Автор: IDA
Дата: 13-10-05 17:42
Rosh,
Аз снимам със Сигма 28-300 мм и съм много доволен. Повечето от снимките в профила ми са правени с този обектив. Доколкото съм чел разни материали за обективите на Сигма, при тях оптичната част е много добра, но проблемът е в качествения контрол. Много хора се оплакват, че конкретният закупен от тях екземпляр, не фокусира правилно или фокусира винаги в преден план. Други, които са попаднали на читави екземпляри, като моя, твърдят, че Сигмата дава по-добри резултати от обективи от същия тип на Канон. Аз имах възможността неотдавна да си поиграя в един магазин с един 17-40 L, който е много скъп обектив. Не можах да повярвам на очите си, когато, при едни и същи условия, пробните снимки със Сигмата, станаха много по-резки от тази с канонския обектив. Може да е бил повреден или не-добре настроен, това също го има и в най-добрите семейства, но напоследък чувам лоши отзиви и за канонския 17-85 и за други канонски обективи. Истината е, че при покупка, пробваш на място в магазина как се държи с апарата ти. Ако резултатът ти харесва, купуваш.
|
|