Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 НОВИТЕ ПРАВИЛА!
Автор: admin   
Дата:   30-06-04 11:23

Идва нов конкурс.
С нова награда.
Класирането ще е с два тура.
Първи тур - както досега.
Всеки може да гласува за всяка снимка.
На определената дата конкурсът се спира.
Следва втори тур - за снимките, които са на първа страница на конкурса публично и открито тук във форума гласуват само хора, които към датата на приключването имат снимки на първите страници на месечните рейтинги.
Това са доказани фотографи с добър поглед върху нещата и авторитет в клуба - кои са те, всички можете да видите.
Всеки от тях в срок от 10 дни може да посочи снимката си фаворит сред 12-те.
Като няма право да посочи своя снимка.
Резултатите се броят публично и от всички.
Смятаме, че това е демократично и същевременно е един добър филтър срещу простотиите.

Отговори на това съобщение
 Re: НОВИТЕ ПРАВИЛА!
Автор: junior   
Дата:   30-06-04 11:33

не е лошо... само, че авторите от месечните рейтинги не са постоянна група - нали все още може да се гласува за всички снимки...

Автор: J0R0   
Дата:   30-06-04 11:36

А защо трябва да са постоянна група?
Пише - към датата на приключване на конкурса.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-06-04 11:38

admin , това изглежда доста по-добре. Подлежи ли на обсъждане и приемат ли се предложения за доуточняване?

Автор: charm   
Дата:   30-06-04 11:44

[smilie24]

Автор: peter   
Дата:   30-06-04 12:25

Тези нови правила просто означават, че фалшивото гласуване ще се активизира в края на всеки месец и накрая ще се види дали във втория тур ще гласуват фотографите "с добър поглед върху нещата и авторитет в клуба" или най-активните в края на всеки месец.

Има и нещо странно - съвсем спокойно мога да кажа, че нито един мой познат не е гласувал за снимката ми в конкурса "Панасоник", а и едва ли имам много фенове в клуба. Въпреки това снимката ми беше доста дълго време на първо място, а сега изведнъж се оказва, че и за мен са гласували голямо количество фантоми. Излиза,че манипулирането на класирането е доста по-сложно от елементарното гласуване за определена снимка.

Мисля, че при това положение провеждането на каквито и да било конкурси в този сайт е абсолютно безсмислено, защото се превръща в едно селско състезание, в което никога не печели най-добрият, а най-нахалният. Нещо повече - по моето скромно мнение сред първите 10 няма нито един (включително и аз) който да заслужава да бъде там. Ако се вгледате в снимките ще видите, че те излъчват мизантропия, некрофилия, претенциозност, сладникава сантименталност, повърхностна буквалност или просто нищо. Съжалявам, но на 5 място има снимка на кучешки труп, а на 8 място - на пчела в едър план. Не знам какъв миг е уловен в тези кадри, но дори и гласуването да беше перфектно, резултатите са трагикомични.

Честито на победителите!

Публикацията е редактирана (30-06-04 12:27)

Автор: boni   
Дата:   30-06-04 12:43

Петер ,ти понеже не си разбрал ,уточнявам:
ще могат да гасуват във втори кръг хората които имат снимки на първите страници за изтеклите месеци за цялата година.Никой не може да пуска нови снимки за тези стари месеци,така че чудеса не могат да се очакват.
Относно останалите ти разсъждения за снимките в класацията на текущия конкурс и дали има или няма снисъл от нови конкурси - те са си лично твои и едва ли всички са съгласни с тях,така че си ги запази за себе си.
Освен това според тебе не печели най-добрия.
То поради тази причина има гласуване ,а не сме те извикали ти да кажеш кой да спечели.

Публикацията е редактирана (30-06-04 12:45)

Автор: zar   
Дата:   30-06-04 12:44

а няма ли да е по-добре, ако може да се гласува за снимките едва след като е минал срока за тяхното качване, малко тъпо го написах ама идеята ми е следната... тече конкур на тема Х, срока за качване на снимки по тая тема е от дата А до дата Б, в тоя интервал от време за снимките не може да се гласува, от дата Б до дата В се гласува за снимките и така според мен всички снимки ще имат равен старт, все пак една снимка качена в началото на срока има възможност да събере повече гласове от колкото една в края...
а и си мисля, че по тоя начин ще има повече реални гласове.

Автор: boni   
Дата:   30-06-04 12:47

Да Зар,обаче никой няма да има нерви да разгледа накрая 1000 снимки.
Поради тази причина сме го разделили на 2 - първо ще има текущо гласуване и после за избраните 12 снимки ще се гласува на края.

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-06-04 12:47

ha

naj nakraja neshto smisleno! :)

[beer] [beer] [beer]

Дата:   30-06-04 12:48

peter : какво значи най-активните в края на всеки месец? Не можеш да промениш класацията за миналите месеци, защото няма как да вкараш снимка със стара дата.
Могат в много малки граници да стават размествания между съществуващите вече снимки.
Не знам също така, какво те учудва, че за снимката ти са гласували хора, които нямат качени снимки?
А конкурси на сайта ще има, независимо дали това ти харесва на теб или не ти харесва.

Автор: zar   
Дата:   30-06-04 12:50

прав си Бони, после се замислих за това...
а какво ще кажете за идеята по време на конкурса да не се виждат оценките, а чак след това...
пък после разделяйте пак ако искате

Дата:   30-06-04 12:53

Петър в едно е прав (ако го разбирам) - по-фокусирана тема на конкурса, по-ясни критерии... (за да не се налагат доуточнения като миналия път)

Автор: pisnami2   
Дата:   30-06-04 13:09

zar: [smilie24]
Снимките да се виждат по реда на качването и да няма информация за точки и брой гласували.

Сутрин (или вечер[smilie22] ) преглеждаш новите снимки, гласуваш за тези, които харесаш и ... толкова. Да отпаднат и коментарите към конкурсните снимки[smilie6] .
Математически така ще се получи най-обективен резултат.
Помислете дали в този случай има нужда от втори тур

Дата:   30-06-04 13:26

Нужда от втори тур има.
Защото ако човек е недобронамерен, ще си направи 100 регистарации и ще си гласува за своята снимка, независимо дали ще се виждат или няма да се виждат точки и коментари.
Освен това изкуството не може да се изчислява математически.
Това са смешки.
Можеш ли математически да определиш коя симфония е по-добра, дали 40-тата на Моцерт или 8-мата на Шуберт?
Или да оцениш коя е по-добрата картина, дали автопортрета на Ван Гог с отрязаното ухо или автопортрета на Гоген с жълтия кръст?

Няма обективност тука!
Има харесване от група хора.
Това е то.
Но важното е да няма нечестна игра.

Дата:   30-06-04 13:30

Митко,

1. така няма обратна връзка за клубарите и трудно ще могат да се усещат проблемните гласувания (или не дай си боже нещо по-лошо)

2. Хората (поне повечето) предпочитат коментари пред точки.

3. Ако реша да не гласувам за някоя снимка и после ми хрумне обратното ще имам да я търся цял ден (най-вероятно ще се откажа)

4. АКо отида в Родопите или в Кападокия за една седмица, като се прибера ще ми трябва още цяла седмица за да разгледам миналите снимки - най-вероятно ще се откажа, дори и да има хубави...

5.
6.
7.
и т.н.

Автор: Brummaker   
Дата:   30-06-04 13:43

Поздравления ! [smilie24]

Имам само едно малко предложенийце:

Да се гласува на втория тур не за снимките само на първата старница, а на първите 2 /или 3, да кажем/. Защото 12 снимки не са достатъчни, според мен и макар и в по-малка степен, пак може да се случи "борба за влизане в бройката". При 2 или 3 страници, мисля, няма да има смисъл от "приятелското" гласуване. [smilie24] [smilie24]

Автор: jimmy   
Дата:   30-06-04 13:51

[smilie24] - за втори тур.

А за първи тур - какво се има под "както досега" - да не изникнат същите проблеми "както досега" [smilie11]

Дата:   30-06-04 14:13

Не вярвам, че ще изникнат същите проблеми, защото никой няма да седне да се напъва да прави фалшиви регистрации и да си прибутва снимката на 1-а страница, при положение, че тя няма качества и след това ще бъде отрязана от хората които ще гласуват на втория тур.
А ако има качества - тогава така или иначе ще си попадне на мястото. Дали ще е първо или пето или десето - шанса и ще е еднакъв.

Автор: unguzov   
Дата:   30-06-04 13:29

Просто вижте една чудесна система за оценяване:
http://www.dpchallenge.com/

Автор: Brummaker   
Дата:   30-06-04 13:30

Жоро,
и ти си прав до някъде, но твоето предположение използва логиката и коректността, които не винаги са налице в и-нет. Затова - вържи попа, да ти е мирно селото [smilie3] . Това имах в предвид, като го предложих...[beer]

Автор: sagittarius   
Дата:   30-06-04 13:35

Остава ли и ограничението за новите user-и, да не могат да гласуват докато не "навършат" 1 месец и снимките им не съберат 30 (50) точки?

Дата:   30-06-04 13:41

>Освен това изкуството не може да се изчислява математически<

Предлагам не математическо изчисляване на изуството, а обективна статистическа оценка на субективните мнения на гласувалите, неповлияни от други субективни такива.

Представете си избори в които постоянно се съобщават междинните резултати, а по телевизията се показват мастити политици, обясняващи как и защо са гласували за даден (техния) кандидат[smilie5]

Но както го решите- така ще бъде. Опитах се само да подкрепя едно разумно (според мен) предложение

Дата:   30-06-04 13:45

"Представете си избори в които постоянно се съобщават междинните резултати, а по телевизията се показват мастити политици, обясняващи как и защо са гласували за даден (техния) кандидат"

Добре дошъл в САЩ

Дата:   30-06-04 13:59

Да им пик*м на демокрацията тогава.[smilie23] [smilie11]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна