Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Доколко скъп трябва да е цифровия апарат за семейни снимки
Автор: boni   
Дата:   16-09-05 22:53

Видях се вчера с един приятел и той ми се похвали и оплака,че си купил скъп компактен 7мп фотоапарат за 1000лв от известна марка,но понеже нямал пари го купил на лизинг и сега трябвало да го изплаща...
Попитах го защо му е 7мп сапунерка щом няма пари и какво мисли да снима с нея? Отговори ми ,че я взел да снима само семейството по празници,на морето в планината и т.н.Не се интересува грам от фотогрфия и му трябва само за снимски за спомен. Пак го попитах щом му трябва само за снимки за спомен за какво му е такъв скъп апарат? Ами защото бил най-нов модел и с тея 7мп правел страшни снимки...Да,разбира се снимките му в семейното албумче бяха добри,но след като му показах не по-лошите снимки,направени предимно от хлапетата ми с малко старо очукано апаратче с фиксиран фокус и 1/3.2" 4мп матричка и без кой знае какви настройки,на приятелят ми му се дорева.
Истината е,че за семейният албум до размер 10х15 някаква видима разлика няма,а хората са склонни да дават луди пари за играчки,на които няма да използват и 10% от възможностите.
Ето малко семейни снимки с апаратчето с фикс фокус - снимките са ресайзнати само и то автоматично от web албумчето на фотошоп.Стоят идеално на 10х15,а няколко по-пейзажни ги пробвах и на 20х30 и не станаха зле.Голяма част са снимани от моите или приятелски деца.
Klik

Отговори на това съобщение
 Re: Доколко скъп трябва да е цифровия апарат за семейни снимки
Автор: zoomaniak   
Дата:   16-09-05 22:57

Има много глупави хора и хитри бизнесмени. [smilie11]

Чей да добавим че първото дигитално апаратче на сестра ми беше само 2 мегапиксела а разпечатани от него снимки на 9/13 бяха си на 6+. Парата му беше едва 200лв [smilie19] [smilie19] даже и тука бях пускал първите си снимик с него ама ме изядоха с космите [smilie19] [smilie19]

Публикацията е редактирана (16-09-05 23:03)

Автор: samara   
Дата:   16-09-05 23:05

кво бе, не всички имат татко-фотограф, та да им иде отвътре и да творят с кво да е [smilie8] ...некои пък компенсират недостига на гени с техника ![ezik] ...[smilie24] [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   16-09-05 23:10

Не бе,искам да кажа,че няма грам разлика в случая на хартия в този формат...И аз не се замислях,но като видях снимките от двата апарата при 5 пъти разлика в цената и ми стана смешно...
Ето и в по-голям размер:
http://belfo.photo-forum.net/Carevo/1.jpg
http://belfo.photo-forum.net/Carevo/14.jpg
http://belfo.photo-forum.net/Carevo/27.jpg
http://belfo.photo-forum.net/Carevo/28.jpg

Автор: Airborne   
Дата:   16-09-05 23:11

всеки, който ме е попитал кой е най-добрия апарат е чул едно и също: Канон А70. към 300-400 лева нов. за домашното албумче е ултиматната машина. сори за рекламата, ама си е така![smilie24]

Дата:   16-09-05 23:13

Да,а онова е даже още по-евтино ,няма и 200кинта,а какво му трябва на човек,който си снима семейството от дъжд на вятър???
Народа се изхвърля зверски без да мисли....

Автор: Boby_   
Дата:   16-09-05 23:18

Абе то и стария ми Ericsson A1018 още работи и мога даже сутрин да се будя с него (а и да си гладя ризата, ако ютията се развали), ама си купувам вече 3 телефона след него.
boni, техниката за лични нужди не е въпрос само на характеристики и възможности, а и на имидж. Защо след като няма практическа разлика във функционалността и качествата, шефът ми носи костюм за 4000 лв., а аз - едва за 400? ДА не е по-будала от мен? [smilie5]
Това е въпрос и на имидж, на марка, не само на функционалоност. Той и Москвичът е кола, ама...
Удовлетворението от покупката зависи и от субективни фактори, не само от обективни. [smilie3]

Автор: Crossblade   
Дата:   16-09-05 23:19

Абе като имаш 1000 лева за нещо, за което и представа си нямаш, значи не трябва да ти дреме много .... ако 1000 лева са му много, няма да ги даде да снима семейството, без да проучи какво му трябва [smilie5] [smilie23]

Автор: samara   
Дата:   16-09-05 23:26

вижте знам, че е малко ерес, като за тук...ама тръпката чисто от техниката, също е важна...не само снимката [smilie8] ...[smilie24] [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   16-09-05 23:27

Е хубаво ми говорите за имидж,ама не четете какво съм писал по-горе.Пишете ми за шефове и т.н. Човека няма кьорав лев и сега изплаща 1000лв за апарат,при условие,че за 5 пъти по-малко пари щеше да има подобен резултат.Тука това не е имидж,а будаллък,както се казва.

Дата:   16-09-05 23:30

Не си съвсем прав, бони. Това не е само будаллък, а и желание, копнеж към по-добър живот, към това да можеш свободно да си позволиш това, което ти хареса. Човекът се е размечтал, а някой умел търговец се е възползвал от това.

Дата:   16-09-05 23:34

Бе размечатал се е :) Излъгали са го, че ще прави най-хубавите снимки ако е със 7мп апарат,тва си е...

Автор: Airborne   
Дата:   16-09-05 23:38

боби_: не си прав, батко. ериксона го имаш, ама батерията ти държи 2 дни, съобщенията се получават на 5 пъти (щото е с двуред дисплей), голям е и неудобен за носене и няма функцийте не съвременните телефони. говоря за ползваеми функции- например мп3 плеър, калкулатор или ако щеш със ММС възможности. е за това ти говоря- раобти, които улесняват живота.
виж, да си купиш апарат, който може да печата на А1, като никога през живота си не си снимал на повече от 10Х15, е глупаво. а че е въпрос на имидж- е въпрос на имидж. и това вече е въпрос на личен вкус - как да си харчим парите.
знам, че знаеш за какво говоря![beer]

Дата:   16-09-05 23:44

Airborne, лично аз моя телефон го ползвам за две неща - да говоря и да ме буди сутрин. СМС-сите не са основна функция. Та в тая връзка се питам защо ми беше да си купувам последния телефон (който все още изплащам, макар вече да е морално остарял) и се заканвам да не взимам следващ, докато този още работи. Да, ама знам, че няма да изпълня заканата (отново), щото през цялото време ще имам усещането, че нещо изпускам. [smilie5]
Мисля, че и добре разбираш за какво говоря.
Колко от пишещите тук и превъзнасящи кой Nikon,
кой пък Canon, наистина имат нужда от DSLR и могат да го използват например? [smilie3]

Нещата естествено нито са толкова прости, нито пък отиват в някоя от двете крайности. Истината (както обикновено) е някъде по средата. [shtrak]

Дата:   16-09-05 23:53

Е аз пък никога не си купувам телефон ако предишния не се е счупил...И в момента съм с едногодишен Сони ериксон и то защото хлапето ми строши моторолката...Има толкова по-хубави неща,които мога да направя с парите за един телефон,който е просто една вещ...Примерно да попътувам нанякъде...

Автор: Mimic   
Дата:   17-09-05 00:02

Ееее, Боби тук не си прав - всеки от нас има нужда от огледалка, дори и да не можем да я използваме пълноценно. Това важи с особена сила за хората като мен примерно ... ами мен ме кефи да се целя през прозорчето, кефи ме и да пробвам нови обективчета, да си ги сравнявам, да ровя за тестове и да чакам с нетърпение парите за следващото ... аз може и да не мога да снимам, но ако имах сапунерка нямаше да изпитвам и 10% от удоволствието, на което се радвам сега [beer]

Дата:   17-09-05 00:05

Mimic, виждаш ли, ето за това говоря. Не винаги крайният резултат е най-важен. Понякога пътят до него е от дори по-голямо значение. [smilie3]

Автор: onlineivo   
Дата:   17-09-05 00:10

Ето това:
https://photo-forum.net/i/154094&USER_ID=15987
(не е реклама, не гласувайте)

е снимано с втория ми цифров фотоапарат fuji 2,1 Mpixels преди 4 години (от първия няма да показвам, беше 1,3 Mpixels, а сега в телефона ми има толкова [cool])

Пък по рейтинг е почти равна на най-сполучливата ми снимана с новия ми DSLR.

Както се каза в една друга тема:
99% задапаратно устройство
0,4% обектив
0,4% матрица
0,2% процесор и обработка
Та ей за тва още нямам хубави снимки в профила [smilie3]

Публикацията е редактирана (17-09-05 00:16)

Автор: thor   
Дата:   17-09-05 00:25

тука има нещо мноо-мнооооо-мнооооооо грешно в тая тема [smilie11]
ако семейните снимки ,които ще останат за спомен за поколенията не са качествени ,не виждам кое друго би трябвало да е по качествено ,как мислите тези ,които си купуват скъпите фотоапарати ,които могат да си ги позволят и не са профита ,дали ги купуват само за да правят шедьоври [smilie11]
това ,че има такива ,които купуват неща които не са им по джоба ,дали фотоапарати или друго си е отделен въпрос ...
лично аз си купувам това ,което най ме кефи без значение дали за семеен албум или не ,стига да мога да си го позволя ...ако не мога изобщо не си купувам ... какво по хубаво от това да си щракнеш детето така ..:

[URL=http://img369.imageshack.us/my.php?image=navyboy54kz.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/gfdq2065.JPG
http://img369.imageshack.us/img369/1156/navyboy54kz.th.jpg
[/URL]

и да му покажеш фотката когато стане на 20 години ..или пък той да я покаже на внуците ,правнуците и праправнуците си когато стане на 90 години ,какво тогава ще означават 1000 лева [smilie11] или 5000лева ...стига да може човек да си позволи удоволствието да щрака качествени фотки за семейния албум ,а не със скапани боклуци за 200 или 300лева ,по добре с филм отколкото с цифрак за 500 даже и за 1000лева е за сега де ,докато хубавите не са поевтинели ..

[cool]

Автор: Mimic   
Дата:   17-09-05 00:25

Немаше начин просто да не изскочиш и ти ... [beer]

Дата:   17-09-05 00:31

Да бе Торе,всички сега ще се юрнат да си купуват ДСЛР-и с 85/1.2,да си ги носят в куфар и да си снимат децата с тях.Айде недей .

Автор: thor   
Дата:   17-09-05 00:43

ами ,който може да си го позволи ,защо да не [smilie11] който не ей на има Nikkor 50mm f1.2 Ai-s намира се за около 300US$ доларес на старо ..,ефекта е същия ,само ще трябва да се снима малко от по близо и готово вместо 3000US$ за комбинацията фотощрак обектив ,за 900US$ един 300D с Nikkor-а или това ще рече за 1500лева колкото една хай-енд сапунка ,ефекта е същия с тази разлика ,че ще е механично фокусирането ..нали за това е форума ,който иска да пита ,за да научи как най евтино да направи възможно най качествена фотография ..

а пък и аз казах ,който може да си го позволи ,както и казах ,че има разни хора ,които си харчат парите не на място било то за фотоапарати или не ( незнам ..ти ако си си взел ДСЛР не да снимаш семейството си ,ами ти така разсъждаваш ,проблема си е твой ) ..честно ,аз не виждам ,за какво най-напред да си взема хубав фотоапарат освен да снимам роднините си децата си най на първо място ..след това идват другите удоволствия ...не виждам ама не виждам никакъв смисъл да си взимам фотоапарат да снимам изгреви и залези или хора по улицата ,а семейството си да щракам с некаква сапюняса [smilie11]

и е точно така ,хубавите обективи съм си ги взел за да щракам с тях семейството и ако остане другите и навън ..[smilie6]

[cool]

Дата:   17-09-05 00:47

Да ти кажа много хора могат да си го позволят,но никога не биха помъкнали на разходка торба с 2-3 кила железа и стъкла.
Хората искат да си пъхнат апаратчето в джоба и да снимат любимите си деца,кучета,цветенца и т.н.
Представяте ли си майките в парка с 20Д и 70-200/2.8 щото ДОФ-а бил як?[smilie18]
Абе дай да сме реалисти[smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   17-09-05 00:49

Бони, ти Мерцедес ли караше и с хубаво Никонче с подходящо обективче ли снимаш или се кефиш на Москвич и Самсунг?[smilie3]

Автор: Стоев   
Дата:   17-09-05 00:55

Та и семейният апарат - според мераклията в семейството [smilie3]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна