Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Важно за Stock секцията
Автор: boni   
Дата:   08-11-05 10:08

Вчера имахме среща с представител за БГ на няколко големи западни агенции за stock фотография. Хората искат да работят с нас и с авторите в сайта и проявяват голям интерес към българските фотографи.Идеята е да станем част от една международна организация от stock банки за фотография,които си сътрудничат.Цените ще бъдат доста по-високи от тези за БГ и ще подлежат на договаряне в зависимост от това за какво ще се използва една снимка.
Основният проблем е, че те желаят голяма експедитивност.Както казаха в много от случаите от днес за вчера :)
В тази връзка вероятно ще се наложи буферирането на снимките в оригинален размер и при нас.
Моля авторите, които вече са заявили участието си в секцията, както и тези ,които имат такова намерение ако желаят снимките им да се продават по-успешно навън, да подготвят внимателно фотографиите си в оригинален размер.Снимките ще бъдат съхранявани на дискове при нас, а за авторите ще подготвим специален договор.
Ще ви информираме допълнително за това как ще се процедира.

Отговори на това съобщение
 Re: Важно за Stock секцията
Автор: dau   
Дата:   08-11-05 10:17

Евалата Бони нали ти казах че това е най-добрия вариант :)

Бравос и успех на начинанието в този му вид!

Автор: Stoyan22   
Дата:   08-11-05 10:35

Ami to koiito ima dobri snimki, i e na iasno sas stock photografiata ve4e si e v golemite agencii, i bez posredni4estvo.
A ideiiata do kolkoto razbrax, v na4aloto pone be6e da ne pla6tame lydite 50%, komisionna.

Автор: Ted_74   
Дата:   08-11-05 10:36

Photo-forum.net Forever[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: sounder   
Дата:   08-11-05 10:42

какво става ако не си заявил участие в stock банката и евентуално случайно някой хареса твой кадър ?

Питам се реалистично ли е това, че при наличието на около 30! stock photography agencies по света, да се търсят фотографии с такива качества тук ?

има ли снимки с качества на stock photography в този форум ?

Бони, тези с които сте разговаряли имат ли конкретни наблюдения върху кадрите и автори тук ?

Публикацията е редактирана (08-11-05 10:46)

Дата:   08-11-05 10:47

Ами ако някой ти хареса кадър и сега може да се свърже с теб и да му го продадеш, никой не те спира.

Дата:   08-11-05 10:51

Бони, добре, а останалите ми въпроси ?

Дата:   08-11-05 10:54

Тези, с които сме разговаряли ни потърсиха лично, те се свързаха с нас, не ние.
Според тях има много такива фотографии в сайта, това е тяхно мнение.

Дата:   08-11-05 11:01

това ме изненадва ... хубаво, а как ще бъде организирана тази stock секция като концепция ?
едва ли някой ще губи дни, за да гледа всичките бози и ще отбира

Дата:   08-11-05 11:05

ще си има търсачка,категории и т.н.

Автор: kolov   
Дата:   08-11-05 12:54

[smilie24]

Автор: Stoyan22   
Дата:   08-11-05 13:27

"а за авторите ще подготвим специален договор."
Taen li e ili mojete da go poblikyvate, za da precinim dali si stryva.

Автор: ring   
Дата:   08-11-05 14:05

[smilie24]

Автор: PolarBear   
Дата:   08-11-05 17:02

[smilie24]

Автор: Nikolai   
Дата:   08-11-05 22:58

Наистина, коректно би било, наред с добрите новини, да се кажат и две думи за КОМИСИОННИТЕ. Няма как да не са били дискутирани. Или бъркам?

Автор: veso01   
Дата:   08-11-05 23:01

[smilie24]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   09-11-05 09:56

е... ??[smilie24]

Автор: 4yk4u   
Дата:   08-12-05 15:26

Извинявам се може би доста глупавия въпрос, но не открих къде да заявя желание за участие в сток секцията, както и информация за извършването на плащането. Благодаря предварително.

Автор: digit_all   
Дата:   08-12-05 15:59

Boni, sorry che tuka te pitam, no poluchile li ste maila mi s snimkata i dannite mi za stock galeriata ? che nechto mai mi se pretsaka vruskata tochno togava... [smilie11]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   08-12-05 16:30

boni, sas, JORO,

все още не съм се абонирал за stock секцията, което значи, че влязох по същия начин, по който евентуалният клиент би влязъл да си търси картинки там. Та:

1. Английската версия напълно липсва, като единствено се изключи малкото лентово меню под логото.

2. Пробвах да напиша име на регистриран автор в общата търсачка (не в тази за автори). Естествено не го намери, защото се претърсват само две полета от базата - категории и снимки. Потребителят трябва да е разбрал вече логиката на сайта, за да се сети, че трябва да смени търсачките. Ама не всеки е наясно с това.

3. Подреждането на резултатите от заявено търсене би трябвало да може да се извършва поне по още няколко признака (цена, размер, азбучен ред на авторите и др., както и реверс на всеки показател),а не само по... ID може би. Не разбрах как се подреждат.

4. Имената на авторите под снимките не са линкове. Ако искам да погледна други неща на същия публикуващ, трябва да запомня името му и до ходя в търсачката на автори.

5. Резултатите от търсене излизат, но липсва формата за повторно търсене. Пак трябва да се клика на линка "search".

6. В stock секцията се показа username ми от фото-форум, което ще рече, че мога и да не си правя отделна регистрация. Добре, но щом като съм регистриран user, трябва да мога да си поръчам снимка без проблеми. Няма как. Като кликна на някоя снимка, отдолу се показва малко инфо, но няма форма за поръчка или директно изпращане на E-mail до автора. Трябва да се връщам назад, да гледам мейла, да си отварям моя, да пиша писмо и т.н. А всичкото това може да се избегне за регистрираните и логнати юзери - просто една форма за пращане на мейл или дори по-добре нещо подобно на коментарите под снимките във форума, но не всеки да може да ги чете, а само авторът (защото ще бъдат заявки към него). Малко само ще трябва да се поизмени, за да прилича на ордер форма.

Най-добре ще е ако се направи e-commerce модул за незабавно разплащане с кредитни карти или платежни портали. Няма да ви отнеме много време, защото скриптовете са готови и се предлагат свободно в сайтовете на съответните компании (все още PayPal не ще да бачка с България, ама може и без тях да минем).

Просто опитайте да влезете в stock-секцията и да мислите като клиенти, не като публикуващи. Ще забележите още някои недоизкусурени неща, ама спирам да пиша, че пак се олях :)))

Благодаря, че ме изтърпяхте, ама мисля, че написаното ще ви е само от полза [beer]

Веднага, щом се добера до България, ви пращам и аз една заявка за абонамент, че в този момент няма как да платя - не сте написали банковата си сметка [ezik] [smilie5]

Публикацията е редактирана (08-12-05 16:40)

Дата:   08-12-05 16:45

OK, tezi neshta za vajni i se radvam che gi kazvate. Shte rabotim po tiah.

Автор: doktora   
Дата:   08-12-05 18:11

Чакаме допълнителното инфо[smilie24]

Автор: suny_s   
Дата:   08-12-05 21:59

Уважаеми Админи! Аз ли съм единственят потребител в сток секцията, който поради силното си и отдавнашно желание да си прехвърли снимките от форума в сток-а, ги докара от 86 на 331 бройки?![smilie10] Копирах всеки път, когто се отвореше заветния прозорец, в резултат на което не се разбираше какво се случва, но вече видях, че са се размножили като пилци на есен!:)!;)[smilie18] [smilie18] ) Не мога да намеря думи да изразя голямото си задоволство-вече четвърти ден снимките ми стоят на 1-ва!! страница[thankyou] и по никакъв начин не могат да бъдат изместени! Днес, с голяма тъга посегнах към това нароило се ято и успях да го бахтисам с един единствен удар по клавиатурата!:)Рекох си-най сетне!!Но - не би! Албумчето наистина липсва, но бройката( като число) стои, а при опита ми да ползвам опцията "назад" отваряйки снимка от 1-ва стр., то -уж изтритото албунче! се появява с пълната си прелест в размер отново на...23 стр.!! Вече си мечтая за моммента, в който ще имам такъв албум, но... от различни! снимки:) Надявам се да направите нещо по въпроса[beer]Извинете за главоболието:) Успех![smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   08-12-05 22:03

Хакерка [ezik] [ezik] [ezik]
[beer]

Автор: marto   
Дата:   08-12-05 22:13

Изглежда още се работи по тази секция
[beer]