Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой снима ли с Oly Evolt300 /500?
Автор: newbie   
Дата:   02-12-05 09:16

Здравейте
Моля кажете ми вашите впечатление, наблюдения, предимства/недостатъци на тези модели, как е оптиката им?

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Някой снима ли с Oly Evolt300 /500?
Автор: fotok   
Дата:   02-12-05 09:33

страхотия[smilie24] [shtrak] [smilie24]

Автор: GM   
Дата:   02-12-05 09:42

1.дразнещ шум на и над 800исо
2.все още малък асортимент от обективи(но за сметка на това мн.качествени)
3. не се сещам[smilie24]
http://www.4-3system.com/lenses/

Публикацията е редактирана (02-12-05 09:45)

Автор: gbdesign   
Дата:   02-12-05 09:43

E500 e super ma6inka... Nedostatacite sa mu:
1. Skapi obektivi i malak asortiment ot tiah
2. Dosta mek(neriazak) kitov obektiv
3. Malak vizior
4. Po-6umen e ot Canon na visoki stoinostti na ISO

Drugi zabelejki niamam[beer]

Автор: boni   
Дата:   02-12-05 09:48

Az go testvam v momenta, ochakvaite skoro vpechatlenia i mnoo snimki:)

Автор: todorov   
Дата:   02-12-05 10:36

Не че снимам с Е500, обаче ... имате два обектива които никак не са скъпи и покриват от 28 до 108 мм. и от 80 до 300 мм. Това са 14-54mm f/2.8-3.5 Zuiko Digital и Olympus 40-150mm f/3.5-4.5 Zuiko EZ /аз лично бих предпочел 50-200mm f/2.8-3.5 ED Zuiko наместо втория от мен посочен, но разликат в цената е 4 пъти/.
Китовия обектив си е калпав и по-добре да се направи компромис и да се вземе само тяло и 14-54 2,8/3,5. Е, ще се платят малко повече пари, но пък си струва...
Моите забележки към апарата са не толкова в часта на шума около 800 и над 800 АСА, колкото в скороста на реакция на самата машинка /нап. 1,7 сек. за включване/, записа на файлове и т.н. Освен това изображението е доста по-меко и не толкова контрастно и детайлно като Д50 или 350Д напр.
А най ме накефи, че в момента в който го взех прилепна към ръката ми, за разлика от 350Д, който ми висна на 3 пръста ...

Та така ... чакаме Бони [smilie24]

Автор: hav   
Дата:   02-12-05 10:57

Я да питам и аз нещо - от любопитство (нас малко да си купя Е500, затова [smilie18] )

На този сайт за "3/4", който е дал GM, има разни Сигми. Разрових малко по сайта, но понеже е по-бързо да пиша тук, направо питам:

Сигма правят ли за Е-500 обективи ?
"Колко по-лоши" са от ZuikoІтата ?
С две думи: Въобще има ли някаква алтернатива на тия цени на Olympus от страна на Sigma-та, със съпоставимо качество, или е по-добре да се купуват Zuikoвчета. [smilie10]

Не че вече ми трябва да знам, но се отказах от Е-500, защото ако искаш "от готините" обективи, то нещо ти излиза през носа, а пък апарата е много ефтин и за цената си (според ревютата, които съм прочел) е невероятен. До преди седмици в щатите (според интернета) беше на цена 850 долара комплекта с двете "двърца".

Ако щете ми се смейте, обаче много тъпо че огледалните не снимат филмчета - така трябва и една сапунерка да си има човек. И аз реших пак сапунерка да взема първо, пък после.. каквото джоба покаже. [smilie21]

Автор: todorov   
Дата:   02-12-05 11:18

hav
понеже ти си искал да ти снима апаратчето КЛИПЧЕ сиреч movie да има си си зел сапунерка и естествено си направи голяма грешка предпочитайки я пред ДСЛР.
Следващия път като искаш дигитален фотоапарат спокойно межеш да си земеш един Дже Ес Ем с камера - така и телефон ще си имаш.
Доколкото до сигма - сигмата е компромис и МНОООООООООГОООО ама МНОООООО-ГООООО далече от Дзуйковците.
Аз лично никога не съм обичал независимите производители на оптика, макар че някой път правят ебати сполучливите попадения ...
Аре [beer]

Публикацията е редактирана (02-12-05 11:19)

Автор: hav   
Дата:   02-12-05 14:30

Ясно! Положението е: [smilie19] [smilie21]

Ами, не мисля че едно DSLR-че ще пострада нещо ако има movie - това е проблем в електрониката само: вдигаш огледалото и "джам-кириз" на екранчето отзад. Така си го представям.

Спомни си преди каква ерес беше "светкавица във огледален апарат" - аууу.. радост за простолюдието. Преди това сигурно и вкарването на светломер е било счетено за детска работа.

Според мен си има търговска причина: не може сам да си побиваш собствените продукти, трябва да имаш "широка моделна гама", да "задоволиш всички ниши".. и тинтири-минтири.

Иначе GSM с камера - наистина двете нямат нищо общо, то е като "будилник с фенерче"

Иначе Olympus си разбират от техника (преди 10 години ми бъркаха в стомаха с един ентероскоп-олимпус, такъв образ извади, че все едно да те изкормят жив и да ти покажат вътрешностите). Била много тъпа огледалната призма на Е-300, тралала.. апаратът бил неудобен за "професионалистите". Тоя дето е измислял апарата сигурно взима толкоз пари, колкото тия професионалисти заедно, и има много повече акъл от тях (пак заедно), обаче нали някой не си го представял така, и решил че трябва да се изкаже.

По тоя повод ще ви кажа една случка, не е фотографска, ама съм я запомнил: пътувам в автобус из България. Автобусът нов, май беше Неоплан. И съм седнал зад шофьора (обичам да гледам като малките деца). И още от тръгването един хлапак клекна на стълбите там, за да си приказва с шофьора - не се познаваха обаче от преди. И непрекъснато приказва, оказа се че и той бил шофьор, и това беше темата. По едно време мина на автобуси, почна да разправя кой какъв бил, коя марка били тъпи (сещате се, и тук има такива дискусии). И по една време вика (запомнил съм следващите реплики идеално): "На Волвотата не са им добри четните скорости, трябва да се превключват 1-ва, 3-та, 5-та, 7-ма, така през една. Другите са междинни и не са направени добре - двигателя се мъчи на тях." При което шофьора за пръв път след половин час слушане се обърна към него бесен и му вика "А, бе цървул, ти да не си по-умен от инженерите дето са правили автобуса, че знаеш кое било по-добре". Добре че каза "цървул", че тоя се обиди и си седна назад. Но истината е тая.

[beer]
Айде за Олимпуса, дето се стистнах и не си го купих. А между другото, movie-то на сапунерките, сравнено с видеокамерите е едно movie - колкото да не е без хич.

Автор: GM   
Дата:   02-12-05 16:14

аз съм доволен от Е300.Върши ми чудесна работа[smilie24].И картинката му е на 6[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна