайс обективи за цифрови сапунерки

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=4572&t=4459&phorum_uriauth=#reply_4572

Публикацията е редактирана (01-07-04 16:00)

Дата:   01-07-04 16:30

pinko, а ти като така се вгледаш в картинките дето си показал, поне малко визуална разлика не виждаш ли? Какво доказваш всъщност, явно си мислиш, че нещо доказваш? Ако се кефиш на сходства, мога да ти щтракна мои обективи на Yashika, Canon, Konica...дето няма сходства, а са напълно еднакви - и по текст отвън, и отвътре - защото съм отварял да смазвам затворите, и като просветление...защото найстина са правени на едно място, и то в Япония. Други пък японски обективи, каквито имам /искаш ли снимки - Yashinon, Revuenon/, са напълно копие на цайсовия Biotar например. По-калпавите винаги взаймстват, това е така...но още не съм чел Leica или цайс да пише на фабрично менте, вероятно щото там се плаща за измама.

Дата:   02-07-04 01:22

momchilcha - какво стана с обясняването?:)

Дата:   02-07-04 04:29

Съжалявам - преди половин час се върнах от нощна фотосесия в Созопол [smile]. И тъкмо щях да лягам, но видях че не си забравил [smilie5].
Писах по-горе: "Е, не е сигурно, че на Canon-a оптиката е по-добра. На тази Kyocera в някой сайтове пише, че оптиката е на Carl Zeiss." И за да не започнат да ме критикуват, че има и "калпави" Цайсови оптики написах това, което ти цитираш. И съвсем накратко - примерно Canon G3/G5 и Sony V1 са в един клас и Канонската оптика не отстъпва. Но пък в ниския си клас апарати ("А" сериите) Канон не се стараят много по отношение на оптиката. Така, че е напълно възможно една Kyocera (така и не разбрах в какви комбинации са с Yashica и Contax) да е направила по-добър обектив от тази на Canon 1 IS, дори и да не е използвала Цайсова оптика.
Както виждаш не правя твърдения, а хипотези, в контрапункт на категоричните твърдения (но строго субективни) на Irena1 [smilie5].
Mobby_Dick: "...как се отсява чия е оптиката на обектив, на който не си пише това...". За да не пишат може да има различни причини, а разбира се съм допуснал и варианта щом не пише, че е на Цайс наистина да не е... Но по-скоро си мисля че е (не мога да бъда сигурен, разбира се). Чел съм го в немски сайтове, дори мисля беше споменато, че е "Tessar". Някой хора имат вътрешна информация. Комбинации между производители всякакви - знаеш - но не винаги се пише явно кое как и от кого. Примери МНОГО (Fuji и Nikon; Toshiba/Kodaк/Sanyo и Canon и др.). Още повече, тясната връзка между Kyocera и Contax и Yashica...
Не мога да разбера ти принципно ли ми говориш или конкретно за случая, а и съм малко сънен, така че ще трябва да се постараеш да следиш логиката ми [smile].
Mobby_Dick: "...как се определят качествата на обектив, които е неразглобяемо свързан с някаква матрица..."
Не съм специалист, но вярвам в ревютата на dpreview и imaging-resources, понеже лично на мен ми изглеждат най-обективни. Различните видове изкривявания, винетирането, хроматичната аберация, светлосилата, бързината и др. са си "обективски показатели". Ако един образ е остър само в средата на кадъра и губи рязкост в ъглите, съвсем логично ми изглежда да виним обектива, а не матрицата. Така и за разлката в рязкостта и изкривяванията по различните дължини на зума... А и всеки производител сам си избира/произвежда оптиката и подходящата за нея (дали технически или маркетингово) матрица, так че съвсем нормално е да понесе критики/похвали за оптиката, дори и когато матрицата засилва някой чисто обективски недостаък/плюс. А и все пак използваните матрици не са чак толкова много, доколкото ми е известно...
Едва ли съм казал нещо ново, всичко това си играх да го пиша, за да ти покажа, че имам някакви познания пък било и минимални. Не харесвам категорични, но субективни мнения и се стремя винаги да бъда обективен (или когато давам субективни мнения го отбелязвам). И по-горе не съм правил твърдения, а напротив - "омекотявал" съм ТВЪРДения [smile]. Мисля, че не съм заблудил НИКОГО с постовете си, а напротив. Интересно ми е да зная с какво не беше съгласен и защо ти трябваше всичко това? [smile] А то няма и за какво да спориш с мен, защото аз НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ НИЩО КОНКРЕТНО, но заставам зад думите си... [smile].

Дата:   02-07-04 13:10

Mobby_Dick, имаш отговор, видя ли го? [smile]. Не държа да отговаярш, а просто да го видиш [smile] .

Публикацията е редактирана (02-07-04 13:11)

Дата:   02-07-04 13:36

да, матриците са доста малко, а моделите камери доста много. Дори да виждаш резултати в дпревю например, знаеш ли, дали се дължат на обектива, или на софтуера който управлява матрицата? Разделителна способност, шум,цветен контраст...това всичко в различна комбинация може да е функция от софтуера...дори корекция на осветеността център-край,...и какво ли не. Даже вече съществува митология, свързана с flare=CA, и какви ли не глупости, дето се срещат и в тези сайтове. Там рекламата,исумите получавани от нея са доминиращи за "резултатите от тестовете", разбира се, с "пропускания на това-онова, замълчаване или изопъчаване...в известни граници разбира се".
Ако фирма световнонейзвестна BBB си плати на Цайс да и направят обективи, и си плати нищо, или нещо друго да пише....дали биха отказали? След като добие популярност с определен модел, може да пробутва и по-евтина продукция, нали? Това също в рамките на хипотезите:)
Аз друго исках да ти кажа. Според мен ако обектива е произведен от цайс, или ако пише на него цайс - това със сигурност означава, че не е боклук, или по-тъп (а не равен) от някои си неизвестен, защото просто фирмата има над 100 годишна история, и компромиси и игри на дребно с рейтинга си не прави. Това би довело до всякакви негативи за нея - колкото си по-добър, толкова повече недоброжелатели ще имаш, които само ще чакат такъв момент. Такава е логиката на нещата.

Дата:   02-07-04 13:55

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/s70lens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/canonlens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/epsonlens.jpg

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/epsonlens.jpg
http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/Images/s75lens.jpg

Lens

The debate rages on, the S75 appears to have the same lens as last years S70 which we discovered is the same as used by Epson's PhotoPC 3000Z, Canon's G1 and a couple of other digital cameras.. This begs the question, who is the original manufacturer and why do Sony claim it's a Carl Zeiss lens when the other manufacturers don't?

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscs75/

както вече ти писах, Моби, в случая тия обективи Карл Цайс са производство на Канон, така ми отговориха, чети тук:

Автор: pinko
Дата: 12-01-04 15:10

Моби, стига с това Цайс та Цайс...

На обективите, дето се слагат на Сони само пише Цайс, е, най-вероятно да са одобрени от Цайс, ама само толкова...

Сега ще се обоснова - първия ми цифров фотоапарат беше Сони S70, после взех S75, а като дилър на Епсън продавах и цифраци Епсън - Epson PhotoPC 3000Z

Не може да си представиш какво беше зверското ми учудване, когато установих, че обективите на Сонитата и Епсъните са абсолютно еднакви - идваше ми да се гръмна, и аз като теб сега тогава се кълнях в Цайс Като дилър направих запитване до Епсън и ми отговориха, че обективите на Епсън (а и на Сони също, това го бяха вмъкнали в мейла като хвалба) се доставят от Канон и че въпросния обектив е същия и на Канон Г1, изобщо и трите апарата са с обектив(абсолютно еднакъв), производство на Канон.

Когато поръчвах на клиентите широкоъгълни и теле адаптери за въпросния апарат Epson PhotoPC 3000Z пристигаха адаптери Канон, но опаковани в кутия Епсън.

Публикацията е редактирана (02-07-04 13:58)

Дата:   02-07-04 13:59

Kyocera не е фирма от вчера, както много си мислят (срещал съм стари такива апарати). Не е необходимо една фирма да е №1 на масовия пазар, за да се счита, че е добра, дори обратното бих казал.(за новия модел знам само това, което всички разбрахме от ревюта, изложението и т.н.)
Contax е марката, с която Цайс се конкурираше единствено с Leica в малкия формат.След 2-световна заводите и бяха изнесени буквално, и започнаха да правят Киев-и.
Contax - в по-ново време под тази марка Цайс произвеждат апарати и оптика в Япония, с япончета.Така я реактивираха:) Качеството е близко до това на германския Цайс, като по-драстично се отклонява в професионалният формат - защото там пазара е по-малък, и Цайс имат необходимия производствен ресурс да го задоволяват с немското си производство:).
Yashica - много често работи с Contax, но и с Canon. Мисля, че точно те са "кранчето" за износ на Цайсови технологии в чисто японски фирми.Имат страхотни SLR модели в средния клас, както и телеметрични камери. Старта им е с Никон и Канон - японския бум.
За сравнение. Имам телеметрична камера Canon QL, Yashika elektronik (на позната..но апарата е в мен),с един и същи обектив 40/1.7. Оптиката е тотално еднаква (гледал съм я отвътре, защото се налагат смазки на централния затвор , които е между лещите) дори до просветлението. Схемата е разбира се, цайсов биотар - които е възможен на 40 мм. при телеметричните. Имам и телеметрична Кonika със същия обектив!! (40/1.8) обаче:)) Предполагам, че Канона е бил по-скъп (вероятно), единствено заради името отпред.
Имам и SLR Yashika, изключително сходна с модели Контакс, Практика, Никон. Обектива и Yashinon 1.8/58 си е Биотар (Pentacon,Хелиус,Revuenon, и какво ли не на 58 мм.- всичко е 1:1 като опт.схема до всяка повърхност на лещите). Разлики има само в механичната конструкция, опт.стъкло и обработката вероятно, и просветленията.
Японските апарати от равни класове доста си приличат по оптиката, от едно място е вземана схемата, често и продукцията:)...и се различават главно по марката и байонета...както и по твърдите фанатизирани фенове в някои по-забутани страни. Със завземане на масовия пазар, доста от тях си направиха и имидж сред масовия любител. Истинския принос на японците е във електрониката , автоматиката и олекотяването и поевтиняването на оптиката, чрез използване на пластични материали, вместо стъкла. Купувал съм такъв обектив от Германия преди стената още, на доста ниска цена спрямо немските аналози. Немците просто не искаха да го погледнат, и аз го захвърлих после:)...съвсем се поскапа, но тогава още не бяхме виждали такива "чудеса". Техноманяците могат да се радват на екстри, често излизащи и пречещи на прагматизма и истинската цел на фотографията. Големите проекти на японски фирми са задължително свързани с явното или скрито немско участие. Изключение прави Никон, които разриват самостоятелно партината от 2-3 десетилетия,(преди копираха 1:1 Цайс със задна дата) което се отразява на асортимента, цените ...особено във върховите модели.
Още нещо...за Бони да го кажа. Матрицата на Leica Digilux и Panasonic не е на Sony, а на Мацушита (също доста стара за японските фирми, с фотографска история). Имам работеща светкавица Мацушита, върха на технологията от ...1962 година:)) Не всичко е така популярно в България.Някои неща ни звучат просто като нови, след като не са масов пазар, или с пазарна ниша към нас.
За японските фирми, производители на фотоапарати и оптиката им, може да се обобщи - че са много, че независимо дали са на 50 години, или тепърва навлизат на пазарите, работят с немски оптически и механически технологии. За новите фирми това е и основание за трупане на имидж и реклама, за немците вероятно въпрос на пари, заради което деликатно си мълчат винаги:)) Немците изнасят масовото си пройзводство в Япония, а Япония изнася своето масово производство в Китай, Дубай и т.н. После всеки продава на пазарната си цена, според качеството:)) ...с известна застраховка "имидж":) Глобализацията там отдавна е настъпила, както разпределението на пазарите...и съответната налудничава реклама на своите си пазари, с тишина от "другата" страна.
Такива са моите скромни наблюдения, получени от досега ми с разни фотоапарати.Ограничих се само с примери на фотоапарати и обективи, които имам и ползвам, за да не съм голословен. Мога да заснема и ви покажа всяка една "прилика", еднаквост бих казал, от цитираните по-горе, и да ъплоудна.

Дата:   02-07-04 14:10

Пинко, престани с това ъплоудване на парцали, защото таковаш темата и трафика само. Видял съм я, коментирал съм я, и сега я коментирах. В какви опаковки нещо си получавал, де да те знам. Тук поне гледам че на Vario Sonnar-ite Carl Zeiss пише 2/7-21, а на другите 2-2.5/7-21, което има известни разлики.
Дори да са еднакви да кажем (може би има подобни еднакви, не съм срещал но може и да има)...какво трябва да означава това - че Canon, или "Х" например си купуват обективите за този апарат от Цайс!? Ми значи не могат да ги направят така, или им е по-изгодно....или може би Цайс си купува неговите от Canon:)) Чети по-горе какво съм написал, а това с "утвърждаването им от Цайс" - че те да не са директори на оптикопазара?? или опаковки от Дубай...са си твои догатки.

Дата:   02-07-04 15:20

http://www.dpreview.com/reviews/canong1/

More Lens Confusion
Remember my Epson PhotoPC 3000Z review? Where I spotted the lens on the 3000Z was identical (in design) to that on the Sony. Well guess what? The lens is back. The lens on the G1 appears identical to that found on the Sony S70 and Epson PhotoPC 3000Z. Close inspection shows the aperture diaphragm to be the same, the internal structure and make-up of the lens system to be identical. This of course doesn't mean that the same glass is used or that it's coated in the same way but it does raise an interesting question... Epson call it an "Epson Digital Camera Lens", Sony call it "Carl Zeiss Vario-Sonnar" and Canon call it "Canon Zoom Lens".. Which is correct?

Дата:   02-07-04 15:25

http://www.dpreview.com/reviews/epsonphotopc3000z/

The Lens
After receiving the 3000Z I put it on my desk next to a Sony DSC-S70.. That's when it struck me, it's the same lens. No, really, bear with me. They're both 7 - 21 mm (F2.0 - F2.5) lenses, size, extension speed/mechanism and internals appear identical.. Which is kind of confusing because Sony put a Carl Zeiss badge on theirs, yet Epson simply say "Epson Digital Camera Lens". Interesting, yes?
From the images above you can clearly see the lenses are identical even down to the aperture diaphragm, which begs the question is the lens in the PhotoPC 3000Z a Carl Zeiss design? We may never get an "official" answer to that but on this evidence it would stand it in good stead by at least having a high quality lens before even crossing the starting line.

Дата:   02-07-04 15:35

Direktor... uspeshno osvoili. Valovoj vypusk schast'ya na nol' odin
procenta vyshe planovogo otdela. Uluchshen i ryad kachestvennyh pokazatelej-3 goveda, no Milka. Snizilos'
kolichestvo sluchaev vozvrata i reklamacij-takie prosta net. Schast'em nashego kombinata
obespecheno na chetyre procenta naseleniya bol'she, chem v sootvetstvuyushchem
kvartale proshlogo goda. Еto porodi dobicheta.
No naryadu s dostizheniyami imeyutsya eshche i nedostatki. Vse eshche malo
nashego schast'ya idet vysshim i pervym sortom. Medlennee, chem hotelos' by,
vnedryayutsya novye obrazcy. Po-prezhnemu otstaet i portit obshchuyu kartinu
shestoj ceh.
Nachal'nik shestogo ceha. A kak mozhno voobshche davat' schast'e na etom
oborudovanii? Nam nuzhna novaya potochnaya liniya shirpotrebu! Nashi stanki voobshche ne
rasschitany na to schast'e, kotoroe sejchas vypuskaetsya! Pust' nam dadut
oblegchennye obrazcy! Ili prezhnie!..
Direktor. Pochemu drugie spravlyayutsya? CHetvertyj ceh? My dolzhny
vypuskat' to schast'e, kotoroe ot nas trebuetsya, na tom oborudovanii,
kotoroe my imeem.

http://www.kuzbass.ru/moshkow/lat/WELLER/fortune.txt

Публикацията е редактирана (02-07-04 15:38)

Дата:   02-07-04 16:54

Mobby_Dick, съгласен с това, което си писал за матриците и обективите - и аз съм на същото мнение. Но има и чисто "обективски" характеристики", както съм писал по-горе, които не е толкова трудно да се определят...
Както и да е - на едно мнение сме :)).
Мацушита = Панасоник. Това е името, което използват в Япония.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна