Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 А какво ще кажете за HP?
Автор: ИНЧОЛИНИ   
Дата:   20-12-05 20:09

Аз съм аматьорка-любителка. Някога се стремях да заснема всеки кадър от живота си на лента. [shtrak] Тази страст по едно време отшумя.
Това лято си купих "на промоция" HP Photosmart М517 - много ме кефи. 5,2 мегапиксела, 3х отпично увеличение и ... абе общо взето е супер.
Обаче...
Не знам защо се получава така, че като гледам на DVD снимки, снимани на 2-3 мегапиксела - всичко е точно. А снимки, правени на 5 mp изощо не мога да отворя на DVD - само на компютъра.
Някой може ли да ме светне - от пикселите ли е или проблемът е друг и как да го елиминирам?

Отговори на това съобщение
 Re: А какво ще кажете за HP?
Автор: zoomaniak   
Дата:   20-12-05 20:12

Заради страстта дето е отшумяла [smilie2] [smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   20-12-05 20:13

А пробва ли на хладилника да ги отваряш?
Няма нужда - не става. Хладилника не отваря 5 мегапикселни джипези. А твоето ДВД отваря ли 5 мегапикселни джипези?

Автор: stoyan_5   
Дата:   21-12-05 08:59

Дръжте се сериозно!
Момичето задава смислен въпрос и иска смислен отговор.
Ако не знаете - недейте да спамите!
[shtrak]

Автор: jivkonik   
Дата:   21-12-05 10:52

Пробвай да намалиш размера на снимките преди да ги запишеш на DVD, явно има някакви ограничения на максивалния размер снимки, които може да показва.
[smilie8]

Автор: PeterPAN   
Дата:   21-12-05 14:51

iztochi si edno pix play se kazva prai strashni klipcheta , i muzikalen fon moish da si praish.

Nesto kato prezentaciite deto sa moderni naposleduk ma mnogo po iako...

DVD pix play mislia che se kazvashe programkata, freeware ....

Автор: Тани   
Дата:   21-12-05 15:44

Е не мога да не помогна на колежката щом снима с НР [smile] [smile] [smile]

Нека кажа аз как процедирам , надявам се ,че това е един от най-практичния подход! След като прехвърля снимките от картата на компютъра ,ги преименувам с име което съдържа (година, месец,ден,час,минути,секунди) .По този начин , като сортираш после по име и всичко ти е във хронологичен ред.Много интересно се получава , когато сте снимали няколко човека и след гореописаната процедура разгледаш снимките - виждаш едно и също нещо от различни гледни точки [shtrak] [shtrak] За целта обаче трябва да сте си синхронизирали часа на фотоапарата преди да започнете снимките , ако не го направите се получава кофти разминаване!
След преименуването ги слагам в папка именувана ОРИГИНАЛ и когато стане около 4 гигабайта я записвам на DVD и след това я изтривам. От него правя една папка с мини изабражения , за да не се налага всеки път да слагам DVD-то в компютъра за да гледам какво има на него!
След това правя една папка с копия на снимкита с размери намалени до 1024х768 - това ми е разделителната способност на монитора.Така ,като гледам слайд шоу снимките са си на 100% от размера си а в същото време не заемат място на харда. Също така на едно цд могат да се запишат доста повече снимки отколкото на ДВД ако са с размер 4-5мб на снимка!По този начин се рашава и проблема на колежката - не се налага DVD-то да чете толкова голями файлове! Снимките които смятам да запазя на компютъра ги местя от папката 1024х768 в папки със подходящи имена , като преди това в категориите на файловете съм записал на кое DVD са оригиналите !Останалите снимки изтривам(все още не съм се научил да ми се получават снимките от първия път и за това правя по няколко)!

Всичките тези процедури изпълнявам с програмата ACDSee, но може да се направят и с други програми ,като например Фотошоп
ACDSee обаче е простичка и лека програма и с нея се работи лесно и интуитивно!

Автор: 3DFEN   
Дата:   21-12-05 16:31

Защо трябва да снимаш на 5 мегапиксела.
Някои тук от форума може и да ме коригират, но според мен снимането на много пиксели не означава много по добро качество
Добро качество на изображеноие може да получиш и при по малко пиксели.
Снимането на повече пиксели и по голяма резолюция например 2480Х1800 ще заеме повече място в паметта и ще ти даде възможност да направиш по голям отпечатък на изображението например 30 на 40 см, снимайки с по малка резолюция напр 1280 на 740 ще ти даде качественно изображение например за снимка с размер 15 на 18 см при по голямо увеличение
ще се получи размазване или влошаване на изображението.
Мочт апарат може да снима с резолюция до 238 на 1800 , но това ще ми даде само по качественно изображение при по голям отпечатък.
ТАка: По старите 2 мегапикселни апарати с ДОБРИ КАЧЕСТВЕННИ ОБЕКТИВИ, СТЪКЛА, ЛЕЩИ
ДВАТ ПО КАЧЕСТВЕНН ОБРАЗ ОТ НЯКОИ 4 ИЛИ 5 МЕГАПИКСЕЛНИ АПАРАТИ
От тук следва, че твоите файлове са много големи по обем и едно ДВД на което ги пускаш, предполагам, че е домашно и може да чете джипек файлове не може да отвори твоите големи файлове и за това не ги виждаш, Старите ти снимки , които си правила са с по малък обем и за това плеяра ги отваря.
Прочети има някъде един файл във форума Как да правим снимки с дигитален апарат там ще се светнеш.
Мале,че дълго стана, Снимай на по малко пиксели, но с по високо качество и прави по алко обемни снимки от гледна точка на мегабайти

Автор: Sidewinder   
Дата:   21-12-05 17:33

3DFEN, това, което препоръчваш, сериозно ли го мислиш?

Автор: Стоев   
Дата:   21-12-05 21:44

3DFEN написа:

...Снимай на по малко пиксели, но с по високо качество и прави по малко обемни снимки от гледна точка на мегабайти...

Това плаче за "Златният фонд" [smilie24]

[beer]

Дата:   22-12-05 00:58

И аз се мислех за аматьор[smilie5] [smilie5] [smilie5] лелеее , колко глупости може да изръси човек на публично място и да си вярва дори[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Точно многото мегапиксели компенсират лошото качество на оптиката според мен(дано и аз не изръсвам поредния бисер) Повечето мегапиксели предполагат повече детайли и винаги е по-добре да редактираш по-детайлна сника и след това да и намалиш размера.Да не говорим ако се наложи (както става в 80 % от случаите) да правиш кроп
Така че си снимай на максимална резолюция и с максимално качество - след това винаги можеш да намалиш размера! Забравих да спомена че с по горе посочената програма това става автоматично - посочваш от коя папка искаш да намалиш размерите на снимките , задаваш размерите, посочваш къде да се запишат новите файлове и за 2 минути 100 снимки са опаткани автомаично!А пък и едно DVD струва 60 ст. какво има да му мислиш снимай всичко на MAX и да не ти пука![shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   22-12-05 01:00

Изводите са ти правилни. Обосновката не толкова.

Дата:   22-12-05 01:08

[smilie11] asahi кои изводи моите или на 3DFEN

Дата:   22-12-05 01:10

Натисни "дървовиден изглед" и ще разбереш.

Автор: fotofool   
Дата:   22-12-05 01:27

Не те съветвам!
Ще съжаляваш.
Един приятел си все - 4MP
Прекалено шуми снимки и видео-клипчета.
Прекалено бързо му пада батерята (2АА)
Оптиката е много непретенциозна!
На всичкото отгоре след 7-8 месеца тотално се скапа!
От личен опит с любителски фотоапарати - "Сони" или "Канон"!

Дата:   22-12-05 01:29

Ами като гледам става въпрос за изводите на ИНЧОЛИНИ - поне там ме отведе клончето на дървовидния изглед , а като гледам тя задава въпрос , а не си е направила сама изводите[smile] [smilie5] [smilie5]

Дата:   22-12-05 01:44

[smilie5] [smilie5] [smilie5] Абе хора вие четете ли за какво става въпрос
Момичето иска да гледа снимки на DVD
fotofool за да не оправдаваш ника си недей изказва некомпетентното си мнение - мой приятел има Канон - по скъп от моя HP и е мноого по-шумен от моя.Да не говорим че въобще не може да прави нощни снимки , а аз снимам на свещ и на снимката изглежда че съм включил лампата!

Автор: GOSPODIN   
Дата:   22-12-05 02:33

Тани, що не постнеш една такава безшумна снимка само на свещ, че май се оля с горния си коментар....

Дата:   22-12-05 03:04

Ха ха безшумна сапунерка - използвах сравнителна степен: по-безшумен от Канона , но смятам че за сапунерка много добре се справя.Това е снимка без абсолютно никаква корекция.Автоматичен режим на фотоапарата и изключена светкавица.Осветление- само една свещ!!!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bukp7460.JPG
https://photo-forum.net/img/156/2_1135213092.jpg

https://photo-forum.net/images/2_1135213092.jpg

Автор: CYPER   
Дата:   22-12-05 04:04

Ох майко - при 25% resize от оригинала и шума е повече от виден и дразнещ [ezik]

Я дай 100% crop на дупето от тая снимка [smilie19]

Дата:   22-12-05 04:25

Аз май не говоря на български!!![smilie9] [smilie9] [smilie9]- просто сравнявам!Ако не бях казал,че е на свещ,не изглежда ли все едно е светната лампата?А ГОСПОДИНЕ? CYPER ако забелязваш едната ръка и дупето падат в сянка, а при сянка от свещ сигурно и някои по-сериозн апарати ще "шумят". А ако може някой да ми покаже къде съм казал че няма шум?Дори съм започнал иронично предишния си коментар! Моля някой да качи подобна снимка от сапунерка Канон [smilie5] [smilie5] е почти съм сигурен че не може да се направи дори подобна снимка, защото може да снима максимум 1 секунда.Сигурен съм също така,че Канона ще има повече шум дори при светната лампа!А fotofool ми говореше някакви глупости , че HP били шумни , а Канон и Сони били по-добри.Може би при други условия е прав ,но точно в този случай-НЕ!Може да има шум, но има и снимка, докато от Канона на приятеля ми има само шум[smilie5] [smilie5] [smilie5] и.... някакъв силует[smilie5] [smilie5].

Публикацията е редактирана (22-12-05 04:52)

Автор: Darksorrow   
Дата:   22-12-05 10:39

а керванът си върви...

Автор: Marillion   
Дата:   22-12-05 10:54

Моля някой да качи подобна снимка от сапунерка Канон е почти съм сигурен че не може да се направи дори подобна снимка, защото може да снима максимум 1 секунда.Сигурен съм също така,че Канона ще има повече шум дори при светната лампа!А fotofool ми говореше някакви глупости , че HP били шумни , а Канон и Сони били по-добри.Може би при други условия е прав ,но точно в този случай-НЕ

Тани 10,41 сек. експозиция на f2,6 и искаш да ми кажеш, че правиш снимка като на лампа, че и без шум :)))

бтв... тез от HP и фотоапарати ли правели?

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Phoki   
Дата:   22-12-05 11:04

BTW-при това не лоши:-)))[beer] [shtrak]

Дата:   22-12-05 11:20

[smilie5] [smilie5] [smilie5] На този свят има мнения има и факти.Всеки сам може да прецени кое е по правилно да се счита за истина!

Е аз говоря с факти -сравнявам два фотоапарата от един и същи клас.

Вие имате мнение!

Всеки логично мислещ човек сам може да си направи изводите!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна