Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Предложение: собствен рейтинг
Автор: karavelov   
Дата:   30-09-05 16:42

Ще се опитам в няколко точки да опиша общите положения, така както аз ги виждам. След това, да кажа защо така функциониращите рейтинги се разминават с нуждите на потребителите. И накрая, какво може според мен да се направи по въпроса.

1. Фотографията е разнолика и несводима до един-единствен вид и начин на снимане. Всеки си има своите предпочитания. Един харесва репортажна фотография, друг пейзажна и т.н.

2. Сегашните рейтинги имат смисъл, доколкото те сблъскват с различен по тип фотографии. НО има голяма вероятност да пропуснеш това, което според теб, в твоята област, е интересна снимка. Тук искам да направя уговорката, че "интересната" снимка не е задължително да е "хубава" снимка, т.е. такава, която се харесва на всички, следователно, такава, която се е изкачила нагоре в рейтингите.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

Освен така съществуващите рейтинги, които според мен са удачни, но не достатъчни, може да има още един рейтинг, в който да се включват снимки, които са оценявани от авторите, чиито снимки ти си включил в "любими снимки".

Какво ще се получи така? В твоя собствен рейтинг ще има снимки, които са интересни на хората, които са ти интересни. Следователно, има голяма вероятност тези снимки да са ти интересни и на теб.

Допълнение: според мен в този рейтинг не трябва да има долен праг от събрани точки, както в сегашните.

Моля за всякакви коментари и конструктивни критики относно това предложение.

Публикацията е редактирана (30-09-05 16:45)

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение: собствен рейтинг
Автор: zoomaniak   
Дата:   30-09-05 16:47

Подкрепям [smilie24]

Дата:   30-09-05 16:50

Ще трябва да чакаме СаС да се върне от отпуска, за да каже колко ще е трудно/лесно да се направи технически това. Моите скромни познания по SQL казват, че няма да е много трудно и ресурсоемко.

Автор: nutty   
Дата:   30-09-05 16:50

Не е лошо като идея [smile]

Автор: slivenski   
Дата:   30-09-05 16:51

Добре де... Няма ли да се получи следното - ти си включваш снимки в любими и после техните автори си гласуват за теб и ти за тях... и въобще мир и любов безмерна ще настане... [beer]

Автор: la4o   
Дата:   30-09-05 16:52

[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   30-09-05 16:53

Нещо не разбирам.[smilie11]
Мен примерно ми са интересни Портрет, Природа, Улицата и не ми е интересно Пейзаж, от друга страна ми харесват и Автори, дето снимат точно Пейзаж предимно, а не ми харесват снимките им в Природа.(изброеното е случайно).

Разглеждам примерно нещо в Природа, оценено и от любим Автор-пейзажист, дето и врабче не е снимал, ще се вижда ли гласа му у "моят рейтинг" ?

Хептен се обърках.. [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: Neli78   
Дата:   30-09-05 16:57

slivenski, какво значение има дали си гласуват, идеята е да следиш твоите хора.
просто имаш нямакъв списък от хора, чиято форумска активност имаш възможност да следиш отблизо - гласуване, коментари...
има го по другите сайтове.
на мен лично ще ми е от полза това.
[smilie24]

Дата:   30-09-05 17:00

slivenski, че то и сега можеш да гласуваш за автори, които са включили твои снимки в своите любими и да гласуващ за други снимки на автори, чиито снимки си вкючил в "любими". Не е това целта на заниманието.

Дата:   30-09-05 17:01

Нели78, така е ОК... Но това може да стане по друг начин... Какъв е смисъла от рейтинг с точки... Освен това аз директно влизам в профилите на авторите, които са ми интересни и без друго... [beer]

Автор: quiver   
Дата:   30-09-05 17:05

Не разбрах кое е революционното в случая и защо да си отежняваме живота с още един Рейтинг? Каравелов, както ти самият казваш:

"...че то и сега можеш да гласуваш за автори, които са включили твои снимки в своите любими и да гласуващ за други снимки на автори, чиито снимки си вкючил в "любими".

Дата:   30-09-05 17:10

на мен ми е интересен например Пешо.
как мога да видя:
-за кои снимки е гласувал?
-(последните) му коментари?

освен това искам да си имам списък от хора (дори които не са побликували снимки), на които да мога да следя коментарите
и нямам нищо против този мой списък да се вижда от всички

Автор: quiver   
Дата:   30-09-05 17:12

Концерт- пожелание.

Дата:   30-09-05 17:18

По мое мнение това ще е доста трудно да се направи от гледна точна на администрирането на сайта... Не казвам, че е невъзможно... Примерно влизаш в профила на Пешо и там освен добре познатите бутончета има още и "Последни коментари на Пешо", "Снимки, за които Пешо е гласувал в последния ден, седмица, месец, година..." т.н.
Освен това най-вероятните последни коментари на Пешо биха били - !!!, +++, Суп!, Кефи!, Браво! и т.н. Имало е други теми за това... Не казвам, че идеята е съвсем лишена от смисъл, но... Абе както кажете. Аз отивам да пия бира! Петък е![beer]

Автор: xm_style   
Дата:   30-09-05 17:21

за мен тройка кебапчета с гарнитура, бира и оркестъра да изсвири "Белите манастири"!

Дата:   30-09-05 18:10

в club.foto.ru го има, обаче това ли точно ти е идеята, Каравелов?

Дата:   30-09-05 18:42

Neli78, не съм влизал в club.foto.ru и не мога да кажа дали е това, което предлагам.

Не мисля, че е революцонно моето предложение, напротив - еволюционно.

Не мисля, че това е същото като да гласувам за любимите си автори, което и сега мога да правя. Предложението е тъкмо в обратна посока. Да се гласува за неизвестни автори, които са "хванали окото" на някой, който харесваш, на някой, на който имаш доверие.

Slivenski, SaS трябва да каже колко е трудно това, което предлагам. Моите познания казват, че не е сложно - критерии за включване на дадено гласуване в твоят рейтинг е това дали авторът на този глас има снимка в твоите "любими снимки" - иначе речено това е един LEFT JOIN...

Това горното е също съвсем формализирано обяснение и за тези, които не са схванали какво точно предлагам.

Автор: Avi   
Дата:   30-09-05 18:58

бааси докат го разбера тва :)

инак неам против аз, тва си е екстра, още една опция - още работа за САС и още заявки към базата - да му мислат ЦПУтата :)Р

Дата:   30-09-05 19:03

Е, Ави, сигурно се изразявам сложно, за което моля извинение. Все пак се радвам, че си разбрала и подкрепяш идеята.

Автор: Avi   
Дата:   30-09-05 19:08

karavelov написа:

>...че си разбрала ...

бе ТАЯ ави не разбрахте, че е мъжка ама нейсе...[smilie18]

Дата:   30-09-05 19:10

:) Ави, ами сори за объркването. Аз имам една приятелка, на която викат Ави. Иначе се казва Светослава.

Дата:   30-09-05 19:19

А дали би се променило нещо, ако всички знаят, че всеки, който пожелае, може да ти следи коментарите, и най-вече гласуването?

Автор: JPEG   
Дата:   30-09-05 19:21

Може би не е зле да се запази и известно ниво на анонимност и да нямаме чак такава свобода да гледаме кой какво ..[smilie21]
Нали си има админи за тва.

Иначе може да се направи и бутон за сводка по IP адрес, последно разглеждани сайтове от потребителя (тва ще е весело със сигурност) банкови сметки и материалните активи на потребителите - движими или недвижими.

Или пък всеки да се логва само и единствено с ЕГН-то си или SS# [smilie6] . Щото съм сигурен че има и от двата типа...

Дата:   30-09-05 19:26

Neli78, не знам дали би променило това нещо, но моето предложение не се отнася до следенето. Коментарите ще е трудно да се следят, а пък за да видиш този, който те интересува, за кого е гласувал, ще трябва да имаш в "любими снимки" само негови. Може да се направи така, че за да му се изчислява на човек такъв рейтинг, да трябва да има любими снимки от поне 2-3 автора. Това в случай, че админите се страхуват от това, да се разбипа кой за какво е гласувал и за какво - не. Според мен такива страхове са неоснователни.

Дата:   30-09-05 19:31

JPEG, моето предложение не касае анонимността на гласуването. То няма нищо общо с това, което Нели78 предлага:
------------------------------------
Автор: Neli78
Дата: 30-09-05 17:10

на мен ми е интересен например Пешо.
как мога да видя:
-за кои снимки е гласувал?
-(последните) му коментари?

освен това искам да си имам списък от хора (дори които не са побликували снимки), на които да мога да следя коментарите
и нямам нищо против този мой списък да се вижда от всички
---------------------------------

Моето предложение по никакъв начин не предполага това, то е в съвсем друга посока и със съвсем друга цел.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна