Автор: LUMBERJACK
Дата: 08-12-05 16:30
boni, sas, JORO,
все още не съм се абонирал за stock секцията, което значи, че влязох по същия начин, по който евентуалният клиент би влязъл да си търси картинки там. Та:
1. Английската версия напълно липсва, като единствено се изключи малкото лентово меню под логото.
2. Пробвах да напиша име на регистриран автор в общата търсачка (не в тази за автори). Естествено не го намери, защото се претърсват само две полета от базата - категории и снимки. Потребителят трябва да е разбрал вече логиката на сайта, за да се сети, че трябва да смени търсачките. Ама не всеки е наясно с това.
3. Подреждането на резултатите от заявено търсене би трябвало да може да се извършва поне по още няколко признака (цена, размер, азбучен ред на авторите и др., както и реверс на всеки показател),а не само по... ID може би. Не разбрах как се подреждат.
4. Имената на авторите под снимките не са линкове. Ако искам да погледна други неща на същия публикуващ, трябва да запомня името му и до ходя в търсачката на автори.
5. Резултатите от търсене излизат, но липсва формата за повторно търсене. Пак трябва да се клика на линка "search".
6. В stock секцията се показа username ми от фото-форум, което ще рече, че мога и да не си правя отделна регистрация. Добре, но щом като съм регистриран user, трябва да мога да си поръчам снимка без проблеми. Няма как. Като кликна на някоя снимка, отдолу се показва малко инфо, но няма форма за поръчка или директно изпращане на E-mail до автора. Трябва да се връщам назад, да гледам мейла, да си отварям моя, да пиша писмо и т.н. А всичкото това може да се избегне за регистрираните и логнати юзери - просто една форма за пращане на мейл или дори по-добре нещо подобно на коментарите под снимките във форума, но не всеки да може да ги чете, а само авторът (защото ще бъдат заявки към него). Малко само ще трябва да се поизмени, за да прилича на ордер форма.
Най-добре ще е ако се направи e-commerce модул за незабавно разплащане с кредитни карти или платежни портали. Няма да ви отнеме много време, защото скриптовете са готови и се предлагат свободно в сайтовете на съответните компании (все още PayPal не ще да бачка с България, ама може и без тях да минем).
Просто опитайте да влезете в stock-секцията и да мислите като клиенти, не като публикуващи. Ще забележите още някои недоизкусурени неща, ама спирам да пиша, че пак се олях :)))
Благодаря, че ме изтърпяхте, ама мисля, че написаното ще ви е само от полза
Веднага, щом се добера до България, ви пращам и аз една заявка за абонамент, че в този момент няма как да платя - не сте написали банковата си сметка ![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
Публикацията е редактирана (08-12-05 16:40)
|
|