Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Естетика ли е това и защо?
Автор: stoyan_5   
Дата:   20-12-05 14:00

Напоследък много се говори за рейтинг В, рейтинг А и критериите по които се оценява в рейтинг В.
Ясно е, че в рейтинг А няма някакви критерии и нещата се оценяват по вкус от "масовия" форумец.
Прави ми впечатление, че напоследък няма почти никаква разлика между оценките в рейтинг А и Б. Снимките там са почти едни и същи.
Та питането ми е "оценяващите" в рейтинг Б гледат ли всички снимки или само тези набрали най-много гласове в рейтинг А.
P.S. Тази снимка https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gfgz2123.JPG
https://photo-forum.net/img/162/8_1134672706.jpg

https://photo-forum.net/images/8_1134672706.jpg
защо харесва и на двата вида гласуващи /за рейтинг А и Б/?
Само моля за смислени отговори!
Кое или какво ви харесва в тази снимка?

Отговори на това съобщение
 Re: Естетика ли е това и защо?
Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   20-12-05 14:16

разликата в стандартите между двете групи се размиват, защото гледат едни и същи глупости в интернет :-)

скоро няма да има никаква разлика

иска ми се да кажа, че нивото на "масите" е скочило, но знам, че това е невъзможно за толкова кратък срок... наптрапва ми се извода, че нивото на "избраните" е паднало

абе докато системата за оценка е толкова опростена, биха казал дори проста, и хората си раздават злата и сребра все едно, че печатат пари, така ще е... разлика може да има само когато не само ще трябва да дадеш оценка за снимката, но и да кажеш защо е тази оценката... требе и отрицателен вот, и статистически анализ на логовете за да се изведат основните модели за гласуване и да се стимулира определено развитие или деградиране и прочие

абе стана малко като веднъж на опашката за понички зад рилския манастир... наредихме се и чакахме сума ти време и наблюдавах как работят бабите там... след което изразих възмущението си, че ако просто събират данни за броя на клиентите и поничките от касовия апарат, и температурите и валежите от емпирични данни и метеорологичните служби, могат да направят регресионен анализ и да построят модел, с който да знаят какъв ще им е оборота ако знаят очакваните температурии валежи, и да си подготвят порциите тесто... и няма да има опашки и изпуснати клиенти... както в повечето случаи когато давам съвети - препоръчаха ми да си гледам работата :-)

Дата:   20-12-05 14:21

а тази снимка се харесва зааради липсата на яснота, която вече всички възприемат за артъ, тютюневото тониране, което винаги си е било яко, и агресията на червеното петно... без да е кой знае какво, има определено въздействие върху сетивата... възможно е и част от въздействието върху мъжете да идва от разкрачения стоеж на мацката, тип "ибаси тая е като разе....на, дай да прасна едно злато"

Дата:   20-12-05 14:22

HopeSpringsEternal[smilie24]

Автор: Frida   
Дата:   20-12-05 14:32

на мен ми харесва, защото ме кара да си представям цяла история ... от една страна има достатъчно, за да ми даде начало да историята, но не прекалено и не всичко е казано, за да мога аз сама да си я доизмисля .. такива фотографии харесвам, а не образи, в които всичко е казано - дърво на хоризонта, детенце със стъклени фотошопски очи, красиви голи жени, излезли като от калъпи ...

Дата:   20-12-05 14:36

еее айде сега жените... остави ги на мира, че иначе какво ше правим в дългите самотни нощи, когато ти се иска още още :-)

пък и не знам какви са тея калъпи, ама много добри женки стават с тях :-)

Автор: zoomaniak   
Дата:   20-12-05 14:36

Не може да се говори за естетика във фотографията в наши дни. Както и за послания и обучение и т н....твърде лична става все повече и повече фотографията...

Ако тази снимка е тъпня за 1000 човека то за 100 е въздействаща и всеки вижда в нея история....

Безмислени са ти въпросите според мен в добрият тон ти го казвам де...

[smilie24] сполай ти

Автор: J0R0   
Дата:   20-12-05 14:40

Харесва ми "фантастичната" атмосфера в снимката. Деформираните стени и таван, жената, която не върви, а хвърчи във въздуха, изчезващите в нищото крак и ръка...

Знам, че тия неща си имат прости фотографски обяснения, но се опитвам да ги забравя и да погледна на кадъра като на част от приказка.

Фрида е права с доизмислянето...[smilie24]

Автор: rimohit   
Дата:   20-12-05 14:42

харесват ми:
1.Цветовете.
2.Динамиката в снимката .
3.Перспективата
4.Не на последно място усещането от наблюдението.
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   20-12-05 14:47

е жоро, ще се съгласиш, че в реалността тази фантастична атмосфера може да се реализира само след поемането на вещества, които се измерват в "доза"... гледах пак една снимка наскоро... маса, книга, прозорец... е тази беше наистина фантастична

Автор: rimohit   
Дата:   20-12-05 14:55

а за липсата на разлика ....
ами ние простолюдието от рейтинг А преписваме от Рейтинг Б и за това така се получава[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-12-05 14:56

защо пък да се съгласява с подобна преднамерена и плоска истина?! ако някой има нужда от химикали като патерица на въображението, може ли поне да успее без химикали, да си представи, че има хора дето нямат нужда? успех!

Дата:   20-12-05 15:04

ми щото е ясно докъде са границите на възприемането човешко... заради това... ама ти май много лично си го приела - квалификации прозират в първото изречение, второто е разкъсано и нарезбираемо и песимизъм лъха от възклицанието "успех"

но ти си права и съм длъжен аз да се поправя - можеш да взъприемеш така действителността и ако имаш заболяване, което дава отражение върху мозъка - следоперативен период, високо кръвно и прочие

съгласен съм обаче, че можеш да си ПРЕДСТАВЯШ действителноста по този начин... но и най-необузданата фантазия не може да ти нарисува променената от превъзбудения мозък картина

Дата:   20-12-05 15:07

ми песимисъм, ами .. омръзна ми да чета етикетите и клетките дето хората самички се затварят: ние, вие, арт, простолюдие ... не може ли без да се опростява така живота

Автор: avela   
Дата:   20-12-05 15:08

аз пък харесвам нежния южноамерикански тапет и зеленото, направо ми се струва, че е снимано в куба. после има нещо ранимо в девойката, размиването на крака ми напомня за един епизод от любимата ми серия Coupling, в който Richard Mylan сваляше една девойка обяснявайки и, че има дървен крак. това беше отклонение, съжелявам.[smilie10]

Дата:   20-12-05 15:11

Това с дървеният крак не е доказано, но много ми хареса![smilie5]

Автор: Avi   
Дата:   20-12-05 15:16

Frida написа:

> ми песимисъм, ами .. омръзна ми да чета етикетите и клетките
> дето хората самички се затварят: ние, вие, арт, простолюдие ...
> не може ли без да се опростява така живота

1 екран по-горе:дърво на хоризонта, детенце със стъклени фотошопски очи, красиви голи жени, излезли като от калъпи ...

кой слага етикетите всъщност?

Дата:   20-12-05 15:19

Абе, ако някой си мисли, че за да повярваш във фантастичното ти трябва алкохол или дрога, значи определено има някакви проблеми.

Наскоро гледах "Братя Грим".
Беше ми кеф.
Това е тайната - гледаш и не се питаш кое как е направено.
Почнеш ли да се питаш - отива на кино цялата магия.
Ако по време на филм или театрална постановка почнеш да си задаваш въпросите: ама защо са така гримирани тия хора, защо сега се преструват така, режисьорът ли ги кара или колко пари ще изкарат, какви са тия декори, колко ли литра боя и пластмаса са отишли за тях, художникът после мил ли си е ръцете с белина... цялото усещане умира.

Пробвай някой път.

Е, не разбирам, защо в киното и театъра можем да вярваме в лъжата, която ни показват и да се потапяме в атмосферата, а като гледаме снимки - да не можем? Каква е разликата?

[smilie11]

Дата:   20-12-05 15:20

AVI - Президент!
А това? https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/voxa6311.JPG
https://photo-forum.net/img/189/G_1135002635_vidove.jpg

https://photo-forum.net/images/G_1135002635_vidove.jpg
Ако случайно направя такава снимка - изтривам я, тъй като я считам за неуспешна!
Ама какъв съм будала!
Могъл сам да ги пускам за рейтинг Б!

Автор: pinko   
Дата:   20-12-05 15:22

Avi[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Наистина, кой слага етикетите, Фрида май[smilie5]

Автор: dau   
Дата:   20-12-05 15:23

Аз от хАрт не разбирам ?!?! [smilie11] [ezik]

Автор: Avi   
Дата:   20-12-05 15:24

stoyan_5 написа:

> AVI - Президент!
> А това?
> https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ubvj8113.JPG
https://photo-forum.net/img/189/G_1135002635_vidove.jpg

> https://photo-forum.net/images/G_1135002635_vidove.jpg
> Ако случайно направя такава снимка - изтривам я, тъй като я
> считам за неуспешна!
> Ама какъв съм будала!
> Могъл сам да ги пускам за рейтинг Б!

стояне и ти не си прав.

както ще направя забележка на фрида, така и на тебе. не трябва да се обезценява това, което не разбираме или не харесваме... за мене имат място под слънцето - аз не ги харесвам тия снимки, аз също ги трия, но тва не е причина те да нямат фенове.

яд ме е като започнат споровете и да продължават с "фотошопените мазни" и "напомадените пейзажчета".... просто има място за всеки и всичко.

Дата:   20-12-05 15:25

AVI - Президент![smilie24] [smilie5]

Дата:   20-12-05 15:25

Стояне, и аз ако направя такава я изтривам като неуспешна, но когато видя, че някой друг не я е изтрил, ами има куража да я пусне и да каже, ей това съм аз, това ми харесва - възхищавам му се!

Дата:   20-12-05 15:27

Жоро, ти си доказал се фотограф, от който мнозина се учим!
За това пуснах тази тема - да науча още нещо, което вероятно ми убягва.
Не става въпрос за търпимост и толерантност.
Къде бъркам?
Защо не мога да харесам такива снимки!
Ето това се питам!

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна