Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Телеметрична тема № n/Телеметрия-принцип та действие или защо и до ден днешен има фотографи, предпочитащи телеметрията?
Автор: юнга   
Дата:   04-12-05 17:51

Моля предложете заглавието и да я почваме поредната телеметрична тема!

Публикацията е редактирана (04-12-05 18:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Телеметрична тема № n
Автор: zoomaniak   
Дата:   04-12-05 17:53

Ами :Интересувам се от ефекти при промиването на ленти: някой да изнесе лекция [smilie5] [smilie5]

Автор: 6traka4a   
Дата:   04-12-05 17:56

Пред Александър Невски видях Зорки с-2 с 135мм
за 100лева общо[smilie18] Обектива само - 60 лева

Защо подяволите не мога да постявям препинателни знаци -- освен тире
Грешката да не е в моя

Автор: volokin   
Дата:   04-12-05 17:57

...принцип на действие [smilie3]
Така започват нещата по учебниците поне [smilie18] [smilie18]
Или ТЕлеметрия, дума съставена от две, теле и метрия, тоест.....
Или, Първо беше телеметрията...
Или, защо и до ден днешен има фотографи, предпочитащи телеметрията?
Или, телеметрия, има ли нещо общо с телепортация?
[smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   04-12-05 17:57

Аз пък днес научих кво значи "сандвич" във фотографията даже напарвиха ми един такъв на два мои кадъра и стана бижу - родиха се нови творчески пътища [smilie5] [smilie5] [smilie19] [shtrak]

Дата:   04-12-05 18:00

Да не ти пука Щракач.Те искат да пишем български с латински букви, ти за припинателни знаци се притесняваш.
И моите барабар с граматиката останаха при двойките в отделенията, но не се притеснявам.

Автор: pinko   
Дата:   04-12-05 18:01

Автор: zoomaniak
Дата: 04-12-05 17:53

Ами :Интересувам се от ефекти при промиването на ленти: някой да изнесе лекция

Промивки се правят в поликлиниката[smilie5]

Автор: 6traka4a   
Дата:   04-12-05 18:02

Избирам:
Защо и до ден днешен има фотографи, предпочитащи телеметрията?
Айде юнга сменяй заглавието[smilie24]

ПП: Върнаха се знаците -- просто изключих вградената кирилица[beer]

Публикацията е редактирана (04-12-05 18:03)

Дата:   04-12-05 18:04

Пинко не си прав [smilie5] [smilie5] [smilie5] знаеш ли колко малко хора знаят възможностите на фотолабораториите - говоря хора от типа клиент :) кат мен - но възможностите са им многоооооооо големички - само дето създавам раута на персонала [smilie19] [smilie19] [smilie19] [thankyou]

Автор: gorbi   
Дата:   04-12-05 18:04

зашото са по компактни апаратите..... Моя canonet не прави впечатление на никого..... огромен + е.... [smilie7]

Автор: koceto   
Дата:   04-12-05 18:05

а на мен ми е интересно да се дискутира

принцип на действие

Дата:   04-12-05 18:06

ма това какво общо има с телеметрията не разбрах?????
Пък какво толкова има в проявяването на филми, в нет-а има толкова изписано, отделни форуми има чак за филми, какви комбинации, времена, или винаги се среща въпроса: коя е най добрата комбинация, филм-проявиетел? което е нещо като, Канон или Никон, водят се битки, спорове и т.н. [smilie3] [smilie3]
и все пак, какво точно те интересува, иначе , знам един проявител който независимо от филма, чувствителността се климбичка все 5 минути, винаги 5 минути в разстояние от 15 сек на климбичкане [shtrak]

Автор: pinko   
Дата:   04-12-05 18:08

знам един проявител който независимо от филма, чувствителността се климбичка все 5 минути, винаги 5 минути в разстояние от 15 сек на климбичкане

Ба мааму, я раздуй за тоя пенкилер[smilie5]

Дата:   04-12-05 18:09

Не фе Волокин сан :)) ти си прекалено информиран брех :)) говоря за фотолабораториите в наши дни дет са стоят по фотостудиата и ние си ги ползваме ама само за проявка на лентата изобщо не знаем какви са им възможностите да ама днес язе научих част от тях :))) и много ми е кеф - само трябва да казвам какво искам - никой не ти отказва - плащаш си нормално де [smilie19] [smilie19] [smilie18] [shtrak]

Re: Телеметрична тема № n/Телеметрия-принцип та действие или защо и до ден днешен има фотографи, предпочитащи телеметрията?
Дата:   04-12-05 18:12

абе ти хубаво редактира заглавието, но никои от запознатите неще да дискутира май

Re: Телеметрична тема № n/Телеметрия-принцип та действие или защо и до ден днеше
Дата:   04-12-05 18:14

Коце, дайте още предложения и ще редактираме пак. Това става лесно. Редактирането.

Дата:   04-12-05 18:15

Основни причини: телеметричния апарат като фокусира не "гледа" през обектива а през визорчето, демек, независимо колко е тъмно, ама дори и на свещ да е, фокуса е гарантиран, нещо с което огледално рефлексните не могат да се похвалят и освен това не зависи от зрението на човека, освен ако не е сляп.
Второ предимство: точността на фокусиране до 90мм-ови обективи е в пъти по голяма.
Трето, поради близостта на задната леща на обектива до лентата, се позволява конструкции с по-малко лещи оттам и по качесвена оптика, породена от по-лесната конструкция, т.е. с по-малко усилия повече оптика.
Четвърто: пак поради липсата на много електроника, по-малкото закъснение на щтракалото, човек почти може да бъде сигурен, че в момента на щтракане е уловил и съответния момент, който само той решава кой да бъде.
Пето, в днешно време, заради дизайна, тези апарати изглеждат много остарели и непретенциозни, не стават за гъзария и ако човек отиде да речем в Китай, ще мислят че стреля с някоя руска довоенна машина, внимание нула...[smilie3]
6-то, Чисто емоционално, човек има чувството че той прави снимката, и само той, изключително той, а не нещото, наречено сензорна техника или апарат...
7-мо, Повечето са по-компактни от кой да е огледалнорефлексен събрат, бил той и олимпус..
8-мо, много тихи, поради липса на огледала и други подобни, при лайка нещата са още по-екстремни, поради естеството на затвора, а именно ГУМА [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-12-05 18:21)

Re: Телеметрична тема № n/Телеметрия-принцип та действие или защо и до ден днеше
Автор: gorbi   
Дата:   04-12-05 18:17

недостатък: от време на време се случва да се снима с капачката....... [smilie3]

Дата:   04-12-05 18:18

А бе не знам. Повече ме кефят старите телемтрични. Участваш, мислиш вместо компютъра. Жив си.

Дата:   04-12-05 18:19

Pinko, LAbor-Partner, LP-Supergrain.
Hans O. Mahn & Co. KG, собственост от скоро на Ролей [smilie24] Но както може да се очаква, зърното не ми харесва, така че лично аз след пробването го изоставих [smilie2] но наистина става, не е лош [shtrak]

Дата:   04-12-05 18:20

оххххххххх като ви чета се размечтах.....[smilie5] но сте прави де

Re: Телеметрична тема № n/Телеметрия-принцип та действие или защо и до ден днешен има фотографи, предпочитащи телеметрията?
Дата:   04-12-05 18:24

принципа не действие, ако не се обади никой до утре, обещавам ще го разнищим, сега трябва да ходя по сватби, и да чистя пушката, разбирай, майката на телеметричните апарати, Лайката [smilie18] [smilie3], че я чака стрелба [smilie18] [smilie18] [smilie18] и трябва да е точна [ezik]

Дата:   04-12-05 18:32

volokin [smilie24]

а това много кефи ще мислят че стреля с някоя руска довоенна машина [smilie5]

Дата:   04-12-05 18:36

Коце, това което ти казвам е истина, щото на един известен фотограф му дали някога прототипа на М7 точно да ходи по китайската стена да прави снимки и да си каже мнението за фотоапарата, а той точно това каза, питали го това руска машина ли е с което стреля, а аз се изненадвам дори тук в Австрийско, хората не значт много за тази марка, говоря за хората далеч от фотографията и не толкова начетените, далеч от културата и т.н. все си мислех, че като стоят по витрините и им прави впечатление поне цената, ама явно не са много като мен, гледайки по витрините преди, като дете сладкарница и наслаждавайки се на тази красота и перфекционизъм, офффф айде че закъснявам, до утре [smilie24]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   04-12-05 18:39

Зоо я свети кво е сандвич... Аз като го чуя се сещам за това, да си навия 2 ленти гръб с гръб на една спирала за да пестя време и химия.

първа  назад  1     всички  напред  последна