Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За цената на "стоката"...
Автор: 6traka4a   
Дата:   13-12-05 22:24

Взех да разглеждам сток секцията и ми направи впечатление, че никой не слага цена на продукцията си. А в чужди сайтове обикновено има и цена... Та драги ми продавачи, поради що се срамите да посочвате цена[smilie11]
Или пак нещо съм пропуснал около тоя 8-ми Декември[smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [beer]

Публикацията е редактирана (13-12-05 22:24)

Отговори на това съобщение
 Re: За цената на "стоката"...
Автор: navy   
Дата:   13-12-05 22:36

Много просто [smilie18]
Както предвиждах още в началото - всеки чака да види другите какво ще сложат като цена и да се ориентира [smilie18]

Автор: Ted_74   
Дата:   13-12-05 22:52

тъпа тактика...за жалост българизация в ценова абдикация[smilie23]

Автор: dau   
Дата:   13-12-05 23:03

Ами как да сложиш цена?
на снимка

като не знаеш някой дали я иска за уеб?
или да печата календари
или реклами някви с нея?

Няма ли разлика?

На всички сток сайтове цената се формира на база предназначение на снимките ...

Автор: Airborne   
Дата:   13-12-05 23:19

dau: кои са тия всички сток сайтове? аз пък не знам за сайт, който да те пита за какво ти е снимката. плащаш - получаваш!

Дата:   13-12-05 23:21

Най-големия

imagebank.com (gettyimages) е точно така
и ако си купувал оттам ще знаеш цените какви са
и до какви подробности са разцепени...

Автор: Стоев   
Дата:   13-12-05 23:32

чакайте бееее, то секцията още не е стартирала [smilie5]

все пробни снимки - как се качва, как се борави, как се изменя....[smilie5]

иначе след нова година - лелееееее [smilie24]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   13-12-05 23:38

Работи ве Стоев как да не работи :) [beer]

Дата:   13-12-05 23:41

Цената трябва да е обвързана пряко с качеството на фотографията и степента на преотстъпване на авторските права.

Като гледам много хора ги е срам да оценят работите си...

Оставили са празни полета с надеждата някой да им звънне и на въпроса: Колко струва? да отговорят: Колко даваш?

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   13-12-05 23:52

мале, Нейви, аз там преместих за опит, ще ти дам утре ценоразпис [smilie3]

Не ме зори по тез късни часове, иначе ще се спазарим за няколко часа [beer]

Автор: athom   
Дата:   14-12-05 00:03

За сведение на интересуващите се (щото явно са много), цена в момента не може да се сложи.

Или поне аз не успявам.
Опитах многократно да сложа цени, както и да кача тест за качество ама не става.

https://photo-forum.net/photo-stock/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&IMAGE_ID=3831
Горното например, понеже явно много ви вълнува, във формат А3 струва 200EUR.

Поздрави на купувачите.

[beer] [shtrak]

Автор: Stoyan22   
Дата:   14-12-05 02:56

Za sega lipsva i tip na licenza,
RF ili Licenz,
Pri dvata vida cenoobrazyvaneto e razlichno.
Pri RF zavisi samo ot razmera.
Pri Licenznoto se kalkolira razmer, tiraj i za kakvo se polzva, moje da se vkly4i i opcia snimkata da ne se prodava na drygi klienti za opredelen srok ot vreme.
Po princip RF snimkite sa po evtini.
Tezi opcii bi triabvalo da sa i kriterii pri tarseneto.
Ta sigorno se raboti po tozi vapros i za tova niama o6te ceni.

Автор: parolphoto   
Дата:   14-12-05 03:30

Цените по принцип се уточняват със купувача и са плаващи като нас във бирата ![beer] Та нема какво да се чудим че нема цена ![shtrak]
Аз знам друго КОЙ ПЛАТИ ПОВЕЧЕ !!!![smilie7]

Автор: Стефан   
Дата:   14-12-05 11:15

Абе аз още не мога да намеря време да си каталогизирам снимките, само съм ги копирал от ФФ във стока, камо ли да им слагам цени и размери. Още повече че то половината работи и не работят съвсем за сега. Но има нещо много вярно и в това, че в БГ цената е според кой колкото даде - аз една и съща снимка, за едни и същи цели, в един и същи размер съм я продавал за съвсем различна цена и то в пъти. Това че дадени агенции са склонни да плащат по 100лв. за кадър, примерно, съвсем не означава, че останалите 90-95%, които могат да си позволят макс 30-40лв. ще го направят. То обикновено който е склонен да плаща добре направо си го казва, колко предлага, даже понякога се случва да дадат повече от колкото си поискал, но не ми се вярва винаги да е така и ако съм обявил цена от 30-40лв. да кажат "Ех какъв прекрасен кадър, много ниско си го оценил, ще ти дадем 100лв. за него"[smilie5] Не че не е възможно, но не винаги става така [smile] Така че това изискване за задължителна цена е малко досадно, макар и да разбирам необходимостта от него... Мисля си, че поне трябва да има накаква опция, която да подсказва, че цената може да се договори, примерно пише си твърда цена, но в скоби след нея "(или по договаряне)", още повече че в даден случай може да зависи от бройката (намаление за количество).

Автор: IvoZafirov   
Дата:   14-12-05 11:27

Хи хи хи мноооо яка тема.[smilie24] Я кажете сега какви са ви цените [smilie18]
И от там се почва: ми то зависи... ма вие всъщност колко давате... а забравих да ви питам за какво ще ги ползвате ... и т.н. [smilie8]

Личен опит: От едно списание ми искаха снимки, показах, харесаха и казаха че всъщност нямат пари за снимки и ако мога да им ги дам така. Почесах се, повъртях се па викам айде халал да вие тъй ви ги давам. И вие келепир от бача си Иво да видите. И забравих. после се обадиха и ми дадоха 100лв[smilie5] [smilie5] [smilie5] за 8 снимки [smilie5] [smilie5] [smilie5]
е и за 50 кинта съм продавал, обаче Стефан е прав 30-40 е обичайното
аре[beer]

Re: За цената на
Автор: boni   
Дата:   14-12-05 11:27

Цените вече се слагат коректно според размера. Работим по въпроса да се слагат унифицирани цени на снимките в цели категории наведнъж.Ще въведем и минимални прагове за цени при различните размери.
Пуснахме тази секция умишлено преди да е завършена съвсем, за да се тества в реални условия, да излезнат всички бъгове и да вземем под внимание всички добри предложения.
Работим и ще работим постоянно по усъвършенстването и, а след като се оправят проблемите и се избистрят нещата ще започнем да я рекламираме усилено и в други медии.

Дата:   14-12-05 11:37

Бони [smilie24] [beer]

Автор: Canon   
Дата:   14-12-05 12:13

Без първоначално разделяне на видовете: свободен лиценз и традиционен лиценз е безмислено.
В този си вид се предлага само свободен лиценз, като веднъж публикувана така, НЕ МОЖЕ ДА СЕ променя типа лиценз при условие на една реализирана продажба.
Големите бази данни за стокова фотография продават и двата вида и там има много читави неща, бедняшките дъмпингари бичат само свободен лиценз за по няколко пробити долара

Дата:   14-12-05 12:15

Как е по добре?

1. Да продадеш много ефтини фотографии, които така или иначе си заснел, да те има на много места, ако щеш дори и да те крадат, но да имаш голям оборот...

2. Да предлагаш ограничен брой подбрани скъпи качествени фотографии. Да продадеш една на година, ама за 1000 долара?

[smilie7]

Автор: Стефан   
Дата:   14-12-05 12:28

И като си говорим за цени ето поредния официален сайт дето ползва снимки безплатно от ФФ (поне една, но може да има и други):

http://www.sofia2014bg.org/

Интересното е, че точно същата снимка преди време я засякоха на един друг официален сайт по поръчка на Българското правителство. А това е една от първите ми снимки които пуснах тук още като стартираше сайта през далечното лято на 2003г.

Ето я темата:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=4&i=7790&t=7790&phorum_uriauth=

Явно ще трябва да им напиша писъмце, че още на първите не съм успял да напиша, да ги питам аджеба как става така, че частниците си плащат съвсем коректно, а правителството (или поне някои агенции и web компании работещи по неговите проекти) краде...
Аз тази снимка ако ми я бяха поискали както му е реда можеше почти без пари да им я дам, но сега как мислите колко трябва да им поискам като се правят на тарикати?[smilie19]

Автор: dindrein   
Дата:   14-12-05 12:47

Ако те глобят в СКГТ, за това че си без билетче, началната глоба е едно към десет. Ако откажеш да я платиш доброволно в момента, независимо по каква причина, глобата става едно към сто - с наказателно постановление.

Давам ти само информация за размисъл![smile]

Re: За цената на
Автор: Stoyan22   
Дата:   14-12-05 13:15

Za navy
Ami vseki sam da si re6ava koe da izbere. zatova go ima razdelenieto na RF i L, i si e zadaljitelno.

Публикацията е редактирана (14-12-05 13:17)

първа  назад  1     всички  напред  последна