Автор: Стефан
Дата: 14-12-05 11:15
Абе аз още не мога да намеря време да си каталогизирам снимките, само съм ги копирал от ФФ във стока, камо ли да им слагам цени и размери. Още повече че то половината работи и не работят съвсем за сега. Но има нещо много вярно и в това, че в БГ цената е според кой колкото даде - аз една и съща снимка, за едни и същи цели, в един и същи размер съм я продавал за съвсем различна цена и то в пъти. Това че дадени агенции са склонни да плащат по 100лв. за кадър, примерно, съвсем не означава, че останалите 90-95%, които могат да си позволят макс 30-40лв. ще го направят. То обикновено който е склонен да плаща добре направо си го казва, колко предлага, даже понякога се случва да дадат повече от колкото си поискал, но не ми се вярва винаги да е така и ако съм обявил цена от 30-40лв. да кажат "Ех какъв прекрасен кадър, много ниско си го оценил, ще ти дадем 100лв. за него" Не че не е възможно, но не винаги става така Така че това изискване за задължителна цена е малко досадно, макар и да разбирам необходимостта от него... Мисля си, че поне трябва да има накаква опция, която да подсказва, че цената може да се договори, примерно пише си твърда цена, но в скоби след нея "(или по договаряне)", още повече че в даден случай може да зависи от бройката (намаление за количество).
|
|