Автор: hav
Дата: 02-12-05 14:30
Ясно! Положението е:
Ами, не мисля че едно DSLR-че ще пострада нещо ако има movie - това е проблем в електрониката само: вдигаш огледалото и "джам-кириз" на екранчето отзад. Така си го представям.
Спомни си преди каква ерес беше "светкавица във огледален апарат" - аууу.. радост за простолюдието. Преди това сигурно и вкарването на светломер е било счетено за детска работа.
Според мен си има търговска причина: не може сам да си побиваш собствените продукти, трябва да имаш "широка моделна гама", да "задоволиш всички ниши".. и тинтири-минтири.
Иначе GSM с камера - наистина двете нямат нищо общо, то е като "будилник с фенерче"
Иначе Olympus си разбират от техника (преди 10 години ми бъркаха в стомаха с един ентероскоп-олимпус, такъв образ извади, че все едно да те изкормят жив и да ти покажат вътрешностите). Била много тъпа огледалната призма на Е-300, тралала.. апаратът бил неудобен за "професионалистите". Тоя дето е измислял апарата сигурно взима толкоз пари, колкото тия професионалисти заедно, и има много повече акъл от тях (пак заедно), обаче нали някой не си го представял така, и решил че трябва да се изкаже.
По тоя повод ще ви кажа една случка, не е фотографска, ама съм я запомнил: пътувам в автобус из България. Автобусът нов, май беше Неоплан. И съм седнал зад шофьора (обичам да гледам като малките деца). И още от тръгването един хлапак клекна на стълбите там, за да си приказва с шофьора - не се познаваха обаче от преди. И непрекъснато приказва, оказа се че и той бил шофьор, и това беше темата. По едно време мина на автобуси, почна да разправя кой какъв бил, коя марка били тъпи (сещате се, и тук има такива дискусии). И по една време вика (запомнил съм следващите реплики идеално): "На Волвотата не са им добри четните скорости, трябва да се превключват 1-ва, 3-та, 5-та, 7-ма, така през една. Другите са междинни и не са направени добре - двигателя се мъчи на тях." При което шофьора за пръв път след половин час слушане се обърна към него бесен и му вика "А, бе цървул, ти да не си по-умен от инженерите дето са правили автобуса, че знаеш кое било по-добре". Добре че каза "цървул", че тоя се обиди и си седна назад. Но истината е тая.
Айде за Олимпуса, дето се стистнах и не си го купих. А между другото, movie-то на сапунерките, сравнено с видеокамерите е едно movie - колкото да не е без хич.
|
|