Автор: Mobby_Dick
Дата: 23-06-04 11:03
Ех тази гадна черта - да се правим на велики и да не виждаме реалността! Превръща се в национална черта.
Футболистите ни тотално се изложиха на европейското, по-фрапантен случаи на излагане аз не помня, и то не само в историята на нашия отбор.
Лошо няма - това са ни възможностите. Но защо трябва да се изприказват всички тези глупави приказки от коментатори, анализатори /в студиото/, бивши величия/като Стойчков/ и настоящи "звезди"/като Бербатов/, Марков - които се учуди безкрайно, че някои може да му иска оставката? Съдиите, шанса не бил с нас, и какво ли не ни било криво? Че то от самолет се вижда, че имахме златните шансове дадени ни от съдиите, от противниците, от другите отбори...но нашите футболисти са просто некадърни, немотивирани и сковани. Те не могат да си подадат една топка, а ако са наближили противниковата врата, краката им се подкосяват, без никои да ги докосва - подават топката на противника, или правят нещо като подобие на удар. Въпрос на бизнес за италианците е, да не ни направят за посмешище /но не и за шведите например/. Защо трябва да говорим глупости, че едва ли не сме ги изпуснали, пък те били слаби? Те не играха играта си, както наистина могат, защото си имат причини, които нямат връзка с нашия отбор, просто блъфираха Швеция и Дания, но номерът не мина. Всичко си беше по план - нашия отбор е на такова ниво, на което доста по-малки футболни сили от Италия могат да вкарат гол, когато си пожелаят , и ако не са в този бизнес, като италиянците, го правят /все пак трябва да се запазва интригата, да се пълнят трибуните и ТВ и т.н./. Все пак напълниха само 16000 места на селския стадион, които ни беше отреден, вероятно с малка част от тифозите си.
Трагедията е, че колкото и да са слаби НЕ ИГРАХА нито един мач. Нямаха воля, желание, увереност - само една скованост и злоба от неподплатени амбиции, проличала от доста грубите, глупави и просташки прояви. Тези хора си починаха по басейнчетата, не се лишиха от нищо - дори от половинките си за една седмица, ще си приберат парсата от батето, заради това, че ни наградиха с толкова срам и позор...ще си починат по островите, пък ...тогава, с още по-голямо самочуствие ще започнат новите пазарлъци. Колко ли футболисти имаме, които не намират място в отбора, пък ако не талант, имат поне необходимата амбиция, култура, хъс и отговорност? Имаме или нямаме такива? Аз мисля, че след като никога не сме слизали на толкова долно ниво, би трябвало да имаме? Никои резултат не е срамен - срамно е поведението, което демонстрираха, срамно е, че се отричат фактите и се въртят на 180 градуса, а това е предвестник на още по-срамно бъдеще за този отбор от "наемници" /ако не се преконструира тотално/. Срамно е, че специалистите говорят като, че на тези, които търсят само емоция, и вместо да гледат мача, обикалят с коли със флагове по улицата. Те не могат да ги чуят, слушат ги тези, които са застанали пред ТВ, а повечето от тях ми се струва, че са мислещи хора.
Изключвам от общия негативен кюп вратаря Иванков и резервите, които не бих винил за горното поведение.
|
|