Автор: karavelov
Дата: 30-09-05 16:42
Ще се опитам в няколко точки да опиша общите положения, така както аз ги виждам. След това, да кажа защо така функциониращите рейтинги се разминават с нуждите на потребителите. И накрая, какво може според мен да се направи по въпроса.
1. Фотографията е разнолика и несводима до един-единствен вид и начин на снимане. Всеки си има своите предпочитания. Един харесва репортажна фотография, друг пейзажна и т.н.
2. Сегашните рейтинги имат смисъл, доколкото те сблъскват с различен по тип фотографии. НО има голяма вероятност да пропуснеш това, което според теб, в твоята област, е интересна снимка. Тук искам да направя уговорката, че "интересната" снимка не е задължително да е "хубава" снимка, т.е. такава, която се харесва на всички, следователно, такава, която се е изкачила нагоре в рейтингите.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ:
Освен така съществуващите рейтинги, които според мен са удачни, но не достатъчни, може да има още един рейтинг, в който да се включват снимки, които са оценявани от авторите, чиито снимки ти си включил в "любими снимки".
Какво ще се получи така? В твоя собствен рейтинг ще има снимки, които са интересни на хората, които са ти интересни. Следователно, има голяма вероятност тези снимки да са ти интересни и на теб.
Допълнение: според мен в този рейтинг не трябва да има долен праг от събрани точки, както в сегашните.
Моля за всякакви коментари и конструктивни критики относно това предложение.
Публикацията е редактирана (30-09-05 16:45)
|
|