Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ГРАФИЧНИ ТАБЛЕТИ И ФОТОШОП !!??
Автор: dramli   
Дата:   10-11-05 23:30

Някой ползва ли подобни периферни –посочващи устройства при работа с фотошопа? Интересува ме доколко са практични и на каква цена ще да е подобно удоволствие?

Отговори на това съобщение
 Re: ГРАФИЧНИ ТАБЛЕТИ И ФОТОШОП !!??
Автор: LAVA   
Дата:   10-11-05 23:45

ползвам - гот е, за неща като селектиране е супер. Трябва свикване. моя е Тrust 400 V2 ~ 120 лв). Иначе Wacom се водят едни от най добрите, определено писалката без батериа е предимство.
[shtrak]

Автор: Darksorrow   
Дата:   10-11-05 23:46

LAVA, тия тръстове много ги плюят, доволен/на ли си?

Аз имам Wacom Volito 2- нисък клас таблетче, ама за фотошоп ми е идеален. Има такава тема вече, потърси.

Автор: pinko   
Дата:   10-11-05 23:46

Супер е, за ретуш, за тифецване, ГОЛЕМ КЕФ[smilie24] [smilie24]

Wacom A6[smilie24] [smilie24]

Дата:   11-11-05 00:02

Благодаря на всички .[beer] Ще пусна и търсачката .Надявам се да разбера, от къде да се сдобия с периферииката .И то изгодно![thankyou]

Автор: pinko   
Дата:   11-11-05 00:11

Wacom - от www.adcom.bg[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (11-11-05 00:12)

Дата:   11-11-05 00:16

Благодарско pinko ,както винаги точен .[smilie24] [beer] [beer]

Автор: GuruMMX   
Дата:   11-11-05 02:38

тифецване.. breh breh breh L:)

ta za kvo ecvane vikash hehe :)

Автор: flipbeat   
Дата:   11-11-05 17:41

ееееее,"вакум" му е маиката....от 2 дена имаме в офиса и е супер!!!

Дата:   11-11-05 18:32

Някой да сподели мнение за този модел на VOLITO : Graphire4 Classic, A6, Incl. Painter Classic

Дата:   11-11-05 18:35

добро е, точно за ретуш е супер.

какви пари е?

Автор: Brummaker   
Дата:   11-11-05 18:47

с таблет се родих !

и по-еффтинките Тръст вършат чудесна работа ...

Ако не се лъжа сега се продава един като нов А4 - свържи се с HTML ..дано не греша [smilie24]

Дата:   12-11-05 00:23

Цената на модела Wacom A6 е 179 лв. без ДДС поне така е отбелясано в www.adcom.bg.
Не забелаязах по добра оферта другаде.

Дата:   12-11-05 00:24

Brummaker благодаря, но не разбрах, къде да търся !?

Автор: Neli78   
Дата:   12-11-05 00:45

свържи се с това момче
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=2844

Автор: IVU   
Дата:   12-11-05 01:28

dramli, ако можеш да отделиш малко повече пари силно ти препоръчвам този модел:
WACOM Intuos3 A5
Аз си го взех много скоро и нямам никакви забележки - ако искаш ела да го тестваш ;) А5 е и е страшно удобен. А6 е много малък и е голяма мъка. Борил съм се 1-2 А6 като свиня с баберка и наистина си е мъка.
590 кинта е.

[smilie24]

Дата:   12-11-05 01:30

горното мнение е субективно, аз имам а6 и върши перфектна работа. замисли се колко ти е работното пространство на мишката и сама ще разбереш.

е, ако ще рисуваш дълги прави линии...

Иначе интуоса наистина е супер, ама е множко пари, които е безсмислено да дадеш, ако не работиш с това на професионално ниво, лично мнение.

Публикацията е редактирана (12-11-05 01:31)

Автор: Brummaker   
Дата:   12-11-05 01:30

dramli

HTML e твоят човек...отиваш на Автори и така...успех ! Дано не греша все пак ...[beer]

Линка на 78 [smilie24] това е [smilie24]

Публикацията е редактирана (12-11-05 01:31)

Автор: tilcheff   
Дата:   12-11-05 11:02

Ползвам таблет от 11 години -това ми е работата. Wacom е марката, като за всичко различно от рисуване серията Graphire върши прилична работа. Препоръчвам горещо Intuous2 A5 като най-смисленият и заслужаващ парите си продукт. Intuous3 има добавени безсмислени скролове и бутони, които са неудобни за работа за човек свикнал да ползва клавиaтурата с лява ръка.

Таблетите са вечни. Струва си да си купиш добър. В работа в момента съм с Intuous3, а вкъщи ползвам 10-годишен UD 6x8 serial - работил е на 486DX, Pentium MMX, PII, PIII и сега на PIV. Предполагам ще изкара още дест години до PXII, когато вече няма да има сериен порт на дъното и ще трябва да го сменя, но ще е все така чудесен :(. Intuous имат много по-висока резолюция и са много по-прецизни от Graphire. Нивата на натиск над 256 едва ли имат някакъв смисъл за друго освен за живописване.

Имам лични наблютения върху (т.е. работил съм с) по-старите модели ArtPadZ, PenPartner, Graphire2, Intuous2 и текущия Graphire3. Единствено PenPartner-a е кьопав. A6 размерът става за ретуш - налага се да се работи при по-голямо увеличение в приложението, за да се компенсира по-ниската резолюция на устройството.

След няколко-часовото свикване и няколко-дневното разучаване на настройките на драйвера, човек, дори и нехудожник си задава въпроса как е възможно да има компютри без таблети на този свят :). Писалката е ергономична и за разлика от мишката не натоварва китката, поради това че се държи в естествена за ръката поза. Препоръчвам таблети на всички, които страдат от болки в ръката при работа с мишка. При новите модели бутонът на писалката има две позиции, като те могат да се настроят за двоен и десен клик, а за всяко отделно приложение може да се задават и индивидуални настройки, като функционални клавиши или клавишни комбинации. На гърба на писалката има никому ненужна гума.

Таблетите на Wacom работят чудесно с всички програми за изображение като Photoshop, Painter, PaintShopPro, Illustrator, CorelDRAW!, Flash, като при всички тях pressure-sensitivity-то позволява да се ползва по различни начини при различните инструменти. Освен това таблетът се ползва като мишка във всички останали програми. Ето например сега браузвам в Опера с писалката. Мишката я пипам много рядко, главно при влачене на файлове.

Цените на таблетите сега са много по-ниски от тези преди години. Купете си добър таблет и му се радвайте. Струва си.

Адком са официалните представители на Wacom за бг.

Публикацията е редактирана (13-11-05 06:39)

Дата:   13-11-05 00:56

tilcheff благодаря за изчерпателния отговор .Би ли ми казал предлагат ли се все още Intuous2 A5 и на каква цена,че нещо не го откривам в ценовата листа.

Автор: tilcheff   
Дата:   13-11-05 05:19

dramli здравей,

ако си в софия, мини по раковска и разпитай. наистина нямам идея какво е положението в момента с Intuous2. аз от години не съм в българия. в мелбърн, където в момента живея, преди три месеца трябваше да купим таблет за новото ми бачкане и не успях да се докопам до Intuous2 и сега съм с 3. на предишната ми работа ползвах 2 - по-евтин е с около стотина лева, понеже няма излишните, според мен, и дори пречещи скролове и бутони. имаше няколко оферти с изостанали бройки, но по ред причини ги пропуснахме - затова ти казвам - ако случайно има взимай 2 без колебание. инак и 3 върши работа. просто ми отне малко време да успея да изключа ненужните функции.

за да съм ясен за какво говоря:
таблетът се поставя пред клавиатурата, успоредно на монитора. това изисква по-широчка маса и най-добре от старите правоъгълни клавиатури. когато човек рисува/ работи с дясната ръка с писалката, лявата обикновено е на клавиатурата за да сменя инструменти или за undo, save и подобни shortcuts. позицията е такава, че задната част на лявата длан обикновено лежи на горния ляв ъгъл на таблета. със сензорите на intuous3, които са от типа на touchpad-овете на лап-топите, цялата постановка отива на кино. остава човек да избира - клавиатурата или бутоните на таблета. може би ако сега за пръв път пипва човек таблет, да може да свикне, но инак клавиатурата с нейните големи и контрастни клавиши, направени за пръсти винаги ще печели.

graphire също е опция.
успех! и непременно кажи какво си свършил [smile]

Автор: dobri67   
Дата:   14-11-05 01:12

Същественна ли е разликата между Intuous2 A5 и Graphire4 Classic, A6, и до колко влияе върху работата с фотошопа?

Автор: Gambler   
Дата:   14-11-05 01:20

Ползвам Intous3 na Wacom - A5. Правя главно илюстрации, но за ретуш също върши перфектна работа. По-голям от A5 не ти трябва. Един Graphire май ще е идеалното по-евтино решение.

Автор: flashman   
Дата:   14-11-05 09:55

Мога да ти направя оферта за TRUST А5 и А4 - нови, с данъчна фактура и две години гаранция - но само ако не те притеснява, че съм от Добрич...
plap@abv.bg

Автор: droopy   
Дата:   14-11-05 16:44

аи понеже 2то ми име е "питанката" може ли и къде може да се "усети" /пробва/ работата с таблет .. има ли такива магазини и кои са те :)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна