Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 мисля, че е крайно време...
Автор: Георги   
Дата:   13-06-04 21:11

автор да може да трие малоумните или необосновани коментари под снимките си. Едва ли е толкова трудно за написване в кода на още една проверка на 5 реда, дали автора си гледа снимката (както я има сега дали админ я гледа за да може да трие).

Това на php е между 5 и 10 реда, в зависимост от кодера.

Ама айде моля Ви се? А не бай някой си дето не е виждал буболечка да ти критикува буболечките (съвсем теоретично) и подобни жалки изпълнения.

Марийка каза нещо лошо май под снимката ми, дай да осера нейните снимки с тъпи коментари.

Публикацията е редактирана (13-06-04 21:13)

Отговори на това съобщение
 Re: мисля, че е крайно време...
Автор: Veniamin   
Дата:   13-06-04 21:42

No taka koe shte spre horata da triat i dobrite kritiki...
Mislia 4e vseki moze da preceni dali komentarat e neosnovatelen... i togava toi e za smetka na komentirashtia.
Ina4e stava mnogo druzesko i rezisirano.

Автор: murnau   
Дата:   13-06-04 21:45

tva e absurd, ako stane
kak shte triesh??? ebasi, otkude nakude? sled kato si pusnal snimka na publichno miasto, sha ponasiash publikata

Дата:   13-06-04 21:46

не съм на кеф за четене на латиница сега... ще ме прощаваш

Дата:   13-06-04 21:50

murnau, а защо да не триеш пък? Мисля, че се аргументирах за мнението си.

Какво имам предвид - например да ти обходя снимкте с критика, нищо че не съм виждал и грам от процеса на фиксиране, проявяване и каквото-още се сетиш. Че с лентово съм снима само със скина. Дали критиката ми спрямо твоите снимки ще е основателна? И най-вече дали ще е тъпо ако аз или някой друг го направи?

Дата:   13-06-04 21:53

Mi tia tvojta i bez tuj ne e osnovatelna, vupreki che razbirash ot fiksaj i tem podobni.
Ama mi e pod dostojnstvoto da tria.

Дата:   13-06-04 21:58

първо - не разбирам от `тем подобните`
второ - технически не съм критикувал никога, да съм казвал 1-2 пъти, че нещо не ми допада каво възприятие
трето - аз съм любител и не претендирам за нищо повече от това
четвърто - добре ли си? Това са си твоите снимки, дай да неможеш и да ги триеш щом си ги качил един път.
пето - ти ли си мерилото на тоя сайт? Или това е само мнение

Автор: feon   
Дата:   13-06-04 22:00

Не можеш да научиш на морал или на нормално общуване човек, който може да се държи само произволно и непоследователно. Мислиш ли, че правото да се трият коментари няма да доведе до увеличаване броят на простотиите? Така и така можеш да триеш каквото искаш...тогава нищо не спира простака.[smilie2]
[smilie2]
Съвет от мен: игнорирай и не отвръщай на злонамерени полувинчати коментари и на чатърски задявки (тип "и кво сега..."). [smilie3]

Все пак ние правим облика на този сайт и всеки един допринася за качеството му - с коментарите и снимките си.
Да не говорим, че това важи не само за интернет обществата, но и за живота въобще.

Нека се опитваме да говорим тук за фотография, да правим фотография - зашото това е предназначението на този сайт. Нека използваме нещата по предназначение[smilie24]

Забравяме да се самоконтролираме и разчитаме на администратора да го прави вместо нас.[smilie11]

Публикацията е редактирана (13-06-04 22:02)

Дата:   13-06-04 22:02

Spiram, pravish se na nedorazbral.
Kazvam, che iskash da ogranichish pravat na publikata.
Ne publikuvaj snimki kato ne ti otturva.

Pogledni se kak zapochvash postinga si, posle me pitaj dali sum "merilo".

Дата:   13-06-04 22:10

feon, прав си, изцяло.

ок, майната му.

Автор: papi   
Дата:   14-06-04 00:01

az sy6to sam na mnenie 4e ot kade na kade 6te se triqt mneniqta,6tom snimkata mi e tuk,az 6te tyrpq kritika,a pyk ako nqkoi se opita da oplie s necenzurni ne6ta samata snimka na kogoto i da e to togava admin-a 6te trqbva da ima tejkata duma,tova e moeto mnenie,az tyrpq kritika kym moite raboti,po tozi na4in razbiram gre6kite si i 6te se postaraq da gi premahna v byde6ti moi raboti

Автор: junior   
Дата:   14-06-04 01:17

КАК ТАКА АВТОР ДА ИМА ПРАВО ДА ТРИЕ КОМЕНТАИ/КРИТИКИ?????? [smilie10] [smilie10] [smilie11] [smilie11] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Значи да даваме право на всеки да трие критиката (била тя конструктивн или не, позитивна или не) към него????? Е то тогава какъв ще е смисълът изобщо някой да ти дава съвет - Ти ще го изтриеш и никой няма да го прочете???
Какъв ще е смисълът някой да ти пише изобщо критика, след като ти ще можеш да я триеш???????

Какво ще научат останалите клубари от твоята снимка и от мненията на другите?????

Това, Жоре, може да стане САМО в случай, че си поддържаш лична станица, не ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ (като настоящия)...

(изобщо що за глупава идея???? кой пък чак олкова ти накърни самучувствието на велик фотограф????)

Автор: snooper   
Дата:   14-06-04 03:14

Misleh da pisha, i Junior vze, che napisa kakvoto mislia i az - osobeno nai-dolu v skobite...

Автор: gogo   
Дата:   14-06-04 07:04

Твърдо зад "младши"!!![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   14-06-04 09:27

junior как се развикал, като, че е усетил и алфата и омегата на анонимното коментиране под снимките. Добре е вместо това да попрочете маса "коментари", в които последното нещо е някаква връзка към снимката въобще. Каквото и да говори някои за снимката в анонимен коментар, това няма значение..но когато някои е влязъл анонимно, за да напада личностно някого, да пуска клевети, или да прави "разкрития" някакви, това е долно. А иначе да, анонимните коментари освен за цинизми и хули, стават и за самоласкаене. Защо ли не са разрешени в другите фотофоруми /или поне автора може да ги разрешава или забранява....и дори да променя това, без да реъплоудва снимката пак. Дали може да ги трие, не съм пробвал...защото не ми се е налагало, не съм получавал такива там, а при ъплоудване винаги слагам отметка в полето "забрана за коментиране от нерегистрирани, или нечленове и т.н."/, а Джуниър...да ти дам ли някои примери? Или това е, щото админите на водещите сайтове са много прости. /че освен за това, се грижат и за чистотата на репликите и в неанонимните постинги/.

Дата:   14-06-04 09:39

Какво ще кажеш, младши. Тогава и тук във форума да може анонимно да се казват мнения? Не ти ли се струва, че не е много демократично, да не може? Ти си широкоскроен човек, ще му намериш цаката...а и учен, ще извадиш една статистика за развитието и опита от други форуми. Ще ми е интересно и полезно да ти прочета обясненията. По-добре тук, отколкото под снимките, защото няма да се налага човек да ги трие, заради някоя клика простаци.

Автор: Lumix   
Дата:   14-06-04 09:45

Герги - night отвори темата по повод мои коментари под негови снимки:

1/.
https://photo-forum.net/i/22657&USER_ID=681

коментара ми е:
Lumix : 13.06.2004 20:42
hubawo e! ...no keia zaema prekaleno mnogo miasto ...a ne e mnogo krasiw ...moze bi ot drug ygal?

2/.
https://photo-forum.net/i/22658&USER_ID=681

коментра ми е:
Lumix : 13.06.2004 20:35
...w liawo 1/3 ot kadyra spored men e izlishen...

Според него моите коментари са "...малоумните или необосновани коментари...." и иска да ги изтрие.

На другите му 2 снимки съм дал положителен коментар и които си го заслужават.

Нека и другите клубари направят коментар на снимките му за да си сверя часовника!

Автор: feon   
Дата:   14-06-04 09:47

Отново лични нападки. И на мен ми се струва Младшия тук твърде рязък, той Георги вече писа, че се отказа от идеята си. Какво сега го ругаете... [smilie11]

Много емоции, много нещо...

Дата:   14-06-04 10:15

Lumix всичко тръгва от това, че те питам дали лилията ти не е монтаж. И не виждам къде е големия проблем, че на секундата да обходиш снимките ми с критики на тематика, каквато не виждам поне в профила ти да си снимал. Но разговора с теб приключи. Това за уточнение само. Мисълта ми беше, че покажи ти как снимаш подобни снимки, може да науча нещо от теб.

Дата:   14-06-04 10:19

младши, ти ШИЗОФРЕНИК ли си?

Аз не съм велик фотограф - снимам от 3, здабележи 3 !!! месеца. покажи снимка на третия месец, когато си хванал фотоапарат. Ай кафа.

Мисълта ми беше, че ако ще ми критикуваш снимка на кораб например, не е зле някога да си снимал що годе успешно кораб, иначе си жалък с критиката си. Понеже така теоретично е много лесно. Дай да видим как снимаш кораби, ок добър си, пиремам ти критиката.

Не претендирам за нищо, още по-малко да вися из рейтингите, аз фенове на снимките си имам достатъчно. А дали съм велик.... да съм казал, че съм?

Все пак ако си любопитен - заповядай
http://g.cult.bg

това са част от снимките ми. За три месеца снимане - толкова. Не е кой знае какво. Като се науча повече, може пък да удоволетворя повече критираския ти вкус.

Доволен?

Дата:   14-06-04 10:20

плам това за варненската боза - е без коментар. О велики.

Дата:   14-06-04 10:38

Аз лично се извинявам за острия си тон, но не отстъпвам от мнението си.[beer]
(Жоро, като мина през Варна следващия път, имаш една бира от мен...)[beer] [beer]

Моби, съгласен съм, че има глупави/несвързани/просташки коментари под снимките (особенно анонимни). Но каква е гаранцията, че авторите няма да започнат да трият и смислени критики???

Каква е гаранцията, че един път дадено такова право на авторите те няма да злоупотребяват?

И най-важното - след като дадем на авторите да трият мнения, колко скоро ще се наложи да им се даде правото да трият мнения, които не им харесват ОТВСЯКЪДЕ???? И колко скоро ще започнат админите да трият мнения като в други БГ-сайтове???

Като казах други сайтове - ще ти отговоря и на въпроса за чуждестранните сайтове. (

Според мен въвеждането на готови решения от други сайтове е неприемливо, защото те работят при други условия, срещали са различни проблеми и членовете им са различни типове хора. Ако имаше най-добър модел - всички сайтове щаха да го използват, ама няма. Всеки сайт мутира/еволюира по свой собствен път, плащайки си историческата цена (един куп издънки, конфликти, технически проблеми и некоректно поведение на членовете).
Нашият форум еволюира естествено под въздействието и дразнението на различните срещани проблеми и трудности. И както всички виждат се променя непрекъснато. Когато промените започнат да стават по-рядко, това би означавало, че развитието е в стабилно състояние, но би означавало също и застой.

Дата:   14-06-04 10:41

Сега видях, че моят пост е дошъл много късно и докато го пиша Жоро е прочел само предния.

Още веднъж се извинявам за тона си.

А колкото до критиката - не е нужно да съм професионален музикант за да знам коя музика ми харесва, а професиналният музикант не е нужно да се вслушва във цялата критика за неговата музика, но може и да изскочи някоя добра идея.

Публикацията е редактирана (14-06-04 10:43)

Дата:   14-06-04 10:47

junior - това за което говорим е обща черта на всички други, известни ми фотосайтове, т.е. там нямат отлики в това отношение.
А като ти гледам мненията и реформаторския хъс, и това, че винаги ти харесва да браниш статуквото и не си за никакви промени си мисля, че вероятно фотофорум е достигнал съвършенството...уви.

Дата:   14-06-04 10:54

Напротив Моби, никога не съм се възпротивявал на предложения, които според мен са конструктивни и решават наболял проблем. Нещо повече - ако прочетеш стари теми, ще видиш, че съм правил много предложения.
Най-много се възпротивявам на предложения за ограничения на правата на юзърите и предложения нарушаващи демократични принципи. В това отношение съм спорял най-много с админите (и по-малко с теб[smile] ).

първа  назад  1  2     всички  напред  последна